Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 08 червня 2024, 18:23
498
1

Василь КОБІН: «Попри поразку, загалом, мені поєдинок сподобався»

Колишній захисник збірної України прокоментував поразку від Польщі

| Оновлено 08 червня 2024, 18:23
498
1
Василь КОБІН: «Попри поразку, загалом, мені поєдинок сподобався»
Getty Images/Global Images Ukraine

Колишній захисник національної збірної України Василь Кобін прокоментував поразку від Польщі (1:3) в товариському матчі.

– Які у Вас загальні враження від гри у Варшаві та чи по грі рахунок?

– Знаєте, попри поразку, загалом, мені поєдинок сподобався. Україна намагалася показати атакувальну гру, але в завершальних стадіях наших хлопців підвела їхня виконавча майстерність. Окрім голу Артема Довбика, було ще кілька непоганих моментів і їх потрібно було реалізовувати. З 75-ї хвилини Україна й взагалі почала грати першим номером, мала б забивати як не два, то ще один гол точно, але, повторюся, підвела реалізація. Зауважу, що, на відміну від поєдинку проти Німеччини, з Польщею підопічні Сергія Реброва не боялися грати, не закривалися наглухо в обороні, атакували, але… Не склалося з результатом.

– У чому причина поразки від поляків?

– Україна програла поєдинок через погану гру саме при стандартних положеннях: два з трьох голів ми пропустили після кутових, нас просто продавили, зім’яли – і це біда. Добре, що до Євро-2024 ще є час. Тренерському штабу треба дуже добре проаналізувати матч. Деякі з тих гравців, що вийшли зі старту, не вміють нав’язувати гідну гру при стандартних положеннях. З тим треба щось робити. А щодо того, чи по грі рахунок, то я вважаю, що ні. Справедливіше б було, якби гра завершилася з рахунком 4:3 або на користь Польщі, або України.

На превеликий жаль, немає у цій збірній гравців-гренадерів, високих і потужних. Свого часу Віталій Кварцяний у «Волинь» відбирав оборонців виключно за антропометрією. І був правий, бо стандартні положення у сучасному футболі багато чого вирішують і не може захисник нав’язати боротьбу форварду, коли він нижчий від нього на 30 сантиметрів.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ekvato
У того Василя, як і у грьобаних мацкалів девіз "чем хуже, тєм луччє". З німцями грали грамотно і без пожеж - "фу, гра відстій, Ребров поганий тренер". З поляками повний провал у першому таймі, без натяку на якусь думку і зіграність - "мені ігра сподобалась".