Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 травня 2024, 21:41
23490
19

Ексарбітр ФІФА розповів, чи був пенальті у матчі Шахтар – Динамо

Олег Орєхов висловився про ключовий епізод Класичного

| Оновлено 16 травня 2024, 21:41
23490
19
Ексарбітр ФІФА розповів, чи був пенальті у матчі Шахтар – Динамо
ФК Шахтар Донецьк

Багато хто з уболівальників сподівався, що українське Класичне «Шахтар» – «Динамо», яке відбулося в рамках 28-го туру УПЛ, буде результативним. Однак все обмежилось лише одним м'ячем, який був забитий «гірником» Георгієм Судаковим ударом з пенальті.

Цьому передував епізод, у якому динамівець Костянтин Вівчаренко ненавмисне зіграв рукою у власному штрафному майданчику. Після завершення поєдинку головний тренер «Динамо» Олександр Шовковський висловив думку щодо його сумнівності.

Так це чи ні, Sport.ua дізнавався у ексарбітра ФІФА Олега Орєхова.

- Рука динамівця Вівчаренка була у неприродному положенні, хоча відстань між гравцями виявилась невеликою. Але річ у тім, що рука перегороджує рух мʼяча до воріт. На жаль для київського «Динамо», це пенальті, – сказав Орєхов.

Раніше екстренер киян Йожеф Сабо розповів, що не зміг подивитися матч двох кращих команд УПЛ.

Оцініть матеріал
(302)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
по руке нет вопросов
вопросы могут быть только по эпизоду с Буяльским
FunnyCat_____
Это тот арбитр которого пожизненно дисквалифицировали? Норм у шахтера эксперты.
А вообще нравится как донецкая метода пытается убрать фокус с главного - а именно что момент с рукой вообще второстепенный, ведь его не должно было быть свистни судья железный фол на Буяльском за пару секунд до этого или пересмотри его через ВаР
sahka1981
12 травня 2024 08:05
Чи був фол на Буяльському перед пенальті в матчі "Шахтар" – "Динамо": ексарбітр ФІФА розібрав скандальний момент
Колишній арбітр ФІФА Мирослав Ступар ексклюзивно для «УФ» розібрав спірний момент, який стався у першому таймі матчу 28-го туру УПЛ Шахтар – Динамо.
На 33-й хвилині матчу Шахтар вийшов уперед після реалізованого пенальті Георгієм Судаковим, який арбітр призначив після гри рукою у власному штрафному Вівчаренка. Але до цього епізоду стався спірний момент, коли Судаков і Криськів заблокували Буяльського, коли той намагався вибити м’яч. Арбітр тоді не свиснув і дозволив грати.
Сайт «Український футбол» вирішив розібрати цей суперечливий момент із легендарним ексарбітром ФІФА Мирославом Ступаром.
– Мирославе Івановичу, нас цікавить лише одне питання: чи був фол на Буяльському?
– Якщо по пенальті Шахтаря питань немає, там чиста рука, то момент з Буяльським досить тонкий. На це не звернув увагу ні головний арбітр Деревінський, ні арбітр ВАР Шурман. Контакт був, але чи тягнув він на порушення – важко сказати.
Такі моменти трактують по-різному, залежно від головного арбітра. Тут можна довго дискутувати: був фол на Буяльському чи ні? Якби Деревінський свиснув фол, то питань також не було б, і тоді б не було пенальті у Шахтаря.
Все залежить від того, наскільки арбітр підняв планку дозволенної боротьби. Одні арбітри відразу садять на свисток, а інші – дають грати."
Boodya
У лютому 2010 року дисциплінарний комітет УЄФА тимчасово відсторонив арбітра від роботи на 30 днів за результатами розслідування корупції у футболі, проведеного німецькою поліцією. Згідно з рішенням УЄФА від 18 березня 2010 року пожиттєво дискваліфікований. Йому заборонено займатися будь-якою футбольною діяльністю.
Юра Ганусяк
коли людина біжить або рухається руки не висять як груші на дереві, а природньо рухаються, хоча головне, що була накладка, зрив атаки динамо і матч мав бути зупинений. 
Max-Morlock
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
_Per4ecter_
Тут все зрозуміло і питань немає. Рука в неприродньому положенні у власному штрафному - і це пенальті.