Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 14 червня 2024, 22:00
18334
22

Німеччина – Шотландія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Матч-відкриття Євро-2024

| Оновлено 14 червня 2024, 22:00
18334
22
Німеччина – Шотландія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

У п'ятницю у Німеччині стартує чемпіонат Європи. Першим поєдинком, який побачать шанувальники футболу, стане протистояння між господарями континентальної першості та збірною Шотландії. Гра розпочнеться о 22:00 за київським часом на «Арені Мюнхен».

Збірна Німеччини

Бундестім традиційно є одним із фаворитів чемпіонату Європи, а домашні трибуни стануть ще одним козирем німецької команди. На попередніх чотирьох чемпіонатах Європи «орли» лише раз завершили виступ до півфінальної стадії. Сталося це на Євро-2020, коли німці у 1/8 фіналу поступилися Англії. Після цього був провальний чемпіонат світу: у Катарі німці не зуміли вийти із групи. Загалом в активі Бундестіму три виграні континентальні першості. Щоправда, останній подібний тріумф був зафіксований досить давно – 1996-го.

Нещодавно українські вболівальники мали можливість спостерігати за грою збірної Німеччини, яка проводила товариський матч з національною командою нашої країни. Та зустріч завершилася нульовою нічиєю. Окрім поєдинку з Україною, команда Юліана Нагельсманна мала ще три-контрольні зустрічі, які «орли» виграли. Німці обіграли Грецію (2:1), Нідерланди (2:1) та Францію (2:0). До речі, 36-річний Нагельсманн є наймолодшим тренером з усіх збірних, представлених на чемпіонаті Європи.

Німецький футбол має в своєму розпорядженні розсип талановитих футболістів і не всім з них пощастить зіграти на домашньому для Бундестіму турнірі. До заявки збірної Німеччини не потрапили такі майстри, як Хуммельс, Брандт, Вернер, Горецька. Через травму не зіграє на Євро-2024 Гнабрі, а Сане має проблеми з коліном. В останній момент до складу потрапив Емре Джан, який замінив Павловича, котрий потрапив у лазарет. Несподіваним став виклик у німецьку команду Антона, Фюріха та Ундава зі «Штутгарта». Важливою подією для німецької команди стало повернення до її складу Тоні Крооса. Після поразки у 1/8 фіналу Євро-2020 півзахисник заявив про завершення кар'єри у збірній, але на початку цього року ухвалив рішення допомогти Бундестіму на домашньому турнірі.

Збірна Шотландії

На відміну від свого найближчого суперника, шотландці пройшли сито відбіркового турніру до чемпіонату Європи. «Тартанова армія» посіла друге місце у своїй групі, поступившись першою позицією Іспанії. Саме у гостьовому протистоянні з іспанцями збірна Шотландії зазнала своєї єдиної поразки у кваліфікації. Найкращим бомбардиром «Тартанової армії» у відбірковому турнірі став Скотт Мактоміней, який забив сім голів. Саме дубль півзахисника «Манчестер Юнайтед» приніс шотландцям сенсаційну домашню перемогу над Іспанією. Шотландці тричі брали участь у фінальній частині чемпіонатів Європи та ще жодного разу не долали груповий етап. Цікаво, що Шотландія буде одним із організаторів наступної континентальної першості.

З невеликими пошкодженнями підійшли до старту турніру Ендрю Робертсон та Лоуренс Шенкленд. Особливі побоювання у шанувальників шотландської збірної викликають можливі проблеми зі здоров'ям у захисника «Ліверпуля», який провів майже 50 матчів як капітан своєї національної команди. Втім, у тренерському штабі «Тартанової армії» заявили, що з Робертсоном все гаразд, і він зможе допомогти збірній Шотландії. Перед турніром був викликаний форвард Льюїс Морган, єдиний представник американської MLS у шотландській команді (виступає за «Нью-Йорк Ред Буллз»).

У рамках підготовки до Євро-2024 збірна Шотландії провела чотири товариські зустрічі. «Тартанова армія» зазнала поразок від Нідерландів (0:4) та Північної Ірландії (0:1), обіграла Гібралтар (2:0), а також зіграла внічию з Фінляндією (2:2). Якщо прогнозувати стартовий склад шотландців, то питання викликає позиція правого захисника, на яку претендують Ралстон та Маккрорі. Ризикнемо припустити, що тренерський штаб Стівена Кларка віддасть перевагу Ралстону.

Статистика зустрічей

Команди провели 17 очних дуелей, у яких перевага на боці Бундестіму. Німці здобули вісім перемог, шотландці у чотирьох матчах святкували успіх, а ще п'ять зустрічей завершилися внічию. Попереднє протистояння суперників відбулося у 2015 році у рамках відбіркового турніру Євро-2016. Тоді на «Хемпден Парк» збірна Німеччини здобула перемогу з рахунком 3:2. Вирішальний м'яч на останніх хвилинах забив Ілкай Гюндоган, який зараз є одним із основоположних футболістів команди Юліана Нагельсманна.

Прогноз на протистояння

Збірна Німеччини – явний фаворит майбутнього матчу і навряд чи вона допустить втрату очок. Але легко господарям турніру точно не буде. Додамо сюди й статистику: у попередніх шести зустрічах на Євро німці не могли залишити поле без пропущених голів. Ймовірно, і в п'ятницю підопічні Нагельсманна не залишать свої ворота «сухими».

Орієнтовні склади:

Німеччина: Нойєр, Кімміх, Та, Рюдіґер, Міттельштедт, Андріх, Кроос, Мусіала, Гюндоган, Вірц, Хаверц

Шотландія: Ганн; Ралстон, Хендрі, Маккена, Тірні, Робертсон; Макгрегор, Мактоміней, Гілмор; Макгінн; Адамс.

14 червня, п'ятниця

Німеччина – Шотландія
Мюнхен. Стадіон «Арена Мюнхен». 22:00
ТБ-трансляція на відеосервісі Megogo
НІМЕЧЧИНА – ШОТЛАНДІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Клеман Тюрпен (Франція)
Прогноз Sport.ua — 2:1

Опитування

Голосів 353
Спрогнозуйте, яка команда виграє Євро-2024

Англія

76 голосів 21.53 %

Іспанія

27 голосів 7.65 %

Італія

3 голоса 0.85 %

Німеччина

96 голосів 27.2 %

Франція

56 голосів 15.86 %

Португалія

14 голосів 3.97 %

Нідерланди

4 голоса 1.13 %

Бельгія

5 голосів 1.42 %

Україна

65 голосів 18.41 %

Інша команда

7 голосів 1.98 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(60)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
PUMA
Студия на Суспильном просто  ,где они их откопали 
Асгейр Петреску
Украина - 27 голосов.  С дуба рухнули,  хотелкины?
Diesel
Німці повинні без проблем вигравати 
2-0
cobrafx
Хотів нормально подивитись відкриття, але по ходу ведучим на Суспільному рот не закривається (
Oliynuk_sport
Прогноз 2:2
PUMA
Взял фору -1.5. 
adidas777
Думаю, обидві команди заб'ють. А ось хто заб'є більше...За логікою, німці. Але шукати логіку у футболі – це справа невдячна.
AK.228
Шотландія не програє 
Олександр
Нічия
ZANREGENT1993
С детства за Шотландию)
CheMP
Италия опять удивит 
avk2307
Комментаторы кстати нормальные и нейтральные.
Не дай бог тех тих Шевякиних поставлять...
Я про Мегого
255547
На Матч ТВ футбол 1 можно посмотреть
ss2000
З початком свята футболу , Панове !