Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 травня 2024, 15:30
656
0

Оболонь – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Кияни мають намір вирватися із зони перехідних матчів за всяку ціну

| Оновлено 25 травня 2024, 15:30
656
0
Оболонь – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У суботу, 25 травня, у Києві на стадіоні «Оболонь Арена» відбудеться матч тридцятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють київська «Оболонь» і «Олександрія». Стартовий свисток рефері Віталія Романова з Дніпра пролунає о 15:30 за київським часом.

Оболонь


Київська «Оболонь» на початку цього сезону повернулась до Прем'єр-ліги, але вочевидь не для того, щоб уже за рік знову виступати в другому за силою дивізіоні країни. Проблема для «пивоварів» полягає в тому, що ризик подібного сценарію перед матчем останнього туру дуже великий, хоча й у них одних усе ще є шанси вискочити із зони перехідних матчів. Три очки до «Колоса», але за різницею голів, за умови двох нічиїх по 0:0 в очних зустрічах, у «Оболоні» –10. Не особливо розвернешся.

Інший аспект – у останньому турі грати потрібно виключно на результат. А з цим у команди Валерія Іващенка великі проблеми. Лише кубковий матч проти «Динамо» ще в першій частині сезону в цьому плані в цьому плані виділявся у виграшному світлі, тоді як останній місяць, коли і календар був досить комфортний, і кадрових проблем особливих не спостерігалося, кияни очок відверто не добирали.

Навіть «Ворсклу», яка дарувала бали кому завгодно, і то не змогли дотиснути навіть до нічиєї (1:3). Не кажучи вже про очні зустрічі з «Минаєм» і «Металістом 1925» (1:1) із числа переслідувачів «пивоварів». Що стосується «Олександрії», то «Оболонь» грала проти неї якраз трохи більше місяця тому. І також не змогла перемогти. Але тоді суперники були більш умотивованими, тоді як зараз виключно перемога потрібна лише «пивоварам», бо будь-який інший результат загрожує відправити їх прямо в Першу лігу.

Олександрія


Був за ходом поточного сезону такий момент, що й «поліграфи» могли опинитися в ролі команди Іващенка перед заключним туром. Але «Олександрія» взяла дорогоцінні бали там, де змогла за них зачепитись без додаткових пригод із регламентом, тож зараз їй уже нічого не загрожує. Навіть на три сходинки вище можуть застрибнути футболісти Руслана Ротаня, але це вже буде схоже більше на фантастичне завершення кампанії.

Немає стабільності, немає кадрової глибини, немає досвідченого кістяка. Склад команди з досі Кіровоградської області ми можемо скільки завгодно називати одним із найсильніших у нижній половині турнірної таблиці, однак результати від цього самі по собі не приходять. «Поліграфи» не програють у чотирьох останніх турах – це правда. І навіть надмотивований «Верес» не зміг їх здолати тижнем раніше (2:2).

Але чи вдасться стримати в схожому стилі нітрохи не менш зарядженого суперника? Відмінність «Олександрії» від «Оболоні» полягає в тому, що коли команді Ротаня «дуже треба», то вона може вчепитися за результат так, що залишить без очок той же «Дніпро-1». А коли «не треба»? У другій частині сезону подібних матчів без турнірної мотивації ще не було, але до зимової перерви, коли очки особливо ніхто не рахував, траплялось усяке.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Оболоні» та «Олександрії» раніше перетиналися один раз у рамках Прем'єр-ліги. Це було в першому колі поточного сезону. Голи Владислава Погорілого та Данила Скорка (пенальті) проти м'ячів Ростислава Таранухи (пенальті) та Ігоря Краснопіра зумовили нічию 2:2 на «Ніці».

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 44-річний Віталій Романов із Дніпра, який на своєму рахунку має вже 147 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Петро Котубей і Сергій Дарійчук, а резервним арбітром відпрацює Клим Заброда. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Денисом Шурманом, якому допомагатиме Марина Стрілецька. У Романова є досвід проведення матчу за участю «Оболоні» – 2 перемоги, 2 нічиїх і 2 поразки, тоді як з «Олександрією» він перетинався 21 раз – 7 перемог, 5 нічиїх і 9 поразок.

Орієнтовні склади


«Оболонь»: Кичак – Осман, Дубко, Карась, Грисьо – Чернов, Косовський, Мединський, Черненко – Суханов, Краснопір.

«Олександрія»: Шевченко – Мартинюк, Кравченко, Копина, Скорко – Кулаковський, Михайленко, Калюжний – Шостак, Ковалець, Калітвінцев.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що господарі чіплятимуться за життя до останнього. Нашою ставкою буде позиція – «Оболонь» не програє і ТМ 3.5.

25 травня, субота

«Оболонь» – «Олександрія»
Київ. «Оболонь-Арена». 15:30
Пряма ТБ-трансляція – УПЛ ТБ
Арбитр: Віталій Романов (Дніпро)
ОБОЛОНЬ – ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 2:0
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Житомирське Полісся взяло в оренду боснійського нападника
Футбол | 16 червня 2024, 20:43 4
Житомирське Полісся взяло в оренду боснійського нападника

Адмір Брістич раніше виступав за словенську Олімпію з Любляни

П'ять причин, чому Франція виграє Євро-2024
Футбол | 17 червня 2024, 00:24 0
П'ять причин, чому Франція виграє Євро-2024

Олексій Сливченко впевнений, що якщо вже не англійці, то точно французи будуть тріумфаторами

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.