Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 16 червня 2024, 16:00
7720
4

Польща – Нідерланди. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Пробеж заявив, що його команда нікого не боїться, та чи дійсно так?

| Оновлено 16 червня 2024, 16:00
7720
4
Польща – Нідерланди. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

У неділю, 16 червня, в Гамбурзі на стадіоні «Фолькспаркштадіон» відбудеться матч першого туру в рамках квартету D чемпіонату Європи-2024 з футболу, у якому зіграють національні збірні Польщі та Нідерландів. Стартовий свисток португальського рефері Артура Діаша з Порту пролунає о 16:00 за київським часом.

Польща


Те, що пережила збірна Польщі під час цього відбіркового циклу, інакше як шторм не назвеш. Команду заводив до кваліфікації португалець Фернанду Сантуш, але вже після шести матчів у групі стало зрозуміло – нікуди з такою грою «біло-червоні» не поїдуть. Очевидно, що весь цей процес термінової зміни тренера без скандалів не минав, та й у самій місцевому футбольному Союзі постійно відбувалися якісь незрозумілі історії. Одним словом – гармидер.

І в усю цю історію зрештою кинули розбиратися Міхала Пробежа, за якого команда в підсумку ще не програвала і лише двічі зіграла внічию. Напряму на Євро поляки з групи з Албанією, Чехією, Молдовою та Фарерськими островами так і не вийшли, що вже саме по собі для них було великим ударом. Але хоч через плей-оф проти Естонії та Уельсу розібрались зі здобуттям путівки до сусідньої Німеччини. І вже потім вони розминалися, зокрема, і на Україні (3:1) з Туреччиною (2:1).

Тепер, напевно, варто поговорити і про кадровий потенціал Польщі, тому що доти, доки на чолі збірної сидів Сантуш, було байдуже, хто там грає – команди не існувало як бойової одиниці. А ситуація у «біло-червоних» у чомусь схожа на нашу: лідери грають у провідних футбольних чемпіонатах і, нерідко, у провідних футбольних клубах.

Зірка, вочевидь, – Роберт Левандовськи, але він, як і Каміль Гросицьки, уже ветерани, а ось Каспер Урбанськи, Нікола Залевськи, Марцин Булка, Якуб Ківьор, Якуб Модер і Міхал Скураш – це майбутнє. Майбутнє, яке має показати себе вже на цьому турнірі. Якщо травми обійдуть стороною, а то стартувати вже доведеться без форварда «Барселони», у якого м'язове ушкодження.

Нідерланди


У збірної Нідерландів кадрових питань перед турніром немає. Окрім новоспеченої зірки «Болоньї» Джошуа Зіркзе, який якщо і залишиться в «россоблу» після літнього міжсезоння, то тільки дивом. А ось з усім іншим у «помаранчевих» ситуація також досить неоднозначна. І проблема тут, як не дивно, теж у головному тренері. Рональд Куман. У фанатів «Барселони» від згадки цього наставника неприємно стискається серце.

Але в збірну 61-річного фахівця призначили вже досить давно. Відбірковий цикл на Євро – його рук справа. Нідерланди вийшли з групи, із якої не мали морального права не вийти напряму. Греція, Ірландія та Гібралтар – не конкуренти за статусом, та й на ділі виявилися не здатні нав'язати боротьбу за місця в таблиці. Ось Франція – інша справа, і «помаранчевим» ще доведеться зустрітися з нею в квартеті, але вже із значно більшим рівнем конкуренції.

За кадрами розбирати поточне скликання Нідерландів також не має особливого сенсу – їдуть найсильніші. А той факт, що деякі прізвища для широкого кола вболівальників можуть стати несподіванками, залишився в минулому. Тіджані Рейндерс із «Мілана», Хаві Сімонс із «РБ Лейпциг», Жеремі Фрімпонг із «Байєра» чи Раян Гравенберх із «Ліверпуля» – про кого з цих юних виконавців ви чуєте вперше?

Вони вже завойовують місця в основі провідних клубів Європи, тому ніяких «інкогніто» Нідерланди цього разу не везуть і налаштовані вони дуже серйозно. Нехай і з Куманом на чолі – найбільш вразливе місце цієї команди просто через свою репутацію у футбольному світі.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи Польщі та Нідерландів раніше перетиналися 14 разів у рамках кваліфікацій чемпіонату світу і чемпіонату Європи, а також Ліги націй УЄФА. Спостерігається перевага за кількістю перемог на користь Нідерландів – 7 успішних ігор проти 3 у Польщі та ще чотири зустрічі завершились унічию. Різниця голів 15:21.

Востаннє суперники зустрічались у вересні 2022 року. Голи Коді Гакпо та Стівена Бергвейна зумовили перемогу Нідерландів у Варшаві на «Народовому» 2:0 у Лізі націй-2022/23.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 44-річний португалець Артур Діаш, який на своєму рахунку ще має 2 матчі у фінальній частині Євро-2020. Боковими рефері стануть Паулу Суариш та Педру Рібейру, а резервним арбітром відпрацює Ірфан Пельто. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Тьягу Мартіншом, якому допомагатиме Крістіан Дінгерт і Марко Фрітц. У Діаша є досвід проведення матчу за участю Польщі – 1 нічия, тоді як із Нідерландами він перетинався 3 рази – 1 перемога і 2 нічиї.

Орієнтовні склади


Польща: Щесни – Ківьор, Давидович, Беднарек – Сліш – Залевськи, Шиманськи, Пйотровськи, Зелінськи, Франковськи – Свідерськи.

Нідерланди: Вербрюгген – ван де Вен, Ван Дейк, Думфріс – Вейналдум, Веєрман – Гакпо, Рейндерс, Сімонс – Депай.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що ймовірність розгрому у виконанні гостей украй висока. Нашою ставкою буде позиція – Нідерланди. ТБ 2.

16 червня, неділя

Польща – Нідерланди
Гамбург. «Фолькспаркштадіон». 16:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Megogo і Суспільне
ПОЛЬЩА – НІДЕРЛАНДИ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Артур Діаш (Португалія)
Прогноз Sport.ua — 0:3
Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ребров пояснив, чому випустив Трубіна замість Луніна на матч Євро-2024
Футбол | 21 червня 2024, 19:57 3
Ребров пояснив, чому випустив Трубіна замість Луніна на матч Євро-2024

21 червня збірна України переграла команду Словаччини у 2-му турі групового етапу Євро-2024

РЕБРОВ: «Я не кричав у перерві. Найголовніше, що ми показали свій дух»
Футбол | 21 червня 2024, 18:45 12
РЕБРОВ: «Я не кричав у перерві. Найголовніше, що ми показали свій дух»

Головний тренер збірної України прокоментував перемогу над Словаччиною

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
🔱Avtoigor🔱
Нідерланди з таким складом навіть не помітять збірну Польщі 
Snooker
Я бы рискнул на то ,что Польша не забьет 
fos
я бы поставил ТБ 2.5 на матч