Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 18 травня 2024, 19:28
2315
0

WTA змінила правила для тенісисток, які попалися на допінгу

Якщо спортсменки доведуть свою невинуватість, то матимуть захищений рейтинг

| Оновлено 18 травня 2024, 19:28
2315
0
WTA змінила правила для тенісисток, які попалися на допінгу
Getty Images/Global Images Ukraine. Даяна Ястремська

WTA в редакції своїх правил за 2024 рік ввела пункт про захищений рейтинг для тенісисток, які були відсторонені за допінг. Це правило стосується тих спортсменок, які входять до топ-750 рейтингу WTA.

Згідно з новим правилом, якщо тенісистка, яка була відсторонена, доведе свою невинність або ж те, що прийняла заборонений препарат з необережності, то вона матиме право на захищений рейтинг. Вона зможе скористатися своїм рейтингом на момент відсторонення, за винятком очок за анульовані результати.

Якщо спортсменку відсторонили менш ніж на 26 тижнів, то вона зможе користуватися захищеним рейтингом протягом 26 тижнів. Якщо термін відсторонення становив понад 26 тижнів - то протягом року.

Залежно від термінів відсторонення відрізнятиметься кількість турнірів, на які тенісистка може заявитися за захищеним рейтингом: від 4 (з них один – турнір Великого шолома та один – категорії WTA 1000) до 12 (4 Мейджора і 5 турнірів WTA 1000).

За останні роки в жіночому тенісі була низка гучних випадків, коли дискваліфікована тенісистка пізніше довела, що приймала препарат ненавмисно, або ж він потрапив до її організму випадково. Серед них - українка Даяна Ястремська та експерша ракетка світу Симона Халеп.

Олег Дідух Джерело: ITF
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.