Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 15 червня 2024, 22:45
12987
14

Збірна України вийшла у фінал Золотої Євроліги

Підопічні Рауля Лосано перемогли у півфіналі Чехію з рахунком 3:0

| Оновлено 15 червня 2024, 22:45
12987
14
Збірна України вийшла у фінал Золотої Євроліги
CEV

Сьогодні у хорватському місті Осієк відбулися два півфінальні матчі Золотої Євроліги з волейболу серед чоловіків. У першому з них зустрічалися господарі «Фіналу чотирьох» та волейболісти Естонії. Незважаючи на те, що Хорватія була очевидним фаворитом цього протистояння, гра розтягнулася на п'ять партій. І лише на тай-брейку з рахунком 15:13 місцеві гравці досягли успіху.

А потім на майданчик вийшли збірні України та Чехії. Нагадаємо, що у груповому етапі суперники зустрічалися один з одним і тоді перемогла чеська команда 3:1. І цього разу у стартовому сеті вони майже одразу захопили лідерство, причому більшу частину часу були попереду. Але наприкінці партії наставник українців Рауль Лосано вдало провів заміни, ввівши у гру Віктора Шаповала, Дмитра Долгополова та Олександра Наложного, після чого ситуація змінилася. Особливо вдало провів заключний відрізок першої партії Наложний, який набрав 5 очок і дуже допоміг нашій збірній виграти партію 26:24.

Другий сет проходив вже за іншим сценарієм. Тепер українці вийшли вперед і зробили непоганий для себе заділ 11:6, 16:11. Далі наші волейболісти ще більше збільшили свій відрив 21:14 та виграли партію з перевагою у дев'ять очок 25:16.

А третя партія стала останньою у цьому поєдинку. Знову українська збірна лідирувала у рахунку майже від самого початку до кінця і перемогла 25:20. Тож вийшла дуже впевнена та гарна перемога наших волейболістів 3:0 й вихід у фінал Золотої Євроліги.

Склад збірної України у цьому поєдинку був таким: Сергій Євстратов (не набрав жодного очка), Євген Кісілюк (12), Максим Дрозд (3), Данило Уривкін (8), Дмитро Янчук (13), Юрій Семенюк (9), Олександр Бойко (ліберо) – стартовий. На заміну виходили Дмитро Долгополов (0), Віктор Шаповал (0), Олександр Наложний (5), Микола Рудницький (1).

Золота Євроліга з волейболу. Чоловіки
Півфінали
Осієк (Хорватія). 15 червня
Хорватія – Естонія

3:2 (25:20, 24:26, 25:21, 19:25, 15:13)
Україна – Чехія
3:0 (26:24, 25:16, 25:20)

Таким чином, завтра у неділю 16 червня у фіналі турніру зіграють збірні Хорватії та України, а у матчі за третє місце зустрінуться команди Естонії і Чехії.

Оцініть матеріал
(106)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
himars_2023
І без  зіркових писати " ухилянтів" ця збірна демонструє непогані результати. Є шанс виграти цю Лігу.
Андрій Заліщук
приємний нежданчик, помстились за груповий етап, наш чоловічий волейбол росте це радує
Хосе Карерас
Відчувається професійний підхід, що від тренера ,що від гравців.Самовіддача особливо 1 партія на максимумі💪
Stanislav Matusevych
Несподіванки не закінчилися на попередньому етапі. Збірна розібрала ще й чехів. Після того, як суперники лідирували майже всю першу партію, Лосано своїми замінами змінив перебіг матчу і сет вдалося видряпати. А потім чехи вже не змогли чинити достойного опору українцям. Нарешті Янчук показав, чому на попередньому етапі грав найбільше за всіх. Особливо запам'яталася його геніальна скидка з 4 по 4 після нашого невдалого прийому та, як наслідок, потрійного блоку чехів, у третій партії.
Хорвати були явними фаворитами Фіналу чотирьох та ще й грають вони вдома. Але ледь видряпали перемогу у півфіналі над естонцями. Може, десь менші витрати сил та емоцій завтра дадуться взнаки для нашої команди? Але, звичайно, хорвати все одно будуть великими фаворитами.
serhiy
Хлопці-молодці !!!
 А всепропальщики тихенько чекають ,коли збірна спіткнеться , тоді будуть тут як тут.
myroslavmail
грали краще навіть без наших зірковий сєпарів
_Per4ecter_
Молодці.
Саме вклалися за декілька секунд до початку матчу італійців з албанцями.
rizzo
Хлопці, уперед! Лишилось зовсім трішки!
mazepa1967
Здається Світова Ліга розширяється.Часом фіналісти не стають учасниками Світової Ліги?