Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 09 червня 2024, 12:52
2184
4

Шевченко розповів, чому зважився стати президентом УАФ

І чому для національної збірної України дуже важливо зіграти на Євро-2024

| Оновлено 09 червня 2024, 12:52
2184
4
Шевченко розповів, чому зважився стати президентом УАФ
УАФ. Андрій Шевченко

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко розповів, чому для національної збірної України дуже важливо зіграти на Євро-2024.

«Це дуже важливий момент для нас. Дуже важливо, щоб наша команда, наша федерація взяла участь. Ми можемо розповісти про Україну і показати, що країна бореться і водночас намагається жити. Зараз такий складний момент, і наш обов'язок у спорті – зробити максимум можливого.

Я хочу допомогти своїй країні, я хочу бути тут, і саме тому я висунув свою кандидатуру [на пост президента УАФ]. Це мій план: підтримувати і любити Україну з багатьох причин. У нас багато друзів і партнерів, які підтримують нас, і ми повинні продовжувати чинити тиск щодня.

Коли я починав, головною метою була кваліфікація до Німеччини та забезпечення логістики. Є й інші моменти, з якими доводиться стикатися: організація матчів ліги, поліпшення фінансової ситуації, той факт, що багато талановитих молодих гравців покинули країну через вторгнення, і нам потрібно знову налагодити з ними зв'язок. Це одна з найбільших проблем у нашому майбутньому, тому що ми хочемо, щоб ці таланти грали за нашу національну команду», – сказав Шевченко.

Зазначимо, що заключною грою передтурнірного збору збірної України стане поєдинок із національною командою Молдови 11 червня в Кишиневі. Початок зустрічі – о 19:00 за київським часом.

Наступного дня, 12 червня, національна команда прибуде до місця постійної дислокації на Євро-2024 – містечка Вісбаден. 17 червня команда Сергія Реброва розпочне виступи на Євро-2024 проти Румунії в Мюнхені.

У п'ятницю збірна України програла Польщі в товариському матчі.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
В'ячеслав
За баблом ты сюда приехал.
Vitaliksaj
Бабло рулит а сказки пусть жене рассказует
c_a_p2
Дурного як пробка андрушу пхають як колись до королевської 
LexХХХ
Ох, Шева... Для кого розрахована ця макайда?🤦