Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 16 травня 2024, 16:09
974
4

Юрій ВІРТ: «Шахтар заслужено переміг Ворсклу в фіналі»

Колишній воротар донеччан – про фінал Кубку у Рівному

| Оновлено 16 травня 2024, 16:09
974
4
Юрій ВІРТ: «Шахтар заслужено переміг Ворсклу в фіналі»
ФК Шахтар Донецьк

У середу, 15 травня, в Рівному «Шахтар» переміг «Ворсклу» з рахунком 2:1 і став володарем Кубка України з футболу.

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній воротар «Шахтаря» Юрій Вірт, який в складі «гірників» 5 разів ставав володарем почесного призу, поділився враженнями від протистояння:

– Атмосфера на «Авангарді» була чудовою: добре підготовлений стадіон, активні вболівальники на трибунах, мотивовані учасники – про що ще можна мріяти.

– А як брати до уваги спортивний аспект, чи виправдав поєдинок сподівання?

– Навряд чи футбольні гурмани залишилися повністю задоволені побаченим, але, за великим рахунком, гріх нарікати. До речі, на мою думку, коли б в середині першого тайму полтавчанин Кане вивів свою команду вперед, реалізувавши вихід віч-на-віч з воротарем «гірників» Різником, то в номінальних гостей могли виникнути проблеми. Проте легіонер програв цю дуель. Як на мене, керманич полтавчан Долганський правильно зробив ставку на гру від оборони, взявши на озброєння схему 5-4-1. «Гірники» практично не загрожували володінням полтавчан за винятком моменту на 40 хвилині, коли Сікан влучно пробив головою.

Більш цікавим було суперництво після перерви. Полтавчан не вибив з колії другий пропущений м'яч, вони після проведених замін дещо перешикували лави й діяли попереду доволі привабливо. Слід відзначити вихід на поле центрального нападника Ковталюка і якби він скоротив відставання в рахунку до мінімуму не на 85 хвилині, а трохи раніше, то ще невідомо, чи вдалося б підопічним Пушича вистояти.

– Відсутність Судакова в складі «Шахтаря» відчувалася?

– В опорній зоні півзахисту вдало діяв ветеран Степаненко. Судакова не вистачало лише перед штрафним майданчиком полтавчан, де у Георгія не забереш вміння зіграти креативно. Будемо сподіватися, що в нього пошкодження несерйозне й він зіграє в фінальній частині чемпіонату Європи.

– Тоді наостанок, «Шахтар» награв на перемогу?

– «Гірники» були більш цілеспрямованими, хоча й «Ворскла» чинила впертий опір до кінця. Все ж, «гірники» вже навчилися грати на результат. Тут вони поза конкуренцією в Україні. Ба більше, їхній керманич Пушич був голодним до великих перемог й тому налаштовував підопічних повністю віддаватися боротьбі. Думаю, що «гірники» заслужено здобули вже 14-ту звитягу в Кубку України, випередивши за цим показником ще одного гранда – «Динамо», – розповів Вірт.

Нагадаємо, що після фінального свистка головний тренер збірної України Сергій Ребров зізнався Пушичу, скільки гравців «Шахтаря» викличе до збірної України.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
конечно заслужено, при чем играя вполсилы
Ворскла сейчас по игре одна из самых слабых команд в УПЛ
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BAD👣BOY
Знайшли кого питати, у колишнього з гнилого клубу