Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Через повітряну тривогу початок матчу було зсунуто з 15:30 на 16:15
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 травня 2024, 15:25
826
0

Колос – ЛНЗ. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Команда з Ковалівки ще не вирішила головного завдання у турнірі. Від зони перехідних ігор 3 очки

| Оновлено 13 травня 2024, 15:25
826
0
Колос – ЛНЗ. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У 28-му турі української Прем'єр-Ліги в понеділок 13 травня «Колос» на своєму полі прийматиме черкаський «ЛНЗ». Якщо гості вже виконали своє завдання-мінімум і у сезоні свого дебюту практично зберегли прописку в елітному дивізіоні, то для господарів поля це питання ще залишається відкритим. Адже до зони перехідних матчів всього 3 очки, тож ще треба постаратися набрати турнірні бали, щоби потім не проводити стикові ігри з представником першої ліги.

Колос

Ковалівці у другій половині чемпіонату виступають явно нижче за свої можливості. З 11 матчів вони 7 програли, двічі зіграли внічию та лише двічі досягали перемог. Причому вигравали вони не у себе в Ковалівці, а на виїзді. Все це призвело до того, що наприкінці квітня замість Ярослава Вишняка виконувачем обов'язків головного тренера було призначено Олександра Поздєєва. І вже за нового наставника «Колос» з розгромним рахунком програв «Динамо» 0:5, а також зазнав поразки у перенесеному поєдинку із «Зорею» 0:1.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Мабуть, головною проблемою клубу цього сезону є атака. У 27 матчах було забито 18 голів, а якщо брати тільки весняну частину, то лише 7. Більше половини поєдинків у сезоні (15 матчів) «Колос» взагалі не вражав ворота суперників. Зрозуміло, що з такою результативністю думати про високі місця не доводиться і зараз усі зусилля команди будуть спрямовані на те, щоб не скотитися вниз у турнірній таблиці.

Друга проблема, яку ми вже побічно торкнулися, це те, що «Колос» не може досягти успіху на своєму рідному стадіоні з 10 листопада минулого року, коли був повалений «Минай» 2:0. Відтоді як відрізало. Тому на фініші сезону ковалівці напевно намагатимуться порадувати рідних вболівальників довгоочікуваною перемогою.

ЛНЗ

А ось черкаський клуб по-доброму здивував. Більшість фахівців та шанувальників футболу взимку прогнозували «ЛНЗ» максимум перехідні матчі, а то й місце серед головних аутсайдерів. Але підопічні Олега Дулуба не лише осоромили таких прогнозистів, а й піднялися на небачену для себе висоту – 7 місце у Прем'єр-лізі. Ще б трохи і боротьба за єврокубки стала б реальністю.

Особливо вразили весняні перемоги «ЛНЗ» над «Поліссям» 1:0 та «Олександрією» 2:1 (обидві в гостях), а також нічиї з «Дніпром-1» та «Динамо» з однаковим рахунком 1:1. Усього ж в активі черкаської команди у нинішньому сезоні 8 перемог та 8 нічиїх, що дало змогу набрати 32 очки.

Щоправда, у попередньому турі футболісти із Черкас програли у Києві «Оболоні» 0:1. Але справа не лише у самій поразці. Наприкінці тієї зустрічі отримали попередження ізраїльський легіонер Арад Бар та досвідчений півзахисник Денис Олійник. Тепер через перебір жовтих карток обидва вони будуть змушені пропустити матч у Ковалівці.

Статистика матчів

У першому колі суперники зіграли внічию 1:1. Гра проходила на полі черкаського стадіону «Центральний» і першими на 20-й хвилині рахунок відкрили господарі поля після точного удару Шестакова. А на 79-й хвилині Мілько відновив рівновагу. Цей матч поки що є єдиним для суперників у Прем'єр-Лізі.

Орієнтовні склади:

«Колос»: Фесюн, Чорноморець, Бондаренко, Бурда, Цуріков, Рангел, Ільїн, Оріхівський, Топалов, Велетень, Паулаускас

«ЛНЗ»: Кучеренко, Муравський, Саліху, Каплієнко, Стасюк, Рибалка, Бойко, Яшарі, Пасіч, Молло, Ейнел

Прогноз на протистояння:

У майбутньому матчі «Колосу» перемога буде дуже потрібна, але футболісти «ЛНЗ» намагатимуться, як мінімум, не програти та відібрати очки у господарів поля. Буде боротьба, яка, найімовірніше, завершиться нічийним результатом 0:0.

13 травня, понеділок

«Колос» – «ЛНЗ»
Ковалівка. Стадіон «Колос». 15:30
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
КОЛОС - ЛНЗ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Денис Резніков (Кам'янське)
Прогноз Sport.ua — 0:0
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Йожеф САБО: «Орбан – це покидьок. Він зрадив свою країну, продався росії»
Футбол | 28 червня 2024, 10:54 9
Йожеф САБО: «Орбан – це покидьок. Він зрадив свою країну, продався росії»

Колишній тренер збірної України відреагував на територіальні претензії Угорщини щодо Закарпаття

Джошуа зробив сміливий прогноз на реванш Усик – Ф'юрі
Бокс | 27 червня 2024, 18:44 2
Джошуа зробив сміливий прогноз на реванш Усик – Ф'юрі

Бій відбудеться 21 грудня 2024 року

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.