Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 12 червня 2024, 15:25
3175
3

Руслан КОСТИШИН: «Я б віддав перевагу Михайличенку перед Зінченком»

Відомий український тренер прокоментував перемогу України над Молдовою

| Оновлено 12 червня 2024, 15:25
3175
3
Руслан КОСТИШИН: «Я б віддав перевагу Михайличенку перед Зінченком»
УПЛ. Руслан Костишин

Відомий український тренер Руслан Костишин прокоментував перемогу збірної України в товариському матчі проти національної команди Молдови (4:0).

– Чи здивував Вас стартовий склад національної збірної України на матч із Молдовою?

– Лише поява в основі Романа Яремчука трохи здивувала. Всі ми знаємо, що Артем Довбик став найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії, і він перебуває у хорошому фізичному стані. Можливо, наш тренерський штаб усе побачив у Варшаві, коли Довбик грав у стартовому складі у грі з Польщею. Відсутність Зінченка серед 11 футболістів основного складу? Миколенко, на мій погляд, краще, ніж Зінченко грає в обороні, та й в атаку він біжить завжди залюбки, функціоналу йому вистачає.

– Яке враження справила збірна Молдови у грі з нашою збірною?

– Господарі дуже слабко виглядали у цьому поєдинку. Футболістів збірної Молдови можна зрозуміти – сезон для них закінчено, на Євро вони не пробилися, а після цієї гри вони йдуть у відпустку. Це все людський фактор – складно змусити себе готуватися до спарингу. Хоч як не крути – товариський матч - це далеко не офіційна гра. І все ж тренерський штаб збірної Молдови на чолі із Сергієм Клещенком отримав необхідну поживу для роздумів.

– Як Вам атакуючі дії гравців атаки збірної України?

– Думаю, що наші хлопці у хорошому емоційному стані підійшли до цієї зустрічі та виглядали добре. Хто мені найбільше сподобався? Тарас Степаненко. Він виконує ключову роль для балансу у нашій грі. Багато наших хлопців люблять грати в атаку, а Тарас уміло грає під час перехоплень, вступає у відбір, знає, як застосувати пресинг.

– У захисті ми зіграли на нуль.

– Ми практично нічого не дали створити молдовській команді біля наших воріт. Андрій Лунін відбив два удари, вперше розпочавши гру після 70-ї хвилини, коли все було зрозуміло у цій грі. Як завжди, чудово зіграв Ілля Забарний. Незважаючи на молодий вік, він уже один із найкращих футболістів в АПЛ.

– Прикра травма у Віталія Миколенка, яку він отримав у першому таймі. Яким Ви побачили цей епізод?

– Особливої ​​грубості я не помітив із боку гравця молдовської збірної. Чи надовго вибув Миколенко? Незрозуміло. Буває, що за відчуттями травма серйозна, але через день-два картина зовсім інша. Ми бачили, що Віталій мав больовий шок, він після надання допомоги ще повернувся в гру, але тільки на хвилину. Бажаю йому якнайшвидше повернутися до ладу. А ось хто його зможе замінити у грі з Румунією? Я б навіть віддав перевагу Богданові Михайличенку перед Зінченком. Зрозуміло, що Олександр грає у топ-клубі – лондонському «Арсеналі», але останнім часом він втратив місце у стартовому складі своєї команди. А Михайличенко є досить досвідченим гравцем, який встиг пограти і в Європі.

– Який висновок Ви можете зробити трьох спарингів нашої збірної?

– Головне, що ми з гарним настроєм підходимо до чемпіонату Європи. Тренерський штаб нашої збірної на чолі з Сергієм Ребровим перевірив усіх гравців перед континентальним форумом, що стартував. З Німеччиною ми грали в 5 захисників, з Польщею був інший склад та інша схема гри. З Молдовою були інші завдання. Мені аналіз важко зробити. Тільки Сергій Станіславович може робити висновки, у нього є вся необхідна інформація щодо кожного гравця.

– Хто для Вас три найсильніші гравці нашої збірної прямо зараз?

– Назву передусім Георгія Судакова. Він вийшов на заміну у грі з Німеччиною та одразу став визначальним футболістом у нашій збірній. Скажу так, стратегічно вся гра нашої збірної залежить від Судакова. Також у цьому топі Артем Довбик та Віктор Циганков. Я давно стежу за цим дуетом ще й тому, що нинішні гравці «Жирони» 1997 року народження так само, як і мій син Денис. Тому мимоволі, я дуже уважно стежу за розвитком цих хлопців. Як вони за рік у «Жироні» додали в майстерності і додали впевненості.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ефектний порятунок. Англія вирвала у Словаччини путівку до 1/4 фіналу
Футбол | 30 червня 2024, 21:38 53
Ефектний порятунок. Англія вирвала у Словаччини путівку до 1/4 фіналу

Англійці були близькі до провалу

20 найкращих футбольних клубів світу за рівнем доходів
Футбол | 01 липня 2024, 16:16 3
20 найкращих футбольних клубів світу за рівнем доходів

Хто у грі № 1 має найкращу здатність капіталізувати інтерес вболівальників?

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
aleks8-48
Ось тому ти і не тренер збірної. 
vovei
Я про журналюгу
vovei
Больше всего бесит,когда журналист задает вопрос - "В защите МЫ сиграли на ноль" Запахло кацапами.