Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 11 червня 2024, 02:17
861
0

МЕЛЬНИК: «Гравці Прометея хоча б надали довідки про травми»

Президент ФВУ розповів про ситуацію з волейболістами слобожанського клубу

| Оновлено 11 червня 2024, 02:17
861
0
МЕЛЬНИК: «Гравці Прометея хоча б надали довідки про травми»
CEV

Президент Федерації Волейболу України Михайло Мельник розповів про ситуацію з гравцями слобожанського «Прометея» які не грали за національну збірну.

Щодо іноземців зрозуміло. Але з тими чотирма гравцями «Прометея», які надали медичні довідки, ситуація теж непроста. Тим паче, в світлі того інтерв’ю, яке не так давно дав власник клубу Володимир Дубінський. Фактично, все, що сказав Володимир Михайлович, було спрямоване проти ФВУ і вас особисто…

– Природа того інтерв’ю мені справді незрозуміла. Більшість озвученого в ньому є, м’яко кажучи, неправдою. Але я б не хотів зараз розбирати сказане паном Дубінським на цитати і на них відповідати. Не маю бажання копирсатися в цьому болоті. Можу сказати, що з приходом Володимира Михайловича у наш волейбол з’явилося чимало нового й цікавого. У складні часи, спершу під час пандемії, а потім і в умовах повномасштабної війни наш клубний волейбол втримався на плаву великою мірою зусиллями пана Дубінського і створеної ним Професійної волейбольної ліги. Чималу допомогу він надав також ФВУ і жіночій збірній України. При цьому за весь цей час у нас фактично не виникало непорозумінь. Іноді мали розмови на підвищених тонах. Але в робочому процесі це нормально. Тому мені й було дивно читати те інтерв’ю. Прочитавши його, відразу набрав Володимира Михайловича. Але він не відповів. Тоді написав: «Не зрозумів, для чого це все?» Пан Дубінський повідомлення прийняв, але нічого не відписав понині.

Пригадую, торік, коли волейболісти чоловічої збірної України оприлюднили сумнозвісного «листа турецькому султанові», першим, хто мені зателефонував, був саме Володимир Дубінський. Я тоді в статусі члена журі ЄКВ знаходився на юнацькому чемпіонаті Європи в Сербії. Володимир Михайлович тоді, як мені здалося, щиро запитав, чим волейболісти невдоволені. Коли я пояснив, почув емоційну реакцію пана Дубінського: «Розігнати їх негайно!» Тих, хто виступає за «Прометей», Володимир Михайлович обіцяв вигнати з клубу…

Наразі можу сказати, що в новій історії клуб «Прометей» зробив усе юридично, щоб не бути покараним. Ми відправили на адресу клубу два листи: перший – з викликом для волейболістів; другий, вже після того, як з’явилася інформація про неприїзд – з переліком санкцій, які будуть застосовані до гравців і клубу в разі порушення регламенту. У відповідь на другий лист ми отримали заяви волейболістів з медичними довідками про характер травм і про те, що лікування і відновлення складатиме до шести тижнів. Але в тому й річ, що гравці все одно мають приїхати в розташування збірної і рішення про їхній стан здоров’я має приймати лікар національної команди. Сам чи на основі обстеження, яке проводиться у найближчому медичному закладі. Клуб «Прометей» начебто був готовий надати гравцям транспорт для приїзду, але в підсумку Щитков, Терьоменко, Брова і Єрещенко в Городку так і не з’явилися. Чи порушили вони регламент – нехай вирішує виконком. Проте, повторюся: гравці «Прометея» бодай відправили довідки. Представники клубів, які не грають в чемпіонаті України, не відповіли взагалі ніяк.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Збірні Японії та Польщі вийшли до півфіналу чоловічої Ліги націй
Волейбол | 27 червня 2024, 23:48 0
Збірні Японії та Польщі вийшли до півфіналу чоловічої Ліги націй

Японські волейболісти в 1/4 фіналу перемогли Канаду, а поляки виявилися сильнішими за Бразилію

Ефектний порятунок. Англія вирвала у Словаччини путівку до 1/4 фіналу
Футбол | 30 червня 2024, 21:38 52
Ефектний порятунок. Англія вирвала у Словаччини путівку до 1/4 фіналу

Англійці були близькі до провалу

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.