Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 травня 2024, 23:19
5183
1

ШОВКОВСЬКИЙ: «У жахливому сні не могли наснитися гравці у бункері стадіону»

Головний тренер київського «Динамо» у соцмережах підбив підсумки сезону

| Оновлено 29 травня 2024, 23:19
5183
1
ШОВКОВСЬКИЙ: «У жахливому сні не могли наснитися гравці у бункері стадіону»
Facebook. Олександр Шовковський

Головний тренер київського «Динамо» Олександр Шовковський у соцмережах підбив підсумки сезону:

«Завершився один із найскладніших та найемоційніших сезонів у моїй футбольній кар'єрі. Він був дебютним для мене на чолі великого клубу «Динамо» Київ! На згадку від нього залишилося чимало як і яскравих моментів, так і, на жаль, не дуже.

Перше, що хочу сказати – до початку війни ніколи не міг подумати, що одного разу ми станемо учасниками матчу, який триватиме 4 години. В жахливому сні не могло наснитися, що відновлювати сили на другий тайм гравці будуть не в роздягальні, а в бункері стадіону, ховаючись від ракетних атак. Це наша сучасна реальність.

Але ми досі живі та займаємося улюбленою справою! І я ніколи не втомлюся повторювати: те, що ми граємо у футбол, – заслуга виключно наших Героїв, захисників та захисниць, які ціною власних життів захищають нас від ворога! Низький вам за це уклін! Те, що в епоху повномасштабної війни в Україні розвивається футбол, говорить лише про непоборність та непереможність нашої спортивної нації. Нації патріотів та переможців! Ми чекаємо та віримо у головну нашу перемогу – не на футбольному полі, а на полі бою!

Друге. Я сказав команді після закінчення сезону, що пишаюся нею. Пишаюся самовіддачею та старанням своїх гравців. Пишаюся бажанням та пристрастю у грі та в тренувальному процесі. Вважаю, що ми досить непогано провели весняний етап чемпіонату, і нам не вистачило зовсім трохи, щоб досягти своєї мети. Але я бачу потенціал у своїй команді. Я бачу індивідуальне зростання кожного гравця. Вони стають кращими самі за себе. А це значний аргумент, який вселяє надію на успіх у нашому найближчому футбольному майбутньому.

Третє. Коли берешся за серйозний та відповідальний проект, тобі вкрай необхідні і однодумці, і ті люди, думка яких відіграє важливу роль у прийнятті твоїх рішень. Саме такими людьми є для мене Михайло Михайлов, Олег Гусєв, Еміл Карас, Сергій Федоров, Віталій Кулиба. Вдячний також Мірчі Луческу за можливість працювати з ним, що принесло мені нові знання, досвід та впевненість.

Четверте. Хочу щиро подякувати керівництву клубу за довіру. Очолювати «Динамо» – величезний виклик для мене, як для молодого тренера. Можу сказати з рукою на серці: найбільше футбольне бажання для мене – завжди перемагати! Тому я хочу наголосити: наше завдання наступного сезону – повернення золотих медалей до Києва. Ну а поки що дивимося та вболіваємо за наших хлопців у лавах національної та олімпійської збірних! Зараз є Україна, яка має показати всьому світові, що ми непереможні! Підтримуємо та віримо у наших хлопців!»

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Standard
Ти свої сни і про бункери розкажи Суркісам, як будеш зарплату брати.
Запитай, чому вони працювали у сепарських російських партіях, і навіщо привели війну в Україну.