Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 15 червня 2024, 20:53
5180
3

Італія – Албанія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Чинний чемпіон в «групі смерті» розпочинає захист свого титулу

| Оновлено 15 червня 2024, 20:53
5180
3
Італія – Албанія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

В суботу, 15 червня, відбудеться поєдинок 1 туру групового етапу Євро-2024 в групі В, в якому гратимуть національні збірні Італії та Албанії. Гра пройде в Дортмунді (Німеччина) на полі «BVB-Штадіон», початок – о 22:00 за Києвом.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Італія

Шлях збірної Італії на Євро нам добрем відомий, адже вона потрапила у відбіркову групу разом з Україною. Ще досі свіжий в пам'яті епізод з падінням Михайла Мудрика в штрафному «скуадри адзурри», який арбітр матчу проігнорував, не поставив пенальті і дав здійснитися сподіванням президента УЄФА, який перед тим заявив, що хоче бачити Італію серед учасників чемпіонату Європи.

У відбірковій групі італійці пропустили вперед Англію, якій двічі поступилися. Ці поразки стали єдиними у відборі, ще чотири рази підопічні спершу Роберто Манчіні, а потім Лучано Спаллетті (зміна наставника відбулася приблизно за місяць до першого матчу з Україною) грали внічию, випередивши наших співвітчизників тільки за результатами особистих зустрічей.

Нагадаємо, попередній чемпіонат Європи, який проходив через пандемію коронавірусу не в 2020 році, а в 2021, Італія впевнено виграла. Причому про це говорилося ще перед стартом турніру, оскільки підопічні Манчіні виглядали тоді дуже потужно. Тепер такої впевненості немає й близько, тому що «скуадра» виглядає досить незрозуміло і не надто впевнена в собі.

Перед стартом Євро команда провела два товариські матчі – спершу розкатала нульову нічию з Туреччиною, а потім напіврезервним складом мінімально перемогла Боснію і Герцеговину з голом Фраттезі.

Албанія

Збірна Албанії стала сенсацією відбору на Євро, напряму кваліфікувавшись на ЧЄ. Причому розпочали відбір албанці з поразки, мінімально поступившись Польщі, а потім видали серію із семи безпрограшних матчів, чотири рази перемігши і тричі зігравши внічию, чого вистачило, щоб зайняти перше місце в групі, обійшовши Чехію за додатковими показниками.

Готуючись до Євро, підопічні бразильського тренера Сільвіньо перемогли Ліхтенштейн 3:0 та Азербайджан 3:1.

Перевагою албанців може стати те, що дуже багато гравців з їхньої заявки грають в чемпіонаті Італії, таким чином, Беріша, Джимшіті, Хюсай, Аслані та інші своїх опонентів знають не тільки по відеонарізках.

В складі команди полтавські вболівальники вболівальники побачать не чужу для себе особистість – Таулянт Сефері досить яскраво виступав за «Ворсклу». Щоправда, навряд чи він гратиме в центрі нападу, оскільки на цій позиції є представник лондонського «Челсі» Армандо Броя.

Цікаво, що збірна Албанії проти слабших за себе суперників грає першим номером, з агресією і контролем м'яча, а от проти сильніших спокійно може виставити автобус. Найімовірніше, подібну ситуацію ми побачимо в суботу ввечері.

Статистика зустрічей

Як інформує УЄФА, команди зіграли між собою чотири матчі, в усіх перемогли італійці із загальною різницею м'ячів 7-1.

Прогноз

Албанці повинні, як будь-який андердог, сісти в глухий захист і чекати на свій шанс у контратаці. Хоча Сільвіньо і може здивувати, спробувавши зіграти першим номером, але навряд чи він це ризикне робити саме проти італійців – винахідників катеначчо. Спрогнозуємо, що обидві команди пропустять, але все ж сильнішими виявляться представники Апеннін.

Орієнтовні склади:

Італія: Доннарумма – ді Лоренцо, Бастоні, Манчіні, Дімарко – Жоржиньо, Барелла, Крістанте – Фраттезі, Скамакка, К'єза

Албанія: Беріша – Хюсай, Джимшіті, Аєті, Мітай – Аслані, Рамадані – Асані, Байрамі, Сефері – Броя.

15 червня, субота

Італія – Албанія
Дортмунд. «BVB-Штадіон». 22:00
ТБ-трансляція на платформі Megogo
Арбітр: Фелікс Цваєр (Німеччина)
ІТАЛІЯ – АЛБАНІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 2:1

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Євро-2024: календар, результати, таблиці, анонси, трансляції
Футбол | 20 червня 2024, 08:18 15
Євро-2024: календар, результати, таблиці, анонси, трансляції

Чемпіонат Європи з футболу відбудеться в Німеччині з 14 червня до 14 липня

МЮ хотів підписати захисника. УЄФА заборонив трансфер
Футбол | 20 червня 2024, 13:11 0
МЮ хотів підписати захисника. УЄФА заборонив трансфер

УЄФА заборонив трансфер Тодібо

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.