Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 08 червня 2024, 01:34
19299
162

Привід для роздумів. Збірна України програла Польщі у товариському матчі

Наша команда пропустила три голи у першому таймі

| Оновлено 08 червня 2024, 01:34
19299
162
Привід для роздумів. Збірна України програла Польщі у товариському матчі
Getty Images/Global Images Ukraine

Після досить вдалого матчу (як мінімум, за результатом) проти Німеччини Сергій Ребров говорив, що в матчі проти Польщі буде ротація. Але ніхто не чекав, що вийде абсолютно нова одинадцятка. І якщо, наприклад, воротарська позиція, на якій грав Бущан, питань не викликала (значить, Лунін гратиме проти Молдови), то деякі інші кадрові рішення головного тренера були неочікуваними – наприклад, пара Таловєров-Бондар в центрі захисту чи зв'язка Сидорчука і Маліновського в центрі поля (обох вже можна записувати у ветерани, які потрохи втрачають позиції через молодих конкурентів).

Матч розпочався спершу травмою Міліка буквально на перших хвилинах, а тоді холодним душем для українців. І якщо перший гол у ворота Бущана на 11 хвилині після кутового у виконанні Валукевича ще не викликав особливої тривоги (чи вперше нам пропускати, соррі за тавтологію, першими), то другий через п'ять хвилин викликав занепокоєння – Зелінськи навішував, ніхто не зачепив м'яч і той опинився у сітці (мабуть, помилка Бущана). Звісно, в товариському матчі результат не головне, але гра українців виглядала відверто погано.

Getty Images/Global Images Ukraine

Але відразу після другого голу наші земляки взяли м'яч у свої ноги. Моментів створити не вдавалося, але обкладений польський штрафний вселяв надію. Проте якщо, можливо, нападу щось би і вдалося зробити, то захист підвів – Олександр Зубков прийшов до свого штрафного допомагати при кутовому і не втримав Тараса Романчука. Ексукраїнець головою спокійно розстріляв Бущана. 3:0.

І відразу ж міг скорочувати розрив Тимчик, але після класного пасу Довбика вирішив бити з близької відстані на силу і воротар відбив м'яч на кутовий.

Решту тайму поляки збиралися грати від захисту, віддавши ініціативу «синьо-жовтим», вважаючи, що при рахунку 3:0 вони особливих проблем не матимуть. Але українці були дуже мотивованими і скористалися неузгодженістю господарів поля. Маліновський віддав вперед на Довбика, опорники і воротар розмістилися досить дивно, внаслідок чого наш іспанський бомбардир метрів з 17 поклав м'яч точно в правий нижній кут.

Getty Images/Global Images Ukraine

На жаль, забити другий гол до перерви не вдалося, хоча українці старалися, але ставка на дальні удари не спрацювала через блокування захисниками.

Другий тайм розпочався заміною Миколенка на Зінченка. Віталій не виглядав найгірше, але тренерський штаб вирішив його поберегти.

Були думки, що у роздягальні була серйозна розмова, але візуально нічого особливо не змінилося. Українці атакували, але поляки відбивалися, часто виконуючи стандарти. І, на жаль, гра якось до останньої десятихвилинки заспокоїлася, все стало монотонно. Більше того, могли забивати поляки четвертий, але Бущан врятував після удару Букси.

Але далі пішло цікавіше. Мудрик, який вийшов на заміну, не завжди втримував м'яч, але в ті моменти, коли втримував, завдяки своїй швидкості і баченню поля, організовував непогані гольові шанси. На жаль, ні Судаков, ні Зінченко їх не реалізували, а дальні удари теж цілі не досягали.

Getty Images/Global Images Ukraine

Взагалі, українці в кінці матчу сподобалися, штрафний Польщі був обкладений і поляки грали на відбій. Звісно, в них теж були моменти, але Бущан реагував.

В принципі, якби не провальний старт, моментами гра виглядала досить непогано, а якщо врахувати, що не було в основі багатьох гравців основного складу, то ніякої трагедії не сталося. Тренерський штаб матиме час, щоб зробити висновки і перевірити вже їх правильність в останній грі перед Євро з Молдовою 11 червня.

Товариський матч.

Польща – Україна – 3:1

Голи: Валукєвич (11), Зелінськи (16), Романчук (30) – Довбик (41)

Попередження: Тимчик (49), Маліновський (56), Таловєров (86)

Польща: Скорупський, Ківьор, Саламон, Валукєвич (Берешинськи, 61), Залевськи (Пихач, 72), Романчук (Модер, 61), Зелінськи (Левандовськи, 61), Скурас, Шиманськи, Мілік (Урбанськи, 5; Калузінськи, 61), Букса.

Україна: Бущан, Миколенко (Зінченко, 46), Таловєров, Бондар, Тимчик, Сидорчук, Маліновський (Михайличенко, 70), Зубков (Мудрик, 69), Судаков (Шапаренко, 81), Ярмоленко (Циганков, 69), Довбик (Ванат, 77).

Національний стадіон (Варшава, Польща)

ПОЛЬЩА – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

41’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Довбик (УКРАЇНА).
30’
ГОЛ ! М'яч забив Taras Romanczuk (Польща).
16’
ГОЛ ! М'яч забив Пьотр Зелінскі (Польща).
11’
ГОЛ ! М'яч забив Себастьян Валюкевич (Польща).
Оцініть матеріал
(139)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 162
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
an52
Яка підлога країни писала заголовок? "Їжа для роздумів" - це калька з російської. Українською треба казати інакше - привід для роздумів, є над чим замислитися. 
😼
Норм побігали, те що такий рахунок на табло нічого не означає, це товарняк, де можна експериментувати. Зроблять висновки і все буде ОК!
Головне, що всі хто виходив на поле, показали на що вони здатні, тепер останнє слово за Ребровим.
Дійсно, є в нас "плуги", яким не місце у збірній.
Далі буде... Всім привіт і надобраніч
maks_krot
Проиграли ну что тут такого, меньше негатива!!! Пусть даже  20 игр товарищеских проигрывают подряд главное результат и хорошая игра на Евро! Могут и Молдавии проиграть, ну самое главное что бы вышли из группы на Евро и минимум прошли до 1/4 и мы всё им простим, а если не выйдут в 1/4  уже тогда  будем находить виноватых !!! Удачи и успехов сборной на Евро!!!
Xvalenok03
Ну что сказать? 
Если это была проверка запасных, второго состава, то у сборной нет усиления. 
Основных игроков некем заменить. 
dunamo-fan
Розслабтися. Ребров подивився дублерів. Дав їм пограти.
Boodya
Тут 80% коментаторів взагалі не розуміє суті і сенсу товарняків,  тренувань і експериментів?
Boodya
Головне, щоб ця гра була корисна для тренерського штабу і самих футболістів, все решта - дрібниці
олеся лопунова
Хватит обвинения) Англия проиграла Исландии 0-1...Это товарищеский матч...Вышли игроки основы и игра стала ярче...Тренер ведёт подготовку... Просмотрим после группового этапа чемпионата Европы... Тогда и поймем
pricolist
В другому таймі непогано катали. Резервники отримали практику, на цьому плюси й завершились. На Євро сподіваюсь на зовсім іншу гру, думаю воно так й буде
Умник
Норм игра.
Счет пофиг
cooperchack
Самое интересное что нихуя не произошло,а все уже пиздят что у Украины нет шансов,я ебу что за рахиты собрались.
easterly
Прочитав коменти і складається таке враження, що шоблойобло з ольгіно під вивіскою вболівальників одного ржавого клюбу, намагаються вилити побільше бруду на збірну. Як зараз модно казати - ІПСО. І дуже стараються в цьому не тільки старі отсоски, але й нові акаунти, яких раніше тут і духу не було. Шлюшки - марно не тратьте сили, ми все чудово бачимо і знаємо де і чиї качки пасуться. Зі збірною все буде добре, на зло вам кінченим
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владислав Рейский
Будем надеятся и верить, что то, что наши получили по щам будет полезно накануне турнира, что б не зазнавались и выкладывались на все сто на нем. Верим в лучшее! Румыния в ничью с карликом сыграла к слову.
vitaly
Всі хто дивувався постійному місцю Матієнка (я в тому числі) отримали пояснення, чому в основі немає ні Бондаря ні Таловєрова.
Boodya
Я ж казав, що на післяматчі вилізе Дмитро зі своєю маячнею?
Микола Захарченко
Наших " звьозд " опустили з небес на грішну землю . А стільки було розмов після гри з Німеччиною , що ми вже вийшли з групи і дійшли до фіналу ...
Mac_Gyver
Щоб вигравати ЧЄ треба щоб другий склад не відрізнявся по силі від першого 
Mac_Gyver
А що ви очікували від тренування?
v2341770
Зустрічалися приблизно рівні за класом на сьогодні команди, з кіпою проблем у обох. Мені здавалося, що за 10 днів до початку турніру ТШ повинен награвати основний склад, а тут вирішили перевірити стан усіх інших. Кому було незрозуміло що Бондарь, Таловєров, Тимчік, Сидорчук, Зубков, Маліновський, Ярмоленко за своїми сьогодняшніми кондиціями - це гравці запасу, у кращому випадку? І що на виході: хаос і сумбур на полі, команда не знає як розпорядитися м'ячем поблизу карного майданчика суперника, за весь матч не створено жодного (ЖОДНОГО!!!) 100% гольового моменту (не враховую гол - там спрацювали інші фактори). Стан команди не може зараз гарантувати навіть вихід з групи. Дуже б хотілося помилитися, але поки що реальність проти оптимізму.