Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 21 травня 2024, 12:08
10787
19

Сонливе марнотратство. Україна U-17 розпочала Євро-2024 з поразки Сербії

Команда Юрія Мороза не використала купу нагод, аби відігратись

| Оновлено 21 травня 2024, 12:08
10787
19
Сонливе марнотратство. Україна U-17 розпочала Євро-2024 з поразки Сербії
УАФ

Збірна України з футболу серед юнаків віком до 17 років – нечастий гість на європейській міжнародній першості. На жаль, але це – сумна правда. Сім років минуло від тоді, коли «синьо-жовті» востаннє пробивались до фінальної частини чемпіонату Європи, а говорити про те, що ми ніколи в історії не долали навіть груповий етап у цьому змаганні, напевно, зайвий раз не варто.

Порушити неприємну традицію – завдання перед командою Юрія Мороза було цілком очевидним, тож у групі з господарями турніру, представниками Кіпру, Сербією та Чехією, Україна мала віднайти свій квиток до плей-оф. Бо хто його знає, коли наступного разу випаде така нагода, адже майбутні зміни регламенту принесуть зменшення кількості учасників, тож і шансів навіть пограти в основній частині Євро стане значно менше.

Проте навіть із такими очевидними налаштуваннями на гру одразу ввімкнутись наша команда не змогла. На другій хвилині просто не дограли в позиційній обороні й дали покласти Макевичу дальній удар у ліву дев’ятку. Гол, звичайно, видовищний, але нам від того не легше. Бо спочатку треба було стримати тих сербів від спроб розвину успіх, а як це робити, коли в захисті подекуди відбувались неаргументовані втрати м’яча та поганий вибір позицій. Напевно, де в чому й пощастило, що команда Дам’яновича цим більше не скористалась.

Грати так, як Україна може грати в атаці, ми почали десь від завершення першої пів години ігрового часу. І одразу почали діставатись Степанова передачі з глибини, але тому заважав воротар проявити свій бомбардирський хист. Кілька цікавих стандартів також були за нами, а під час одного з них тільки дивом не забив Третяк.

Очевидно, що це команда Мороза тільки закладала підґрунтя на другу половину зустрічі, тому ми просто чекали. Тренер ще й підкинув пару класних замін по перерві, тож «синьо-жовті» одразу полетіли в атаку. Але! Реалізація – страшне слово для нас цього вечора. Бо як не скористався своїми трьома моментами свіжий Редушко майже одразу – велике питання.

Його партнери за атакою теж не дуже тішили в цьому плані в подальшому. Наче й розривати захист суперників виходило, але цей воротар Йованович піймав кураж, тож переграти його так і не вдалось. А коли вже й серб не міг урятувати власну команду, то влучність підводила наших виконавців. При цьому динаміка гри в другому таймі була за нами з шаленою перевагою, що дає певну надію. Але відсутність очок після першого туру відверто гнітить.

У другому турі ми гратимемо проти Чехії на цій арені, а Сербія зустрінеться із господарями турніру – Кіпром.

Чемпіонат Європи U-17. Груповий етап. Група A. 1-й тур.

Сербія U-17 – Україна U-17 - 1:0

Гол: Макевич, 2

Попередження: Бубанья, 38, Младенович, 39, Мілославльєвич, 68, Костов, 90+4 – Редушко, 46, Стрільчук, 60

Сербія U-17: Йованович – Стоянович, Мілосавльєвич, Роганович, Бубанья – Васілич, Макевич, Костич (Дам’янович, 67) – Младенович (Джорджевич, 71), Цветкович (Премович, 86), Костов.

Україна U-17: Макаренко – Стрільчук, Дігтяр, Третяк, Шелекета – Оліченко (Вакулюк, 64), Драган (Сорока, 46), Люсін (Редушко, 46) – Бондар (Денисов, 64), Степанов, Богданов (Попов, 77).

Арбітр: Якоб Суннберг (Данія).

Стадіон: «Тасос Марку» (Паралімні, Кіпр).

Удари (у площину): 9 (6) – 15 (9)
Кутові: 4 – 4
Офсайди: 0 – 3.

СЕРБІЯ U-17 - УКРАЇНА U-17. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 25°C

Події матчу

2’
ГОЛ ! М'яч забив гравець команди Сербія U17.
Оцініть матеріал
(54)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
maks_krot
Моментов хватало ну реализация была  ужас, шансы ещё есть на выход из группы и даже не плохие, удачи и успеха в оставшихся матчах!!!
turist86
Цікаво, чому у воротах Макаренко, а не Волошин з Реал Мадрид
Андрій Заліщук
ще 2 гри попереду, не потрібно робити передчасні висновки
LexХХХ
А мені гра сподобалась, хоч і програли. Особливо 9 номер, видно, що буде з нього толк, якщо не зупиниться.
DK1961
Салаги в чистом виде. Упорно били во вратаря и не замечали партнёров или пас не туда делали. 
Fuz1982z
так само буде і зі збірною в Німетчинні одні будуть програші
vazazh
Є один стимул, який використовував І.Сталін. В данному випадку - спали, програли - на передову у Харьків (замість звільнень від мобілізації). І одразу буде результат. Як Тищенко з переломом ключиці віддав голевий пас.
Iigor6583
Тупі, бездарні нікчеми. Багато пихи, а на ділі  тупориле бидло.