Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 травня 2024, 15:25
1316
0

ЛНЗ – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Клуби із Черкас та Полтави першими завершать нинішній сезон української Прем'єр-Ліги

| Оновлено 24 травня 2024, 15:25
1316
0
ЛНЗ – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

Заключний 30-й тур чемпіонату країни з футболу сезону 2023-2024 років в елітному дивізіоні у п'ятницю 24 травня відкриє поєдинок, в якому зустрінуться «ЛНЗ» та «Ворскла». Підопічні Олега Дулуба вже забезпечили собі підсумкове 7 місце у рік свого дебюту в Прем'єр-лізі. Що ж до полтавської команди, то у разі перемоги вона точно залишиться на 8 місці, а якщо будуть нічия чи поразка, то тоді можливі деякі варіанти.

ЛНЗ

Навряд чи хтось перед початком цьогорічного чемпіонату міг припустити, що черкаський «ЛНЗ» зрештою опиниться на високому 7 місці. Швидше, навпаки, команді пророкували боротьбу за виживання. Тим більше, що на старті сезону дебютанти зазнали чотирьох поразок у п'яти матчах. Це спричинило зміну головного тренера. Але вже з приходом Олега Дулуба справи у ЛНЗ пішли вгору.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Взагалі, якщо подивитися на загальні результати, то черкаські футболісти в цілому рівно провели як осінню, так і весняну частину турніру, здобувши у них по п'ять перемог. Особливих зірок з неба вони не хапали і, в основному, брали очки в матчах з тими командами, які розташовувалися поряд або у нижній частині турнірної таблиці. Хоча були й винятки. Двічі «ЛНЗ» зіграв внічию з одним із претендентів на медалі «Дніпром-1» 0:0 та 1:1, була перемога у Житомирі над «Поліссям» 1:0, а також нічия у Києві з «Динамо» 1:1.

Таким чином, набравши вже 38 очок, колектив із Черкас може спокійно догравати сезон та готуватися до наступного. А якщо ще вдасться добре попрацювати у міжсезоння та зміцнити деякі позиції, то у новому чемпіонаті команда цілком може поборотися і за вищі місця.

Ворскла

Полтавці у першому колі були однією з найбезкомпромісніших команд. Принаймні у перших 11-ти турах вони лише одного разу зіграли внічию, здобувши 4 перемоги та зазнавши 6 поразок. В результаті перед відходом на зимову перерву «Ворскла» перебувала у верхній частині турнірної таблиці, маючи перспективи поборотися за місце у єврокубках наступного сезону.

І навіть після того, як взимку колектив залишив головний тренер Віктор Скрипник, який перебрався до «Металіста 1925», а йому на зміну прийшов Сергій Долганський, майже нічого не змінилося. Вже навесні «Ворскла» здобула дві перемоги і навіть вийшла у фінал Кубка України вперше за багато років. Однак саме після цього у полтавців стався справжній провал. 8 матчів поспіль команда не могла здобути перемогу і навіть виявилася недалеко від зони перехідних матчів. І лише перемога у попередньому турі над «Оболонню» 3:1 дозволила «Ворсклі» видихнути і вже спокійно дограти сезон.

Більше того, якщо підопічні Сергія Долганського зуміють перемогти у Черкасах, то тоді вони посядуть підсумкове 8-е місце, що буде цілком прийнятним результатом. Ось тільки грати їм із «ЛНЗ» доведеться без свого основного форварда Руслана Степанюка. Через перебір жовтих карток він буде змушений пропустити майбутній поєдинок і вже достроково завершив сезон.

Статистика матчів

Матч першого кола цих суперників проходив у Полтаві і завершився внічию 0:0. До цього команди на рівні Прем'єр-ліги не зустрічалися.

Орієнтовні склади:

«ЛНЗ»: Пеньков, Пасіч, Саліху, Муравський, Стасюк, Бар, Яшарі, Тілль, Наумець, Ейнел, Молло

«Ворскла»: Ісенко, Бацула, Пердута, Павлюк, Крупський, Сіссоко, Скляр, Кане, Глущенко, М'якушко, Феліпе

Прогноз на протистояння:

Майбутня гра може скластися по-різному. Враховуючи, що команди вже вирішили свої основні завдання, вони можуть спокійно дограти сезон, особливо не турбуючи себе. Але, з іншого боку, на футболістів не буде тиснути підсумковий результат і вони можуть пограти у своє задоволення, видавши результативний футбол. Зупинимося на другому варіанті й спрогнозуємо нічию 2:2.

24 травня, п'ятниця

«ЛНЗ» – «Ворскла»
Черкаси. Стадіон «Черкаси-Арена». 15:30
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ЛНЗ - ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)
Прогноз Sport.ua — 2:2

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Євро-2024. Група C: віцечемпіони, півфіналісти і білі орли
Футбол | 15 червня 2024, 14:17 1
Євро-2024. Група C: віцечемпіони, півфіналісти і білі орли

Sport.ua представляє третій за номером квартет учасників ЧЄ в Німеччині

Словенія – Данія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи
Футбол | 16 червня 2024, 07:30 0
Словенія – Данія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Команди у відборі грали в одній групі, набрали однакову кількість очок і з'ясують стосунки на Євро

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.