Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 травня 2024, 22:46
417
0

Олег ДУЛУБ: «ЛНЗ награв на переможний гол. 7 місце – пристойний результат»

Керманич черкаської команди розповів про перемогу над луганською Зорею

| Оновлено 19 травня 2024, 22:46
417
0
Олег ДУЛУБ: «ЛНЗ награв на переможний гол. 7 місце – пристойний результат»
ФК ЛНЗ. Олег Дулуб

В 29-му турі УПЛ черкаський ЛНЗ відсвяткував вольову вікторію над луганською «Зорею» (2:1) і гарантував собі сьому позицію.

В розмові з кореспондентом Sport.ua головний тренер черкаської команди Олег Дулуб розповів, чи награли його підопічні на перемогу:

– Коли я на початку сезону очолив ЛНЗ, який пас задніх, то переді мною було поставлене завдання – врятувати черкаську команду від вильоту. Навіть якщо доведеться взяти участь в перехідних матчах з лідерами Першої ліги. Виснажлива боротьба за виживання вже давно не загрожує ЛНЗ, а після сьогоднішньої перемоги забезпечили собі 7-ме місце, що для дебютанта – пристойний результат.

– Звитяга над «Зорею» тим приємніша, що сьогодні в ЛНЗ були кадрові проблеми, особливо в захисті.

– Так, і, щоб якось уникнути складнощів, довелося передислокувати на фланг оборони атакуючого півзахисника Пасіча, який вправно діє на кількох позиціях. Хоча, заради справедливості, слід сказати, що ми сьогодні награвали деякі нові зв'язки, й ще не все виходило. Гості вийшли вперед, скориставшись нашою помилкою в опорній зоні.

– До речі, кидалося в вічі, що господарі часто по ходу матчу змінювали тактичні шикування в залежності від перебігу подій на полі.

– Оскільки, за великим рахунком, на ЛНЗ не тиснув результат, то була нагода переглянути підопічних на різних позиціях. Тому розпочинали 4–3–3, потім застосовували 4–2–3–1. Матч був дуже інформативним.

– Сьогодні черкаська команда вирвала перемогу завдяки активності на флангах і домашнім заготовкам при розіграші стандартних положень.

– Ми детально вивчили гру «Зорі» й звернули уваги на вразливі місця в шикуваннях. Треба було тільки скористатися цими слабинками. Тут показовий епізод, коли Олійник забив переможний гол. Денис, виходячи на заміну, уточнив, чи при розіграші стандартних положень займати позицію, як передбачалось під час підготовки? Я ствердно кивнув, і невдовзі після подачі кутового Олійник опинився в потрібному місці.

– Денис забив під завісу матчу, а коли б все закінчилося внічию, то були б розчаровані?

– Так, адже ми, зрівнявши рахунок, диктували умови, значно частіше створювали загрози. Ми награли на переможний гол.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.