Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 03 червня 2024, 12:34
6680
0

ФОТО. Збірна України провела передматчеве тренування у незвичних умовах

3 червня синьо-жовта команда у Нюрнберзі проведе спаринг із Німеччиною

| Оновлено 03 червня 2024, 12:34
6680
0
ФОТО. Збірна України провела передматчеве тренування у незвичних умовах
УАФ

Готель Herzogs Park, де мешкає на своєму першому передтурнірному зборі збірна України з футболу – це дуже відоме футбольне місце в Герцогенаураху.

Цей комплекс був збудований засновником всесвітньо відомої спортивної компанії Адольфом Даслером до Олімпіади-1972, що відбулася в Мюнхені (зараз готелем володіє внук Даслера). Із того часу футбольні й не тільки футбольні команди постійно зупиняються тут. Одразу на вході до головного холу з обох боків зустрічають стенди з найвідомішим винаходом Аді – бутсами: праворуч – революційні моделі із вражаючих розмірів шипами 1954–1974 років, ліворуч – більш сучасне професійне взуття футболістів поруч із м’ячем Євро-2024. Як відомо, саме «Адідас» уже багато чемпіонатів світу та Європи виробляє офіційні м’ячі турніру.

Господарі виявили увагу до своїх нинішніх гостей: на видноті при вході у готель – синьо-жовтий прапор України. Одразу під ним – велике фото Аді Даслера та швейна машинка як символ справи усього життя засновника.

Про відомих гостей готелю нагадують їхні футболки. Збірна Аргентини мешкала тут під час фінального турніру чемпіонату світу 2006. А до й після того мундіалю тут постійно зупинялися й зупиняються команди, які зустрічаються в чемпіонаті Німеччини з «Нюрнбергом» або «Гройтер Фюрт» – найвідомішими клубами Середньої Франконії. Також у цьому регіоні німецькі команди часто проводять свої збори. Тож стіни готелю прикрашають футболки клубів з автографами гравців та позначенням сезону – «Баєр», «Кельн», «Лейпциг», «Ганновер», «Герта».

Головний тренер збірної України Сергій Ребров та гравець синьо-жовтих Тарас Степаненко побували й у головній штаб-квартирі компанії «Адідас» – на передматчевій прес-конференції. Через сильні дощі, які накрили цими днями Баварію, Німецький футбольний союз вирішив поберегти газон стадіону «Макс Морлок», тому офіційних тренувань на арені не відбулося. Тож і зустріч із медіа DFB запропонував провести не на стадіоні, а у штаб-квартирі «Адідасу», де є величезний медіацентр. Тут готується до цього матчу та буде базуватися під час Євро-2024 національна команда Німеччини. Зважаючи на те, що головний офіс компанії розташовано в Герцогенаураху, лише за 4 км від готелю, де зараз розташувалася збірна України, відмовлятися від такої пропозиції було б недоречно. На прес-конференції Сергій Ребров повідомив, що від сьогодні всі гравці синьо-жовтих, присутні в таборі команди, працюють у загальній групі.

Увечері українці прибули на тренування на вже добре знайоме їм поле клубу «Ельтерсдорф» у сусідньому Ерлангені. Вчорашнє тренування команди відвідали українські діти та їхні батьки, які мешкають на півдні Німеччини. Після заняття головний тренер Сергій Ребров та гравці збірної за гарною традицією присвятили землякам час та увагу, залишивши свої автографи та зробивши фото на згадку.

На занятті синьо-жовтих упродовж перших 15 хвилин були присутні представники медіа: попри перенесення офіційного тренування на скромніше поле, належні для ЗМІ заходи відбулися згідно з регламентом. Після пробіжки та розминки гравці відпрацьовували тримання мʼяча у квадратах різної формації. В основній частині передігрового тренування головний тренер присвятив увагу тактичним аспектам ведення гри.

3 червня синьо-жовті проведуть перший контрольний поєдинок на поточних зборах – проти господарів поля, збірної Німеччини. Матч у Нюрнберзі розпочнеться о 21:45 за Києвом.

ФОТО. Збірна України провела передматчеве тренування у незвичних умовах

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.