Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 07 червня 2024, 22:05
12386
23

Польща – Україна. Прогноз і анонс на товариський матч

Другий з трьох товариських поєдинків «синьо-жовтих» в рамках підготовки до Євро-2024

| Оновлено 07 червня 2024, 22:05
12386
23
Польща – Україна. Прогноз і анонс на товариський матч

В п'ятницю, 7 червня, відбудеться товариський поєдинок, в якому гратимуть національні збірні Польщі та України. Гра пройде у Варшаві на полі Національного стадіону, початок – о 21:45 за Києвом.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Польща

Збірна Польщі теж, як і Україна, кваліфікувалася на Євро-2024 і теж зробила це через плей-оф. На шляху до Німеччини поляки спершу впевнено розгромили естонців (5:1), а потім помучилися з Уельсом, перемогти який вдалося тільки в серії пенальті.

В червневій підготовці до Євро поляки вирішили проводити не три матчі, як українці, а два. Після спарингу з Україною «Кадра» зіграє 10 червня ще з Туреччиною.

На Євро-2024 «біло-червоні» потрапили в групу, яку цілком можна назвати групою смерті – Нідерланди, Франція та Австрія явно не стали тими суперниками, яких наші сусіди хотіли б бачити в своєму квартеті. Припустимо, що матч з українською збірною і гру проти Туреччини поляки проведуть другим номером, щоб набути необхідних навичок гри від захисту, які точно згодяться як мінімум в матчах проти нідерландців та французів.

В попередню заявку команди на Євро увійшли 29 гравців. Що цікаво, до їхнього числа потрапив і натуралізований українець – Тарас Романчук може зіграти проти своїх колишніх співвітчизників.

Міхал Пробеж, головний тренер Польщі: «Хочу відзначити медичний персонал, який поставив на ноги всіх гравців, на сьогодні всі на 100 відсотків здорові й тренуються. Це дуже важливо в контексті завтрашнього матчу і дуже важкого рішення щодо виключення трьох гравців. Це буде одним з моїх найважчих рішень. Ми зробимо все, щоб команда була якомога сильнішою. Безумовно, буде сумно тим, кого не буде в складі, як і тим, кого не викликали, але вони теж частина команди»

Україна

Збірна України не випередила у групі відбору Англію та Італію, тому змушена було проходити в плей-оф двох суперників. Ними стали збірні Боснії і Герцеговини та Ісландії, яких підопічні Реброва перемогли з однаковим рахунком 2:1.

В рамках підготовки до Євро українці проведуть три матчі – 3 червня грали з німцями (0:0), 7 червня – власне з Польщею і 11 червня – проти Молдови.

Гра з Німеччиною вийшла дуже важкою, відстояти нічию вдалося в тому числі завдяки голкіперу Анатолію Трубіну. Але він не зіграє з поляками, оскільки Сергій Ребров заявив, що всі три воротарі отримають ігровий час у трьох товариських матчах. Мабуть, повинен вийти проти Польщі Андрій Лунін, який пропускав попередній матч через святкування перемоги свого клубу, мадридського «Реала», в Лізі чемпіонів.

Також головний тренер анонсував деяку зміну складу в рамках ротації. Очевидно, в три захисники грати ніхто знову не буде, тому на позиції лівого оборонця чекатимемо появу або Михайліченка, або Матвієнка, оскільки навряд чи тренерський штаб захоче ризикувати Віталієм Миколенком, якого явно бережуть з прицілом на Євро. В центрі поля ветерана Степаненка може підмінити Бражко, який дуже вдало це робив у матчах плей-оф. Залікував пошкодження Георгій Судаков, який теж стає важливим елементом збірної.

На позиції центрфорварда можна очікувати Артема Довбика, який в грі проти німців виходив на заміну, все ж Владислав Ванат є тільки третім варіантом вибору на роль наконечника атаки.

Як і поляки, остаточну заявку на Євро Україна оголосить тільки сьогодні.

Сергій Ребров, головний тренер збірної України: «У ситуації, в якій зараз наша країна, гравцям не потрібні якісь мотиваційні промови. Іноді ми показуємо їм звернення наших бійців. Ми всі розуміємо, що в Україні сьогодні футбол не на першому місці. Усі футболісти, які представляють нині нашу країну, розуміють, для кого й для чого вони це роблять. Їм не потрібна додаткова мотивація. Щодня вони дивляться новини, дивляться, як росія знищує наші міста, убиває наших дітей…

Я завжди нагадую, що ми представляємо велику державу, ми боремося за свою незалежність. Гравці на футбольному полі показують, що Україна хоче бути в європейській родині. Тому потрапляння на Євро — великий крок для того, щоб наша країна ввійшла в ЄС».

Статистика зустрічей

Між собою команди зіграли дев'ять матчів. Серед цих поєдинків було багато, що врізалися в пам'ять – тут і сумнозвісні 1:3 з дублем «білого орла» Олісадебе, і 3:1 у відборі на ЧС-2014, коли в нашу збірну ніхто не вірив після демаршу Блохіна і призначення Фоменка (в поляків у складі тоді було відоме дортмундське тріо Піщек- Блащиковськи-Левандовськи), і 0:1 на Євро-2016... Всього в наших суперників чотири перемоги, а в українців – три, різниця м'ячів – 11:9 не на нашу користь.

Прогноз

Втома після Німеччини дасть про себе знати, але для вирішення цієї проблеми й потрібна ротація. Спрогнозуємо, що свіжі футболісти допоможуть збірній здобути перемогу з різницею в один м'яч.

Орієнтовні склади:

Польща: Щенсни – Беднарек, Давидович, Ківіор, Франковськи, Сліш, Зелінськи, Пйотровськи, Залевськи, Свідерськи, Левандовськи

Україна: Лунін – Тимчик, Забарний, Сваток, Михайліченко – Бражко, Шапаренко – Ярмоленко, Судаков, Мудрик – Довбик

7 червня, п'ятниця

Польща – Україна
Варшава. Національний стадіон. 21:45
ТБ-трансляція на платформі Megogo
Арбітр: Ендрю Медлі (Англія)
ПОЛЬЩА – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:2

Оцініть матеріал
(56)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Розписали без нас. Україна не подужала Бельгію й залишила Євро-2024
Футбол | 26 червня 2024, 20:56 442
Розписали без нас. Україна не подужала Бельгію й залишила Євро-2024

Команда Реброва не впоралась із власним завданням, після чого конкуренти вирішили все за неї

«Золоте покоління» сіло в калюжу. Чому Україна провалила Євро-2024
Футбол | 27 червня 2024, 09:00 220
«Золоте покоління» сіло в калюжу. Чому Україна провалила Євро-2024

Той випадок, коли запам'яталося перше, а не останнє

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
gooools
80% проти 20%, хто не зможе подивитись гру live. Дякую какая разніца, коли мір в глазах.
Збірній перемоги, нам всім розбитого масквабада.
Слава Україні
Philip J. Fry
Йду на матч, є чуйка, що переможемо
думаю 0-2 або 1-3
Bismuthum
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Oliynuk_sport
Прогноз 0:2
crpukr5
Спочатку Польща до Франції, потім у них в групі Німеччина замість Нідерландів... У вас хтось перевіряє текст перед публікацією? )))
А наші хай звісно виграють!
Проф
А чього поляки йшли до Франції, а Україна до Німеччини? Євро всеж таки проходитеметь в Німеччині.
OtsoCity
Сьогодні буде  яскрава перемога України!
Boodya
Матч в 21:45, значить в 22:00 в мене світла не буде.
Лига
Должны выигрывать, а матч будет результативный тотал больше 2,5 
New Zealander
Оскільки у Польші гратиме дубль, то прогнозую, що Україна переможе 4:0