Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 травня 2024, 23:19
2470
2

Мрії про єврокубки. Рух у Львові покарав Чорноморець за помилки

Команда Пономарьова піднялась до зони Ліги конференцій перед останнім туром

| Оновлено 19 травня 2024, 23:19
2470
2
Мрії про єврокубки. Рух у Львові покарав Чорноморець за помилки
УПЛ

Головний тренер «Руху» Віталій Пономарьов порівняно з попереднім туром у стартовому складі своїх підопічних зробив три перестановки: замість Слюсара, Холода і Карабіна на поле вийшли Слюбик і Дідик, які відбули дискваліфікацію, а також Федор. У складі «Чорноморця» Роман Григорчук після розгромної перемоги над «Металістом 1925» ротацій вирішив не робити.

Господарі поля активніше розпочали гру і вже в дебюті поєдинку Квасниця робив небезпечну флангову передачу, але захисники ліквідували загрозу. В свою чергу мав нагоду відкрити рахунок і «Чорноморець», але удар Бойчука парирував Ледвій. Намагався дальнім ударом завершити атаку і Сич, але м’яч рикошетом від захисника пролетів повз ворота. І все ж згодом «Рух» першим відкрив рахунок.

Плюман з правого краю атаки зробив передачу на Квасницю, який в один дотик дальнім ударом застав зненацька Варакуту. Підопічні Віталія Пономарьова продовжували шукати шляхи взяття воріт «Чорноморця» і мали нагоду збільшити рахунок. Після кутового удару у виконанні Плюмана м’яч влучив у руку Путрі.

Після відеоперегляду арбітр Омельченко призначив пенальті. Підгурський другий раз в УПЛ пробивав з «позначки» і вперше не забив: Варакута зумів парирувати 11-метровий удар. Це був перший з п’яти нереалізований пенальті в УПЛ у ворота Варакути. Під кінець тайму гості створили гольовий момент і могли зрівняти рахунок, але Путря сходу пробив поруч з дальньою штангою.

На початку другого тайму «Чорноморець» мав нагоду вирівняти становище. Затяжну атаку підопічних Романа Григорчука намагався у штрафному майданчику завершити Авагімян, але його удар у кидку парирував Ледвій. Рухівці теж втратили нагоду змінити рахунок, коли Таллес робив передачу у штрафному на Руніча, але в нього удар не вийшов.

І все ж зусилля «Руха» завершилися взяттям воріт, скориставшись помилкою захисників гостей – Путрі та Єрмакова. М’яч у штрафному потрапив до Карабіна, який віддав передачу на Таллеса і бразилець сходу пробив повз воротаря. Згодом міг відзначитися і Дідик, але його дальній удар зумів парирувати Варакута.

В підсумку «Рух» здобув першу в УПЛ домашню перемогу над «Чорноморцем» (у 3-й грі). Гольова домашня серія рухівців в чемпіонаті триває 6 ігор (10 голів), що стало повторенням клубного рекорду. Програшна ж гостьова серія «Чорноморця» збільшилася до 4-х ігор, а безгольова виїзна –до 360-ти хвилин. «Рух» зберіг місце у першій п’ятірці команд, відірвавшись від свої переслідувачів з «Полісся» на два очки.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Наші оцінки:

«Рух» (заміни): Карабін – 6,0, Слюсар – 6,0, Руніч – 6,0, Притула – 6,0.

«Чорноморець» (заміни): Присяжнюк – б/о, Кузик – б/о, Зе – б/о.

«Рух» – «Чорноморець» - 2:0

Голи: Квасниця, 28, Таллес, 75

На 38 хвилині Денис Підгурський («Рух») не забив пенальті (воротар).

Попередження: Плюман, 61, Дідик, 90+3 – Підгурський, 39, Слюбик, 44, Авагімян, 73

«Рух»: Ледвій – Роман, Дідик, Слюбик, Сич – Пастух, Підгурський (Слюсар, 58), Таллес – Плюман (Притула, 67), Федор (Карабін, 53), Квасниця (Руніч, 67).

«Чорноморець»: Варакута – Брагару, Єрмаков, Салюк, Путря – Шпорн, Васильєв (Присяжнюк, 82), Бойчук – Штогрін, Авагімян (Кузик, 82), Бадібанга.

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

Удари (у площину): 9 (4) – 3 (2)
Кутові: 7 – 1
Офсайди: 0 – 1.

РУХ - ЧОРНОМОРЕЦЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 23°C

Події матчу

74’
ГОЛ ! М'яч забив Бренер Таллес (Рух Львів).
28’
ГОЛ ! М'яч забив Ілля Квасниця (Рух Львів).
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
alex belogubko
ГРИ надо уходить с ЧО--Хватит позорить ОДЕССУ 17 проигрышей будет 18 
Остап не Вишня
Теперь пусть мечтают про 2:0 с Динамо.