Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 травня 2024, 22:26
804
0

Зоря – Верес. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Луганці після зими програли лише два матчі

| Оновлено 13 травня 2024, 22:26
804
0
Зоря – Верес. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У заключному поєдинку 28-го туру Української Прем'єр-ліги зустрінуться луганська «Зоря» та рівненський «Верес». Обидві команди розташовуються у нижній частині турнірної таблиці. І якщо луганська команда знаходиться на відстані п'яти очок від небезпечної зони, то рівняни ризикують грати за збереження прописки в УПЛ перехідні матчі. Та й від прямої зони вильоту «червоно-чорних» відокремлює лише одне очко.

Зоря

«Чорно-білі» у попередніх матчах дещо убезпечили своє становище у турнірній таблиці. Тиждень тому луганці зіграли внічию з «Поліссям», а потім здобули перемогу у перенесеному поєдинку з «Колосом». В обох зустрічах голи за «Зорю» забив Герреро, який є найкращим бомбардиром команди у поточному турнірі (на рахунку панамця дев'ять результативних ударів). Таким чином, від зони перехідних матчів команду Юрія Коваля відокремлюють п'ять очок, і у разі перемоги у майбутньому протистоянні луганці вже можуть спокійно догравати чемпіонат.

Загалом луганці досить впевнено виступають після зимової перерви. У весняній частині чемпіонату «чорно-білі» програли лише два поєдинки – «Динамо» та «Шахтарю». «У нас попереду ще три поєдинки із серйозними опонентами – «Вересом», ЛНЗ та «Колосом». Але тішить, що «Зоря» з кожним матчем додає і за набраними очками у весняній частині сезону вона входить до першої п'ятірки. Сподіваюся, що мої підопічні й надалі прогресуватимуть», - зазначив наставник луганської команди Юрій Коваль.

Верес

Рівняни перебувають у зоні перехідних матчів і навряд чи зможуть уникнути цих нервових поєдинків. Головне завдання, мабуть, уникнути прямого вильоту. У минулому турі «вовки» здобули важливу перемогу, обігравши прямого конкурента у боротьбі за збереження прописки в УПЛ «Мінай». Саме наставника «Вереса» Олега Шандрука визнано УПЛ найкращим тренером за підсумками 27 туру. Хорошою новиною для «Вереса» є відновлення після пошкодження чорногорця Марко Мрвальєвича, який уже потрапив до заявки рівненської команди на минулий поєдинок. Зазначимо, що «вовки» у гостьових матчах більше за один гол у нинішньому чемпіонаті не забивали.

У складі найближчого суперника «Вереса» виступав захисник рівнян Максим Сміян. «У «Зорі» багато індивідуально сильних гравців, які можуть зіграти нестандартно. Команда якісно використовує вільний простір. Поки що не знаю, яку гру вони нам запропонують. Але ми точно будемо готові до цього. Команда готується із позитивним настроєм після перемоги над «Минаєм». Але розуміємо, що залишилося три гри, і нам потрібно брати очки у кожній із них», - поділився очікуваннями від майбутнього матчу захисник.

Статистика зустрічей

«Зоря» та «Верес» протистояли одне одному 13 разів, у яких спостерігається паритет: команди здобули по 6 перемог, 1 поєдинок завершився внічию. При цьому рівняни у п'яти попередніх зустрічах не могли обіграти луганців (чотири перемоги «Зорі» та нічия). У першому колі нинішнього турніру команди у Рівному зіграли у результативну нічию з рахунком 2:2. У складі господарів поля результативними ударами відзначилися Вовченко та Близниченко, у «Зорі» забивали Нагнойний та Яцик.

Прогноз на протистояння

Луганці після зимової паузи демонструють добротний футбол і захочуть остаточно зняти питання про своє збереження прописки в еліті українського футболу. Рівнянам хочеться залишити небезпечну зону, але у гостьових матчах вони діють явно гірше, ніж на домашній арені. Нашим прогнозом буде перемога луганської команди.

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Сапутін – Вантух, Батагов, Джордан, Бутко – Мишньов, Жуніньо, Хахльов – Кирюханцев, Герреро, Антюх.

«Верес»: Ющишин, Гакман, Курко, Вовченко, Сміян, Кучеров, Кльоц, В. Шарай, Дахновський, Яго Сікейра, Гайдучик

13 травня, понеділок

«Зоря» – «Верес»
Київська область. Стадіон «Лівий берег». 18:00
ТБ-трансляція на телеканалі Уніан
Арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса)
ЗОРЯ – ВЕРЕС. ОНЛАЙН–ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 2:0
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Золоте покоління» сіло в калюжу. Чому Україна провалила Євро-2024
Футбол | 27 червня 2024, 09:00 225
«Золоте покоління» сіло в калюжу. Чому Україна провалила Євро-2024

Той випадок, коли запам'яталося перше, а не останнє

Ващук відреагував на ідею звільнення Реброва з посади тренера збірної
Футбол | 27 червня 2024, 11:34 16
Ващук відреагував на ідею звільнення Реброва з посади тренера збірної

Колишній захисник національної команди вважає, що потрібен виконком

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.