Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 червня 2024, 19:27
538
0

Дмитро ХОМЧЕНОВСЬКИЙ: «Це був найкращий сезон для Кривбаса за останні роки»

Капітан команди розповів про минулий чемпіонат і «секрети» Вернидуба

| Оновлено 07 червня 2024, 19:27
538
0
Дмитро ХОМЧЕНОВСЬКИЙ: «Це був найкращий сезон для Кривбаса за останні роки»
ФК Кривбас. Дмитро Хомченовський

Один із найдосвідченіших гравців нинішнього складу криворізького «Кривбаса» Дмитро Хомченовський нарівні із партнерами зробив внесок у завоювання бронзової нагороди, а з нею і здобуття права грати у єврокубковому турнірі.

Своїми думками щодо виступу команди у сезоні-2023/24 капітан криворіжців поділився із Sport.ua.

- Минулий сезон оцінюю лише з позитивного боку, – каже 34-річний футболіст. – За стільки років він поки що кращий для «Кривбаса». Третє місце – про що тут ще можна щось казати? Гадаю, що ніхто від нас нічого подібного не чекав. Перед чемпіонатом нам пророкували то сьоме, то восьме і навіть одинадцяте місце. Ми ж опинились там, де опинились. Тому вважаю, що сезон на сто відсотків для «Кривбаса» вдалий. Що стосується особисто для мене, то теж. Коли я прийшов в команду, коли вона тільки вийшла із першої ліги. Перший рік був трохи важкуватим, а от на другий відразу ж бронза. Тому для себе виступ у щойно завершеному чемпіонаті можу занести до активу. Команда ж бо збиралась по частинам – звідусіль. На початку сезону все «плюс-мінус» вдалося зібрати – і це принесло плоди. Юрій Миколайович (головний тренер Вернидуб – прим. авт.) вміє це робити. Я його знаю багато років, тож мав змогу у цьому пересвідчитись не раз.

- У минулому році Юрій Вернидуб заявляв, що «Кривбас» спробує поборотись за чемпіонство. Як гадаєте, що завадило втілити задумане у реальність?
- Коли знаходишся на першому місці, то хочеш – не хочеш, а про це замислюєшся. У будь-якому випадку нас ще чекає чимало роботи для того, аби хоча б зрівнятись з нашими грандами – «Шахтарем» і «Динамо». Тож мабуть поки що ранувато про це думати. Наблизитись впритул до найтитулованіших наших клубів для «Кривбасу» ще не настав час. Хоча можна було говорити, коли в осінній частині чемпіонату ми перебували на першій сходинці.

- Як гадаєте, чи по силах «Кривбасу» достойно виглядати у прийдешньому єврокубковому турнірі?
- Вважаю, що по силах. Впевнений, що після виходу з відпустки кожен з нас буде думати про перші матчі кваліфікації. Зараз такий час, що вже всі вміють грати у футбол, і «Кривбас» – не виняток. У нас буде два матчі, за підсумками яких ми намагатимемось пройти у євротурнірі якомога далі і потрапити до групового раунду Ліги Європи чи Ліги конференцій. У будь-якому випадку на такій стадії для нас все по силах.

- Яких суперників хотілося б отримати – послабше чи посильніше?
- Мені здається, що для нас слабких суперників апріорі не буде. Гадаю, що «Кривбасу» випаде достойний та сильний колектив, адже у єврокубках недостатньо сильних не буває. Тим більше, що я, як ніхто інший добре знаю, що у кваліфікаційному раунді слабких команд немає. У період моїх виступів із «Зорею» у єврокубках були моменти, коли ми думали, що пройдемо суперника, а вийшли на поле – і все виявилось зовсім по-іншому. Тому недооцінювати того чи іншого суперника не можна у будь-якому раунді. Яким він не був би – третім кваліфікаційним чи іншим, а команди, які до нього дійшли явно не слабкі.

- Де проводитиме «Кривбас» домашні матчі у єврокубках?
- На це питання не можу вам нічого відповісти, адже нам поки що нічого з цього приводу не повідомляли – ані попередніх варіантів країн, ані стадіонів. Гадаю, що все буде остаточно відомо по завершенні відпустки, коли команда збереться у Кривому Розі.

- Бронзову медаль у домашню колекцію вже поклали?
- (Посміхається). Так, цвях прибив. І медаль на ньому вже висить.

- Бажаю, щоб ця нагорода була у кар’єрі не останньою.
- Дякую. Дай Боже, щоб наступні були трохи вагоміші за своєю дорогоцінністю. Бажано, щоб золоті.

Раніше ми повідомляли, як «Кривбас» нагороджували бронзовими нагородами чемпіонату УПЛ.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Дощ, скасовані голи та перемога Бундестіму. Німеччина вийшла до 1/4 фіналу
Футбол | 30 червня 2024, 00:19 15
Дощ, скасовані голи та перемога Бундестіму. Німеччина вийшла до 1/4 фіналу

Збірна Данії залишає Євро-2024

Англія – Словаччина. Прогноз та анонс на матч чемпіонату Європи
Футбол | 30 червня 2024, 06:30 1
Англія – Словаччина. Прогноз та анонс на матч чемпіонату Європи

В попередніх 6 матчах суперників 5 разів перемагали англійці і одного разу гра завершилася внічию

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.