Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 травня 2024, 15:26
3209
15

Полісся – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Навіть у разі перемоги над чемпіонами житомиряни не можуть гарантувати собі участі у єврокубку

| Оновлено 25 травня 2024, 15:26
3209
15
Полісся – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

В 30-му турі української Прем'єр-Ліги відбудеться зустріч «Полісся» та «Шахтаря». Гра пройде у Житомирі на стадіоні «Центральний». На відміну від гірників, які ще два тури тому достроково оформили собі чергове чемпіонство, господарі поля ще мають надію піднятися в турнірній таблиці вище шостого підсумкового місця і поборотися за місце в єврокубку. Але навіть перемога в майбутньому поєдинку не гарантує виконання поставленого завдання. Все залежатиме від того, як зіграють свої матчі головні опоненти у боротьбі за 4 та 5 місця.

Полісся

На даний момент підопічні Сергія Шищенка відстають від «Дніпра-1» та «Руха» лише на два очки. А могло бути у всіх трьох команд, включаючи «Полісся», однакова кількість набраних балів. Проте житомирські футболісти у попередньому турі втратили реальну перемогу у матчі з «Металістом 1925», коли пропустили два м'ячі у власні ворота на останніх хвилинах гри. Тепер треба сподіватися не тільки на себе, а й на те, що їхні конкуренти втратять очки у цьому турі.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Якщо ж говорити загалом про сезон, який добігає кінця, то для дебютантів Прем'єр-Ліги і 6 місце буде дуже гарним результатом. Звичайно, можна сказати, що у складі «Полісся» виступало чимало досвідчених футболістів, які раніше грали на високому рівні, але якщо говорити про сам клуб та його структуру, то для Житомира все було вперше. І те, що команда завершує чемпіонат у шістці найкращих колективів країни, вже величезний успіх.

І все ж таки, напевно, керівництву клубу хочеться більшого не в найближчій перспективі, а сьогодні і зараз. Тому настрій місцевої команди на перемогу буде серйозним. Інша справа чи зуміють гравці «Полісся» впоратися з вже не дуже вмотивованим «Шахтарем»? Подивимося. Чекати залишилося недовго.

Шахтар

Що ж до підопічних Маріно Пушича, то багато хто з них переслідує зовсім інші цілі. Футболістам треба дограти цей чемпіонат без травм та пошкоджень, адже попереду виступи за свої національні збірні. Дев'ять гравців «Шахтаря» є кандидатами на поїздку до Німеччини на чемпіонат Європи у складі збірної України. До речі, дует грузинських захисників Азаров та Гочолеїшвілі теж мріють, щоб їх запросили на збір до своєї національної команди, адже Грузія вперше виступить у фінальній частині цього Євро. Такі ж думки і у молодих бразильських гравців, які є кандидатами до своєї збірної країни, але поки що лише молодіжної.

Тож, гірники якщо і хочуть досягти позитивного результату в майбутній грі, то особливо не напружуючись і без ризику опинитися на лікарняному. Більше того, є припущення, що деякі футболісти основного складу взагалі не будуть заявлені на цю гру. А одного гравця вже точно не буде. Йдеться про Егіналду, який було вилучено з поля у матчі з «Динамо» і який продовжує відбувати дискваліфікацію.

Та навіть за такої ситуації «Шахтар» може знайти для себе мотивацію. 17 матчів поспіль гірники не знають поразок у чемпіонаті, зігравши за цей час лише двічі внічию. Нагадати, із ким? У попередньому турі з «Дніпром-1», а у 15-му турі з майбутнім суперником «Поліссям». Тому донеччани, можливо, захочуть обіграти дебютантів Прем'єр-Ліги, причому зробити це на їхньому полі.

Статистика матчів

До цього сезону у Прем'єр-Лізі суперники не зустрічалися. А у матчі першого кола на «Арені Львів» було зафіксовано нульову нічию. До того ж «Полісся» завершувало гру у меншості після вилучення Танковського.

Орієнтовні склади:

«Полісся»: Бойко, Шабанов, Чоботенко, Михайличенко, Кушніренко, Назаренко, Танковський, Таллес, Мустафаєв, Ндукве, Луїфер

«Шахтар»: Твардовський, Гочолеїшвілі, Міроші, Лемкін, Педріньо, Назарина, Криськів, Швед, Невертон, Марлон, Сікан

Прогноз на протистояння:

«Полісся» буде прагнути перемоги і тому мають частіше атакувати, а гірники, швидше за все, спробують зіграти на контрвипадах. В підсумку, припустимо, що матч завершиться внічию 1:1.

25 травня, субота

«Полісся» – «Шахтар»
Житомир. Стадіон «Центральний». 15:30
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ПОЛІССЯ – ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олексій Деревинський (Хмельницький)
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Довбик особисто зацікавив топового тренера. Переконає Артема на трансфер?
Футбол | 15 червня 2024, 20:51 8
Довбик особисто зацікавив топового тренера. Переконає Артема на трансфер?

Антоніо Конте хоче тренувати українського нападника

ВІДЕО. Гол Албанії у ворота Італії став найшвидшим в історії Євро
Футбол | 15 червня 2024, 22:38 1
ВІДЕО. Гол Албанії у ворота Італії став найшвидшим в історії Євро

На 22-й секунді матчу забив Недім Байрамі

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Chort
НАШ ВЕЛИКИЙ ШАМПИНЬОН ЕДЕТ ЗА АЧЕРЕДНЫМИ ТРЕМЯ АЧКАМИ
Алекс 122
Вороги та зрадники з днр 
Ostap Sweet Cherry
Главное что  бы выиграл Рух!   И тогда эта игра до несенючкиной фени
Ostap Sweet Cherry
Чемпион выставит 15-й экспериментальный состав, потому что остальные в это время будут смотреть  МС-МЮ
_Per4ecter_
Прогнозовано, що матиме своє місце нічия, але в Полісся і так все непогано, тому можуть і програти.
Фанькин кот
Если будет воля Аллаха, чтоб Полесье обошло фейкднепрю каломоеву, то пусть выиграет Полесье. Ведь великий ШАХТЁР уже Чемпион!