Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 15 червня 2024, 12:54
9179
45

Тотальна перевага. Збірна Німеччини розгромила Шотландію

У Мюнхені відбувся матч-відкриття Євро-2024

| Оновлено 15 червня 2024, 12:54
9179
45
Тотальна перевага. Збірна Німеччини розгромила Шотландію
Getty Images/Global Images Ukraine

Які б емоції були б, якби ми дивилися цей матч в мирний час – відкриття Євро, свято футболу, оновлена «Бундестім», Кроосу залишилися до закінчення кар'єри лічені матчі. І всього багато іншого, що б ми із захопленням обговорювали б, обдумували б, дивилися б. Тим більше, що наша збірна теж гратиме на Євро.

Проте ці емоції для українців дуже приглушені. Неадеквати із сусіднього болота не дають нормально відчувати життя у всіх його проявах. Але все ж ми дивимся по мірі можливостей Євро, хай і не з таким настроєм, як могли б.

Тим часом у команд, що виходили на поле у матчі-відкритті, свої справи і проблеми. Німці дуже хочуть показати, що вдало пережили зміну поколінь і можуть виграти домашній чемпіонат. Шотландці ж не мають таких амбіцій, але, маючи в складі таких майстрів, як Робертсон, Тірні чи Мактоміней, хлопчиками для биття теж бути не збиралися.

З перших же секунд Німеччина забрала м'яч під свій контроль. Кроос і компанія плели мережива навколо чужого штрафного, Вірц вже на першій хвилині міг забивати після закидання і забігання, але, по-перше, воротар шотландців Ганн відбив, а по друге, офсайд все одно був.

Але з другої спроби Вірц все ж забив. Кімміх справа прострілив і Флоріан в дотик пробив з лінії штрафного низом, воротар перевів м'яч у праву від себе штангу, від якої той відлетів у ворота.

Після цього німці спробували віддати ініціативу, але не зуміли це зробити. Дуже швидко був забитий другий гол – пас врозріз від Гюндогана ліворуч Хаверцу, той прибрав опонента, відкотив назад Мусіалі, котрий теж прибрав суперника і метрів з 13 пробив теж у лівий кут, але під поперечину. 2:0.

До перерви німці вже не особливо й старалися, але все ж два пенальті заробили. І нехай перший після перегляду ВАР відмінили, оскільки Мусіала отримав по нозі до лінії штрафного (Хаверц після розіграшу пробив у руки воротареві), то другий став легітимним – Портеус стрибнув у ногу Гюндогану, отримав червону картку і пішов відпочивати і в цьому матчі, і в наступному, а Хаверц з «позначки» пробив у той же лівий кут – 3:0.

І що можна було вимагати від шотландців після перерви, коли їхній тренер зняв форварда і випустив захисника, щоб втримати рахунок 0:3? Принаймні, хотілося б, щоб був хоча б натяк на атаку, хоча б удар в площину. Але доводилося обмежуватися тільки моментами господарів поля, атаки яких накочувалися на ворота «тартанової армії» раз за разом, і тільки нефарт не дозволили забити відразу ж Вірцу, Рюдігеру чи Кімміху.

Питання наступних голів було тільки питанням часу. І відповіді на нього дали Фюллькруг, який з лінії штрафного влучив у праву дев'ятку, а потім забив ще раз, але з офсайду, і Емре Джан, який перед самим фінальним свистком завершив багатоходівку ударом в правий кут з лінії штрафного.

Але між четвертим голом німців і п'ятим вийшов цікавий гол престижу гостей. Шотландія не пробивала по воротах, але зуміла забити – після навісу зі штрафного з центру поля і скидки Рюдігер не бачив м'яча, повертав корпус в напрямку своїх воріт, а вийшло так, що в цей час в його голову влучив м'яч і красиво залетів за комірець Ноєру.

В другому турі Німеччина 19 червня гратиме з Угорщиною, а Шотландія пробуватиме набрати очки зі Швейцарією.

Євро розпочалося дуже красиво. Далі буде ще краще, не сумніваємося.

Фото УЄФА

Чемпіонат Європи. Група А.

Німеччина – Шотландія – 5:1

Голи: Вірц (10), Мусіала (19), Хаверц (45+1, пенальті), Фюллькруг (68), Джан (93) – Рюдігер (87, автогол)

Попередження: Андріх (31), Та (62) – Ролстон (48)

Вилучення: Портеус (44, груба гра)

Німеччина: Нойєр, Міттельштедт, Та, Рюдігер, Кімміх, Кроос (Джан, 80), Андріх (Гросс, 46), Вірц (Сане, 63), Гюндоган, Мусіала (Мюллер, 74), Хаверц (Фюллькруг, 63)

Шотландія: Ганн, Тірні (Маккенна, 77), Портеус, Хендрі, Робертсон, Макгрегор (Гілмор, 67), Мактоміней, Ролстон, Крісті (Шенкленд, 82), Адамс (Хенлі, 46), Макгінн (Маклін, 67)

Арбітр: Клеман Тюрпен (Франція)

Стадіон «Арена Мюнхен» (Мюнхен, Німеччина)

НІМЕЧЧИНА – ШОТЛАНДІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’ +3
ГОЛ ! М'яч забив Емре Джан (Німеччина).
87’
ГОЛ ! Автогол забив Антоніо Рюдігер (Німеччина).
68’
ГОЛ ! М'яч забив Ніклас Фуллкруг (Німеччина).
45’ +1
ГОЛ ! З пенальті забив Каі Хавертц (Німеччина).
44’
Райан Портеус (Шотландія) отримує червону картку.
19’
ГОЛ ! М'яч забив Джамал Мусіала (Німеччина).
10’
ГОЛ ! М'яч забив Флоріан Вірц (Німеччина).
Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 45
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Rzechpospolita
Ось, це та Німеччина, яку називають машиною! Дуже потужна, і по іменам і по грі… 
🔱Avtoigor🔱
Подивився я на склад команди німців яка грала з нами і на ту що сьогодні, то нічим особливо вона не відрізняється. Тоді виходить, що ми ще дуже пристойно зіграли з ними зрозуміло що то був "товарняк" і гра немала сенсу, але все ж таки...
🔱Avtoigor🔱
Німеччина має великий потенціал, в них великі шанси на перемогу в цьому турнірі.
Шотландія сьогодні сама на себе не схожа.
adidas777
Повірте, шотландці нас на рівні нації розуміють і підтримують набагато більше. Тому що історія схожа.
Pavel_i_CO
Стартовий матч ЧС2006 Німеччина - Коста-Ріка був чимось схожим, але тоді німці самі собі проблеми створили, та все ж перемогли 4-2. Теж шість голів і матч проходив на цьому ж стадіоні. 
Boodya
Результат не став несподіванкою
v2341770
Результат трохи не по грі, справедливіше було б 5:0. Німеччина наочно продемонструвала ЗбУ її слабкість: 1.Роль "технарів-моторів" у складі (Вірц, Мусіала) -є такі у ЗбУ? 2. Дії гравців у позиційних атаках - спроможна на таке ЗбУ? 3. Командна швидкість - зможе так діяти ЗбУ?  Якщо  наші футболісти спроможні на таке - тоді ми у фаворі, якшо ні - тоді дивимось футбол і насолоджуємося кращими.
255547
Победа в этом матче Германией читалась, на Шотландцев подействовала отмосфера матча, поддержка трибун, с которой они не справелись, это во многом и предопределило исход матча, второй тайм стал формальностью, немцы уже играли разковано, и на публику   
_Per4ecter_
Складний шлях у Шотландії до перемоги на ЧЄ.
AleksDnipro
Не Шотландія так слабка, як сильна Німеччина. Скоти потрапили під німецьку ковзанку. Тут нікому не позаздриш.
ĴØЌÉŔ
Слишком много команд для финальной части евро. Много слабых сборник попало , соответственно и таких разгромов будит много 
🔱Avtoigor🔱
Україна винесла б цю Шотландію на раз два
turist86
Схоже, німці в товарняку проти України грали в пів-сили