Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 травня 2024, 23:53
4107
1

Шовковський підбив підсумки сезону і поділився планами Динамо на міжсезоння

В 30 турі УПЛ «Динамо» обіграло «Рух» 2:1

| Оновлено 25 травня 2024, 23:53
4107
1
Шовковський підбив підсумки сезону і поділився планами Динамо на міжсезоння
ФК Динамо. Олександр Шовковський

Головний тренер «Динамо» Олександр Шовковський прокоментував матч 30-го туру УПЛ проти «Руха» (2:1):

– Усіх вітаю із завершенням чемпіонату, він був непростий. Якщо підбивати підсумки нашого вступу, то весняну частину ми провели на хорошому рівні, з 16 матчів (якщо не брати чотири поєдинки, які відбулися під моїм керівництвом восени), ми виграли 13 поєдинків, в одному поступилися та два зіграли унічию. Вважаю, що це достатньо непоганий результат. Безумовно, будемо намагатися вигравати кожен матч, на це я завжди налаштовую своїх гравців. Так було і сьогодні, і напередодні, коли готувалися до матчу.

Ми розуміли, що у команди «Рух» свої завдання, але ми ніколи не маємо втрачати своє обличчя.

– Сьогодні грали футболісти, які протягом сезону отримували менше ігрової практики, дебютний м’яч забив Діалло. Розкажіть про його роль у команді зараз.

– Ви бачили що, коли були можливості, ми давали йому ігровий час, він виходив на заміну. Я чудово розумів, що сьогодні було багато гравців, яким потрібно було дати можливість зіграти, щоб вони могли проявити себе, показати свої кондиції, як вони готуються та дати нам інформацію для роздумів стосовно їхнього майбутнього у команді. Я дякую їм за професіоналізм при підготовці до цієї гри. Виходити грати останній матч, коли він нічого для нас не вирішує, це достатньо складно. Тому я подякував своїм гравцям за їхнє ставлення та роботу, яку вони провели під час підготовки до цього поєдинку та безпосередньо під час нього.

Ті заміни, які ми зробили у перерві, ми планували. Замість Буяльського випустили Царенка, який багато пропустив, бо у нього було пошкодження. Також дали можливість у другому таймі вийти Малишу – у нього була серйозна травма, операція та непросте відновлення, але останнім часом він себе дуже добре проявляв у тренувальному процесі, тому ми були просто зобов’язані дати йому час на полі. Водночас ми дали відпочити Кабаєву, Караваєву, які провели багато матчів. Хворів та мав непросте відновлення з прийманням антибіотиків Біловар. Ми випустили його у минулому матчі, а у цьому – зі стартових хвилин. Але вже у другому таймі він підійшов і сказав, що більше не може. І це було зрозуміло, ми до цього були готові.

Добре зіграв цей поєдинок Беніто, проявив свої якості Діалло. До речі, те, як він забив м’яч, це було настановою перед грою, ми домовлялися про такі дії та напрацьовували їх. Хлопці молодці.

– Розкажіть про плани команди на міжсезоння. Коли завершиться відпустка та де будуть збори?

– Попередні плани вже є, можуть бути зміни, але поки що гравцям, які будуть залучені у товариському турнірі олімпійської збірної у Марселі, ми дамо трохи відпочити. Команда планує зібратися 23 червня, потім хлопці, які будуть доступні та готові до тренувального процесу, пройдуть медобстеження.

Бажаємо успішного виступу нашій національній збірній, подивимося, коли вона закінчить виступи на чемпіонаті Європи, щоб розуміти, скільки відпочинку дати гравцям, які залучені у її лавах та на турнірі у Марселі, про який я вже сказав. У нас попереду ще Олімпіада і багато гравців є кандидатами в Олімпійську збірну. Тож буде непросто.

Приблизно 7-го липня у нас запланований виїзд на збір до Австрії, де, окрім тренувального процесу, проведемо контрольні матчі. А з Австрії, думаю, поїдемо на кваліфікаційні матчі Ліги чемпіонів.

Події матчу

77’
ГОЛ ! М'яч забив Антон Царенко (Динамо Київ).
63’
ГОЛ ! М'яч забив Роман Дідик (Рух Львів).
52’
ГОЛ ! М'яч забив Самба Діалло (Динамо Київ).
Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч Євро-2024 Бельгія – Словаччина
Футбол | 17 червня 2024, 06:01 1
Де дивитись онлайн матч Євро-2024 Бельгія – Словаччина

17 червня о 19:00 у німецькому Франкфурті пройде матч 1-го туру Євро-2024 у групі Е

Не сплутайте. Відомо, у якій формі збірна України зіграє з Румунією
Футбол | 17 червня 2024, 10:09 0
Не сплутайте. Відомо, у якій формі збірна України зіграє з Румунією

Команда Сергія Реброва вийде на матч у гостьовому комплекті екіпіровки

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Limb.Yuri
Шовковський - молодець, під його керівництвом команда заграла набагато  краще. Але головне завдання Суркіса на сезон - виграти титул не виконали. Так що вперед, через терновник до зірок!