Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 22 травня 2024, 15:23
267
0

Хабі АЛОНСО: «Наша віра в себе веде нас вперед»

Головний тренер «Баєра» поділився очікуваннями від матчу проти «Аталанти»

| Оновлено 22 травня 2024, 15:23
267
0
Хабі АЛОНСО: «Наша віра в себе веде нас вперед»
УЄФА. Хабі Алонсо

Головний тренер леверкузенського «Баєра» Хабі Алонсо поділився очікуваннями від фінального матчу Ліги Європи 2023/24 проти італійської «Аталанти»:

«Ми знаємо, що протягом останніх п'яти років «Аталанта» мала дуже чітку ідентичність під керівництвом Джан П'єро Гасперіні. Ми добре знайомі з командою, але це команда, яка продовжує прогресувати і розвиватися. Ми грали проти подібних команд у Німеччині, але завтра перш за все важливий менталітет. У нас є план гри, але гравці все ще перебувають у тій чудовій атмосфері після святкування титулу в суботу, і ми хочемо скористатися цим.

Ми зосередилися на підготовці до гри, ми нічого не змінили. Ми зіграли цього року 51 гру, тому ми багато говорили, і це чудово, що гравці розуміють різну ситуацію з підготовкою. Тепер завдання для нас – виграти ці дві наступні гри.

Віктор Боніфасе? Після травми потрібен час, але, звичайно, у нас широкий склад, у нас так багато гравців, і всі вони хочуть бути на полі. Я задоволений Боні і тим, як він вплинув на нас у цьому сезоні. Він нам дуже допоміг, а ми допомагаємо йому повернутися на правильний шлях. Передайте людям з Нігерії, що ми щасливі з ним.

Поразка у півфіналі минулого сезону – це величезна мотивація. Ми вже говорили про те, як ми почувалися минулого сезону. Ми були дуже близькі до фіналу. Ми використали це розчарування на свою користь. Коли ви йдете до фіналу, ви йдете туди, щоб виграти його. Ми спробуємо зробити останнє зусилля.

Я був таким молодим у тренерській кар'єрі, що коли мені запропонували роботу в Леверкузені, я подумав: «Поїхали, подивимось, що з цього вийде». За півтора року стільки всього сталося, це був чудовий досвід, ми прийняли так багато правильних рішень. Я думаю, що у нас чудова хімія. Менталітет, який ми демонстрували протягом року, був фантастичним. Я дійсно насолоджуюся цим.

Нам потрібно розумно використовувати простір. І нам також потрібно вирішити, в якому темпі грати в яких зонах гри. Завтра ввечері важлива наша гра без м'яча. Якщо ви хочете виграти фінал, недостатньо просто добре володіти м'ячем.

Ми відпрацьовували пенальті протягом всієї Ліги Європи. Поки що вони нам не знадобилися, але у випадку, якщо вони знадобляться, як це сталося в останніх трьох фіналах... Ніколи не знаєш.

Впевненість у власних силах продовжує рухати нас вперед. Ми знаємо, що можемо забивати голи до останньої хвилини. Це величезний крок вперед, який команда зробила в цьому сезоні. З самого початку кампанії ми вірили в наш футбольний бренд, і це лежить в основі цього успішного забігу.

Звичайно, ми дуже добре підготувалися до «Аталанти» і точно знаємо, чого очікувати. У них чудовий тренер і чудові гравці, такі як Джанлука Скамакка та Шарль де Кетелаєре. Для мене велика честь мати можливість зіграти завтра проти такої чудової команди.

Я вперше матиму нагоду зустрітися з Гасперіні, і для мене це буде великою честю. З цією системою ми можемо бути гнучкими, ми можемо змінюватися, але головне – це якість гравців, те, як вони читають ситуації. В «Аталанті» вони роблять особливі речі, і коли ти дивишся на «Аталанту», ти багато чому вчишся, і з цього ми намагаємося готуватися. Але система – це лише картинка, а гра – це кіно.

Вірц може грати і він у формі. Побачимо, яку роль він отримає. У будь-якому випадку, він, безсумнівно, є ключовим гравцем для нас і може зробити різницю в кожній грі.

Звісно, це різні речі – бути у фіналі в ролі гравця і в ролі тренера. Зараз це так: коли м'яч котиться, настає час для гравців. Але я дуже впевнений у своїй команді. Вони зроблять це».

Матч «Аталанта» – «Баєр» відбудеться 22 травня о 22:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Нервово, але переможно. Швейцарія стартувала на Євро з виграшу у Угорщини
Футбол | 15 червня 2024, 17:54 9
Нервово, але переможно. Швейцарія стартувала на Євро з виграшу у Угорщини

Команда Мурата Якіна провела неоднозначний поєдинок

Євро-2024. Група C: віцечемпіони, півфіналісти і білі орли
Футбол | 15 червня 2024, 14:17 1
Євро-2024. Група C: віцечемпіони, півфіналісти і білі орли

Sport.ua представляє третій за номером квартет учасників ЧЄ в Німеччині

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.