Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Англії
| Оновлено 26 травня 2024, 11:27
10582
19

Реверанс на прощання. Ман Юнайтед виборов Кубок Англії в Сіті

Ерік тен Гаг, можливо, завершив свою роботу в клубі здобуттям трофею та місця в єврокубках

| Оновлено 26 травня 2024, 11:27
10582
19
Реверанс на прощання. Ман Юнайтед виборов Кубок Англії в Сіті
Getty Images/Global Images Ukraine

Інтрига в англійській Прем’єр-лізі цього сезону була дійсно просто шаленою. Але «Манчестер Сіті» знову переміг у чемпіонських перегонах. Учетверте поспіль. Однак на шляху до цього успіху команда Хосепа Гвардіоли все ж таки втратила шанси на другий поспіль требл, тож у день фіналу Кубка Англії на легендарному «Вемблі» могла розраховувати виключно на «золотий дубль».

А ось на що могли розраховувати суперники «містян» у особі «Манчестер Юнайтед», то вже до них треба ставити окреме запитання. Команда Еріка тен Гага проводила останні миттєвості на чолі з цим нідерландським фахівцем і навіть перемога в останньому матчі сезону не врятувала б тренера від звільнення. До речі, до єврокубків «Червоні дияволи» через чемпіонат так і не кваліфікувались, тож підняття кубового трофею для них ставало чи не обов’язковим елементом програми в цьому плані.

Якщо в когось із певних міркувань були сумніви в тому, що номінальні гості будуть грати від захисту в цьому матчі, то команда Еріка тен Гага їх доволі швидко зруйнувала. «Юнайтед» закрився. Але це був не той блок, що проти «Ліверпуля», коли м’ячі просто вибивались абикуди, а цілком організована тактика гри на швидких контратаках, проти чого «Сіті», як виявилось доволі швидко, не розумів, що запропонувати.

Рідко, коли можна було побачити в цьому сезоні, як розгублена команда Гвардіоли не може створити банального гольового моменту. Тоді як на протилежному боці поля… Та там більшу частину ігрового часу взагалі нікого не було! Але коли гравці «Червоних дияволів» усе ж таки з’являлись, то раптово ставало дуже гаряче. А якщо ще й привозити в обороні, як це робили «містяни», то на успіх можна й не розраховувати.

На 30 хвилині нічого не передвіщувала невдала передача Далота з власної половини, але Гвардіол скинув м’яч над власним воротарем точно на ногу Гарначо перед порожніми воротами, і раптово все змінилось. І майже одразу «Юнайтед» мав подвоювати перевагу, але спочатку простріл Гарначо з правого флангу на Рашфорда виконував із офсайду, однак уже в наступній атаці англієць, аргентинець та Бруну спільними зусиллями створили можливість забити для Мейну, а той не схибив.

Отже, відкладайте свої нотатки перед грою кудись за край столу й давайте дивитись на поле більш ретельно. А там гра поступово переходила до другого тайму, на який Гвардіола одразу кинув Доку в бій і той змінив гру його команди докорінно. Як і пізніша заміна де Брюйне на Альвареса, але то вже було, скоріше, додатком до появи бельгійця на полі.

Жеремі давав дуже багато активності й зрештою забив. Але це сталось аж на 87 хвилині, коли Онана завадили побачити дальній удар із лівого флангу, і він пропустив у воротарський кут черговий прикрий гол. До цього в «Сіті» було ще чимало моментів, включно з влучанням у поперечину від Голанда, але своїх голів господарі фіналу явно не добирали. І не змогли нічого зробити в підсумку навіть тоді, коли все ж таки розпечатали ворота принципових суперників.

У підсумку переможцем розіграшу Кубка Англії став «Манчестер Юнайтед», тоді як «Манчестер Сіті» програв фінальне дербі сезону й залишився без трофею.

Кубок Англії. Фінал.

«Манчестер Сіті» – «Манчестер Юнайтед» - 1:2

Голи: Доку, 87 – Гарначо, 30, Мейну, 39

Попередження: Альварес, 90+7 – Мейну, 45

«Манчестер Сіті»: Ортега – Гвардіол, Аке (Аканджі, 46), Стоунз, Вокер – Родрі – Фоден, Ковачич (Доку, 46), де Брюйне (Альварес, 56), Сілва – Голанд.

«Манчестер Юнайтед»: Онана – Далот, Мартінес (Еванс, 73), Варан, Ван-Біссака – Мейну, Амрабат – Рашфорд (Гойлунн, 74), Мактоміней (Лінделеф, 90+3), Гарначо (Маунт, 90+3) – Фернандеш.

Арбітр: Енді Медлі (Йорк, Англія).

Стадіон: «Вемблі» (Лондон, Англія).

Удари (у площину): 18 (4) – 10 (5)
Кутові: 7 – 1
Офсайди: 1 – 3.

МАНЧЕСТЕР СІТІ - МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Події матчу

87’
ГОЛ ! М'яч забив Жеремі Доку (Манчестер Сіті).
39’
ГОЛ ! М'яч забив Коббі Мейну (Манчестер Юнайтед).
30’
ГОЛ ! М'яч забив Алехандро Гарначо (Манчестер Юнайтед).
Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Перемога у серії пенальті. Україна U23 виграла турнір Моріса Ревелло
Футбол | 16 червня 2024, 21:30 13
Перемога у серії пенальті. Україна U23 виграла турнір Моріса Ревелло

У фіналі підопічні Ротаня в серії одинадцятиметрових ударів здолали Кот-д'Івуар U20

Євро-2024. Група C: віцечемпіони, півфіналісти і білі орли
Футбол | 16 червня 2024, 10:40 3
Євро-2024. Група C: віцечемпіони, півфіналісти і білі орли

Sport.ua представляє третій за номером квартет учасників ЧЄ в Німеччині

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
МЮ  опять сравнялся по титулам с Ливерпулем!
И это в самом худшем сезоне в истории клуба.
Красный периодический автобус выстоял, а тен Хаг взял второй титул для команды.
Вот вам и Полесье!
Octopus
За два года у Тен Хага 2 трофея, у Арсенала и Челси - ноль. Возможно, у МЮ не лучшие времена, но титулы исправно прыгают в карман. Когда-то Алекс Фергюсон подтрунивал над Венгером- 10 лет без трофеев? Я бы так не смог. Что для МЮ провал, для Арсенала еще даже ничего))
Chunga-Changa
МЮ повезло, что Онаний ошибся только 1 раз
Brian
Рад за МЮ, но это такое себе утешение на фоне провального сезона в АПЛ. Нет той игры, нет той уверенности в игре что была при величайшем Алексе Фергюссоне. Такое......вроде и медальку какую то выиграли, но понимаю что следующий сезон будет опять коту под хвост......печально......
Viktor Shvachko
...нічого не попишеш, не вдієш - за Силву кращий Фернандеш!
vazazh
Болел за Сити, але вітаю МЮ. Ще вчора написав, у дискусіїї відносно контракту П.Гвардіоли - закінчувати треба в цьому році - на щиті. Далі буде гірше. Що вже і відбулося.
T-800
за 193 игры баланс 272-272 по голам после сегодняшней встречи
(1м товарка, 158 х вышка, 12 встреч в шипе, 10 в КА, 10 в ЛК (Кубок Лиги) и 2 черетиШилд) зачеркнуто
T-800
ого, они даже в Шипе между собой 12 раз сыграли. Баланс: 2-4-6, если плясать от Сити
Denys Voroshylov
Автор - ты в себе вообще писать такими длинными и закрученными предложениями?  Ни хрена же не понятно! 
Trent78
Гвардиола уже наелся.Слив зачётный 
Умник
Коби мейну что за чел.
Юнайтед браво.
Нафиг те миллиарды.
Свои люди играют.
И блин оставьте в покое Маркуса Рашфорда.