Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 15 червня 2024, 16:00
9063
10

Угорщина – Швейцарія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Той випадок, коли хочеться вболівати за нічию

| Оновлено 15 червня 2024, 16:00
9063
10
Угорщина – Швейцарія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

У суботу, 15 червня, у Кельні на стадіоні «Райн Енергі» відбудеться матч першого туру в рамках квартету A чемпіонату Європи-2024 з футболу, у якому зіграють національні збірні Угорщини та Швейцарії. Стартовий свисток словенського рефері Славка Вінцича пролунає о 16:00 за київським часом.

Угорщина


Як і в багатьох, у історії угорського футболу був тривалий період затишшя, коли країна не могла пробитися на великі турніри і вважалася відносно легким суперником у кваліфікаційних раундах. Але у XXI столітті угорці неабияк попрацювали для того, щоб залишити цей принизливий статус у минулому і стати одним із найбільш незручних суперників серед команд середньої руки. «Чарівних мадярів» ніхто до фаворитів турнірів на цьому етапі записувати не буде, але завдати чимало клопоту і зачепитися за результат вони здатні.

Можливо, їм би знадобилося продемонструвати це ще на етапі кваліфікації, якби жереб не подарував відверто слабку групу. Достатньо було двічі обіграти Сербію, і все – Чорногорія, Литва та Болгарія на дистанції відпали самостійно. На тлі квартету смерті на чемпіонаті Європи-2020: Португалія, Франція та Німеччина, такий відбірковий раунд виглядає легкою прогулянкою. До Катару на чемпіонат світу-2024 Угорщина, як і Україна, не потрапила.

На чолі наших географічних сусідів стоїть 59-річний італієць Марко Россі, із яким прийнято асоціювати всі останні успіхи і невдачі команди. Воно й не дивно – тренер працює з 2018 року і фактично цикл його ідей повинен наближатись до свого завершення. Чи стане апогеєм цього процесу саме це Євро? Можливо. Угорщина вже почала проводити омолодження і без того досить талановитого складу, і в неї вже є молоді лідери за 75 млн євро на кшталт Домініка Собослаї з «Ліверпуля». З форвардами проблему не вирішили – це правда, і може стати вразливим місцем команди на турнірі.

Швейцарія


Збірна Швейцарії може стати головним парадоксом перших трьох десятиліть цього століття, оскільки її завжди тримають у полі зору, але ніхто всерйоз не сприймає рівно доти, доки вона не зробить якусь сенсацію у зустрічі проти явних фаворитів. А ще «наті» чудово вміють притягувати до себе скандальні історії, нехай і лише з вини лікаря одного з кантонів на її території. Підтримки від українців на Євро після тієї історії колектив Мурата Якіна може не чекати.

Але приглядати за Швейцарією все-таки варто. У неї також була досить «слабка» кваліфікаційна група, із якої з першої сходинки вийшла і зовсім Румунія, тоді як Ізраїль з третього місця застряг у плей-оф відбору. Залишили наших північних недалеких сусідів не при справах – і на тому спасибі. Однак на цьому хороші новини для «наті» закінчуються, оскільки вони фактично не змогли реалізувати свій потенціал.

А тим часом кадрова обойма Швейцарії хоч і поповнюється цікавими виконавцями на кшталт Дана Ндоє, Зекі Амдуні або Ноа Окафора, але лідери старіють зі значно більшою швидкістю. Стівен Цубер, Ренато Штеффен, Джердан Шакірі, Ремо Фройлер, Граніт Джака, Рікардо Родрігес, Фабіан Шер, Янн Зоммер – це кістяк швейцарців, але тільки лише на цей, останній для їхнього покоління в цьому складі турнір. Чи буде шанс їх замінити, чи «наті» знову потраплять у зону турбулентності – ось і подивимося, що придумає Якін. Матеріал у нього є, але тренерська кар'єра виходить так собі.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи Угорщини та Швейцарії раніше перетиналися дев'ять разів у рамках кваліфікацій і основного раунду чемпіонату світу та відбору до чемпіонату Європи. Спостерігається перевага за кількістю перемог на користь Швейцарії – 4 успішні ігри проти 2 в Угорщини та ще три зустрічі завершилися внічию. Різниця голів 14:17.

Востаннє суперники зустрічалися в жовтні 2017 року. Голи Граніта Джаки, Фабіана Фрая, Стівена Цубера (дубль) і Штефана Ліхтштайнера проти м'ячів Ріхарда Гузміча і Ролонда Угрої зумовили перемогу Швейцарії в Базелі на «Санкт-Якобс-Парку» 5:2 у кваліфікації на чемпіонат світу-2018.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 44-річний словенець Славко Вінцич, який на своєму рахунку ще не має матчів у фінальній частині «дорослих» міжнародних турнірів. Боковими рефері стануть Томаж Кланчнік та Андраж Ковачич, а резервним арбітром відпрацює Раде Обренович. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Нейцом Кайтазовичем, якому допомагатиме Бартош Франковські та Томаш Квятковські. У Вінціча є досвід проведення матчу за участю Угорщини – 2 перемоги, 1 нічия, тоді як зі Швейцарією він перетинався 2 рази – 2 перемоги.

Орієнтовні склади


Угорщина: Гулачі – Солої, Орбан, Лонг – Керкез, Шефер, А. Нодь, Него – Шаллаї, Собослаї – Ворго.

Швейцарія: Зоммер – Родрігес, Аканджі, Шер – Ндоє, Джака, Фройлер, Відмер – Варгас, Шакірі – Амдуні.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що ймовірність результативної нічиєї в цій парі максимальна. Нашою ставкою буде позиція – Обидві заб'ють.

15 червня, субота

Угорщина – Швейцарія
Кельн. «Райн Енергі». 16:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Megogo і Суспільне
УГОРЩИНА – ШВЕЙЦАРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Славко Вінціч (Словенія)
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Серія А. Мілан вдома розгромив Лечче
Футбол | 27 вересня 2024, 23:56 0
Серія А. Мілан вдома розгромив Лечче

Стартував шостий тур чемпіонату Італії

Як зіграла Аргентина? Визначено двох останніх чвертьфіналістів ЧС-2024
Футзал | 27 вересня 2024, 19:50 2
Як зіграла Аргентина? Визначено двох останніх чвертьфіналістів ЧС-2024

27 вересня на мундіалі з футзалу Франція обіграла Таїланд, Аргентина здолала Хорватію

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
GloryUkraine
В кінці 1985, на початку 1986 року мадяри мали потужну збірну і попали в одну групу на ЧС-86 з Динамо Київ ( виступали у формі ссср) і всі прогнозували легку перемогу мадярам, тим більше вони перед ЧС в товариському матчі розгромили Бразилію 3:0, а наші іх, як на тренуванні, вставили 6:0. 😊
Бажаю і Швейцарії іх розгромити.
Лига
Тотал больше 2,5 и точно обе забьют   
T-800
играют между собой крайне редко на ничью, но и ничейки любо-дорого: 1-1 2-2 2-2 2-2 1-1.
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Cruyff
Сухої поразки глистам мадярським. 
LexХХХ
Швейцарці, вкатайте в асфальт цих мадяр😡