Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 травня 2024, 09:29
5927
9

Привіт для колишньої. Тілль прямим ударом із кутового прибив Ворсклу

ЛНЗ наостанок потішив рідних уболівальників рідкісною домашньою перемогою

| Оновлено 25 травня 2024, 09:29
5927
9
Привіт для колишньої. Тілль прямим ударом із кутового прибив Ворсклу
УПЛ

Спекотне українське літо вже на обрії, тож настає час підбивати підсумки чергового сезону Прем’єр-ліги. Останній тур розпочався за календарем, проте не кожній із команд він загрожував докорінними змінами в становищі в турнірній таблиці. А отже в організаторів з’являлась можливість прибрати хоч один матч із напруженого розкладу суботньої частини програми.

Цією грою стала зустріч у Черкасах поміж місцевим ЛНЗ та полтавською «Ворсклою», які, хоч і були сусідами за турнірною таблицею, проте господарі вже точно не могли залишити свою сьому сходинку, тоді як гості ще мали перспективи опинитись нижче за свій поточний восьмий рядок, але все ж таки сподівались досягти комфортного результату й фінішувати хоч на екваторі після поразки в фіналі Кубка України проти донецького «Шахтаря».

Однак команда Сергія Долганського всім своїм виглядом демонструє в останніх матчах, що для неї мала сенс тільки ось та гра в Рівному, тоді як решта матчів – то лише білий шум на загальному тлі дуже складного сезону. Цього разу «Ворскла» помітно поступалась суперникам за грою в першій половині зустрічі, після чого провела більш-менш непоганий другий тайм, але свої завдання так і не змогла виконати.

ЛНЗ натомість захопив ініціативу вже з перших хвилин і доволі швидко повів за рахунком на табло. Красивим голом закрученим ударом із кутового з лівого флангу на 16 хвилині відзначився Олів’є Тілль, і хоч Саліху й намагався добити м’яч у сітку, але робив це вже за лінією воріт, тож у люксембуржця шедевр ніхто не мав права вкрасти.

У тому епізоді, певна річ, мала місце помилка недосвідченого воротаря Домолеги, який, як і Самойленко на протилежному боці поля, проводив рідкісні миттєвості в грі в рамках «елітного» дивізіону. Проте у воротаря «Ворскли» хоч були нагоди потім реабілітуватись за власну хибу, тоді як опонента його партнери перевіряли не дуже охоче. Навіть тоді, коли повністю захопили ініціативу.

У гостей було дві нагоди відігратись у цій грі – момент Глущенка незадовго до перерви й постріл Бацули на самому початку другого тайму. Але в першій ситуації врятував команду Олега Дулуба воротар, а в другій – захисник полтавців поцілив вище поперечини в центрі штрафного. І на цьому все. Решту часу ЛНЗ намагався підловити суперників на контратаках, але Домолега більше не пропускав.

Черкаський ЛНЗ завершив сезон на сьомому рядку турнірної таблиці, тоді як полтавську «Ворсклу» з її восьмого рядка все ще можуть посунути «Зоря», «Чорноморець» та «Олександрія».

Наші оцінки:

ЛНЗ (заміни): Олійник – 6,5, Тищенко – 6,0, Стасюк – 6,0, Шестаков – 6,0, Прядун – б/о.

«Ворскла» (заміни): Скляр – 6,0, Кане – 6,0, Толі – 6,0, Феліпе – 6,0, Островський – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 30-й тур.

ЛНЗ – «Ворскла» - 1:0

Гол: Тілль, 16

Попередження: Самойленко, 90+4 – Павлюк, 45, Глущенко, 82

ЛНЗ: Самойленко – Каплієнко (Стасюк, 70), Саліху, Муравський, Г. Пасіч – Бойко, Яшарі, Тілль (Шестаков, 70) – Ейнел (Тищенко, 70), Молло (Прядун, 76), Наумець (Олійник, 56).

«Ворскла»: Домолега – Бацула, Хрипчук (Толі, 67), Рамірес (Островський, 80), Пердута – Челядін (Скляр, 46), Павлюк – Мякушко (Кане, 46), Глущенко, Крупський – Ковталюк (Феліпе, 67).

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ).

Стадіон: «Центральний» (Черкаси).

Удари (у площину): 6 (4) – 7 (3)
Кутові: 10 – 2
Офсайди: 3 – 5.

ЛНЗ - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 26°C

Події матчу

16’
ГОЛ ! М'яч забив Олівьє Тілль (ЛНЗ Черкаси).
Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

П'ять причин, чому Англія виграє Євро-2024
Футбол | 16 червня 2024, 16:10 10
П'ять причин, чому Англія виграє Євро-2024

Здається, для Гарета Саутгейта настав час закінчувати із безтрофейним застоєм «трьох левів»

Італія – Албанія – 2:1. Найшвидший гол і камбек від Скуадри. Відеоогляд
Футбол | 16 червня 2024, 00:49 1
Італія – Албанія – 2:1. Найшвидший гол і камбек від Скуадри. Відеоогляд

Дивіться найцікавіші моменти матчу 1-го раунду групи В

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владислав Антонов
Нічого собі дебютант, сьоме місце - це прям космос.
Southeast*
Тиль Уленшпигель - борец за справедливость.
BekXan
Керівники Ворскли знову показали свою неадекватність пролонгувавши Долганського .Такого дна Ворскла не бачила років 15.Стапанюк залишив команду.
aka_MIK
Рідний стадіончик, скільки я на ньому відбігав у дитинстві (доріжками) 
Andy_P
Стоял у Ворсклы один "мощный" воротник, дали поиграть другому... А с другой стороны - когда ещё наигрывать молодых, как не в конце сезона, когда уже нифига не нужно? И, к сожалению  - разбегаются игроки из Полтавы, и лучшие...
igor shmuylo
просто из долганского  такой тренер .как я балерина  .каждый должен заниматься  свом делом . а не лезть если ты не шариш . тренировать вратарей у него лучше получаеться пускай идут до павлова и стоя на коленях просят что бы он тренеровал ворсклу . 
Gargantua
оба вратари у Ворсклы хорошие, не смотря на ошибку Домолеги.
как тренер вратарей Долганский лучший в Украине
а вот как главный тренер он никакой, это уже ясно
HelpUkraine1234
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил