Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 16 червня 2024, 19:03
5495
2

Словенія – Данія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Команди у відборі грали в одній групі, набрали однакову кількість очок і з'ясують стосунки на Євро

| Оновлено 16 червня 2024, 19:03
5495
2
Словенія – Данія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

В неділю, 16 червня, відбудеться поєдинок 1 туру групового етапу Євро-2024 в групі C, в якому гратимуть національні збірні Словенії та Данії. Гра пройде в Штутгарті (Німеччина) на полі «Арени Штутгарт», початок – о 19:00 за Києвом.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Словенія

Поточний чемпіонат Європи стане для словенців тільки другим в їхній історії. Вперше вони грали на Євро-2000 і не зуміли тоді вийти з групи, зайнявши четверте місце (хоча програли тільки раз, двічі зігравши внічию, а в матчі з Югославією не зуміли втримати перемогу, виграючи 3:0). Також у пам'яті українських вболівальників ще, мабуть, не стерся з пам'яті плей-оф відбору до Євро-2016, в якому підопічні тоді Сречко Катанеця, який, до речі, був тренером і на вищезгаданому ЧЄ-2000, протистояли збірній України і в підсумку спіймали облизня, програвши у Львові 0:2 і зігравши внічию 1:1 вдома (думаю, всі ми пам'ятаємо той забіг з перемотаною головою через пів поля Артема Кравця в кінці матчу і пас на порожні ворота Ярмоленку).

У відборі на Євро-2024 Словенія грала в одній групі разом з... Данією. Саме їм «хлопці» (таке прізвисько має словенська команда) в підсумку поступилася першим місцем у групі за додатковими показниками, хоча і набрала однакову кількість очок. А от з Фінляндією, Казахстаном, Сан-Марино і Північною Ірландією проблем практично не було, оскільки в цих матчах було здобуто сім перемог при одній поразці фінам.

Товариські матчі, які грала команда в рамках підготовки до Євро, стали за результатами успішними – на фоні перемог над Португалією, США і Вірменією навіть нічия з Мальтою навряд чи сприйнялася як щось критичне. Останній календарний матч перед Євро був якраз з вірменами, в ньому зафіксована перемога словенців з рахунком 2:1.

На Євро виступатиме наш старий знайомий по київському «Динамо» Беньямін Вербич, який зараз виступає за «Панатінаїкос», також в очі кидаються зіркові Ян Облак та Йосип Ілічич.

Данія

А от для Данії цей турнір стане десятим Євро.

Як вже згадувалося вище, вона грала в одній групі з Словенією і випередила її в підсумковій таблиці за рахунок особистих зустрічей (перемога 2:1 та нічия 1:1). Щоправда, навряд чи знову вийде поділити в групі перше-друге місце з ними, адже Сербія та Англія будуть явно проти.

До речі, з англійцями Данія грала на попередньому Євро в півфіналі і саме їм поступилася місцем у вирішальному поєдинку. Тоді, здавалося, вся Європа вболівала за Данію, і зовсім не через неприязнь до англійців, а через ситуацію з Крістаном Еріксеном, який в стартовому матчі проти Фінляндії пережив зупинку серця прямо на футбольному полі.

Тоді і автор цих рядків, і, мабуть, майже всі вболівальники вважали, що кар'єрі знаменитого данського півзахисника настав кінець. Але він із кардіостимулятором спершу пограв за «Брентфорд», а потім підписав контракт із «Манчестер Юнайтед» і ось знову вийде на поле на чемпіонаті Європи, посоромивши скептиків. Але це той випадок, коли добре, що очікування не збуваються.

Готуючись до Євро, Данія в товариських матчах перемогла Швецію з рахунком 2:1 та Норвегію з рахунком 3:1.

Статистика зустрічей

Як інформує офіційний сайт УЄФА, команди між собою зустрічалися шість разів. Словенія тільки раз зуміла зіграти внічию, програвши усі інші матчі, різниця м'ячів – 3-14.

Прогноз

За рахунок досвіду і вищого класу гравців Данія повинна впевнено брати свої три очки, щоб мати менше проблем з виходом з групи, адже в матчах проти Сербії та Англії буде складніше.

Орієнтовні склади:

Словенія: Облак – Карнічнік, Брекало, Бійол, Янжа – Гнезда-Черін – Шпорар, Хорват, Куртич, Млакар – Шешко

Данія: Шмейхель – Р. Крістенсен, Андерсен, Вестергор, Крістіансен – Хейб'єрг, Єнсен – Юльман, Дамсгор, Еріксен – Дольберг

16 червня, неділя

Словенія – Данія
Штутгарт. «Арена Штутгарт». 19:00
ТБ-трансляція на Суспільному і платформі Megogo
Арбітр: Сандро Шерер (Швейцарія)
СЛОВЕНІЯ – ДАНІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 0:2

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Сабо назвав гравців збірної України, які винні у поразці від Румунії
Футбол | 18 червня 2024, 10:07 29
Сабо назвав гравців збірної України, які винні у поразці від Румунії

Екстренер національної команди виділив Луніна, Судакова, Мудрика і Циганкова

Луческу розповів, чому Румунія розгромила Україну і назвав антигероя матчу
Футбол | 17 червня 2024, 22:24 30
Луческу розповів, чому Румунія розгромила Україну і назвав антигероя матчу

Мірча вважає винним Андрія Луніна

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Лига
Датчане на ижи словенцев должны хлопнуть , можно с форой -1 датчан взять