Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 травня 2024, 15:25
2495
5

Чорноморець – Металіст 1925. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Навесні одесити програвали частіше, ніж харків'яни, та набрали з ними однакову кількість очок

| Оновлено 12 травня 2024, 15:25
2495
5
Чорноморець – Металіст 1925. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Металіст 1925

У 28-му турі в Одесі на стадіоні «Чорноморець» господарі поля прийматимуть «Металіст 1925». Підопічні Романа Григорчука рано заспокоїлися, вважаючи, що всі свої завдання цього сезону вони вже вирішили. Але, зазнавши п'яти поразок поспіль, моряки наблизилися до зони перехідних матчів до чотирьох очок. В той же час, харківська команда у попередньому турі нарешті перервала свою безвиграшну серію і у неї знову з'явилися шанси на порятунок.

Чорноморець

Загалом у другій половині чемпіонату одесити виступають дуже невдало. З 11 матчів вони програли 8, причому, як зазначалося, останні п'ять поспіль. Тільки завдяки тому, що восени «Чорноморець» створив собі гарний запас, йому поки що вдається триматися у середині турнірної таблиці. Але без набраних очок команді буде складно залишитися на цих позиціях. Тим більше, що окрім харків'ян на одеський клуб чекають матчі з «Рухом» та «Дніпром-1», які ведуть боротьбу за єврокубки.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Слабкою ланкою «Чорноморця» у нинішньому чемпіонаті є оборона. Так, за кількістю пропущених голів (43) одесити ділять передостаннє місце з «Минаєм», випереджаючи лише майбутніх суперників (харків'яни пропустили 49 м'ячів). Тому у неділю в Одесі обом командам слід подумати, перш за все, про надійний захист, який, як відомо, є запорукою успіху.

Наставник одеситів Роман Григорчук неодноразово говорив про те, що лава запасних у його команді зовсім невелика і не завжди вдається підсилити гру, коли потребує ситуація на полі. Тому добре для «Чорноморця», що перед грою з «Металістом 1925» немає дискваліфікованих футболістів. А з тих, хто був травмований і перебував на лікарняному, залишається поки що поза грою лише захисник Владислав Шаповал.

Металіст 1925

Харків'яни навесні теж набрали 7 очок, але програли 5 матчів із 10. А свою першу перемогу цього року святкували лише у 27-му турі, обігравши полтавську «Ворсклу» з рахунком 3:2. У тому поєдинку підопічні Віктора Скрипника першими забили гол – після розіграшу кутового відзначився захисник Микита Безуглий. Потім Мар'ян Фарина невдало зрізав м'яч у ворота, але ще до перерви Артем Габелок знову вивів харків'ян вперед. У другому таймі суперники обмінялися забитими м'ячами з пенальті (у «Металіста 1925» одинадцятиметровий удар реалізував Дмитро Юсов). В підсумку харків'яни взяли три очки і залишили останнє місце.

Тепер для них головне завдання піднятися хоча б у зону перехідних матчів та уникнути прямого вильоту до першої ліги. Тож і у грі з «Чорноморцем» вони напевно прагнутимуть лише перемоги. До речі, у першому колі харківські футболісти вже обігравали одеситів 2:1 і саме після того поєдинку вони не могли досягти успіху в 14 наступних матчах.

У «Металіста 1925» теж немає дискваліфікованих гравців, та й травмовані раніше поступово повертаються до ладу. Приміром, у тому ж матчі з «Ворсклою» вперше після тривалої відсутності ми побачили на полі Ігоря Курила, який вийшов на заміну, та й Бека Вачіберадзе разом із Костянтином Бичеком тільки нещодавно повернулися до повноцінних тренувань.

Статистика матчів

В українській Прем'єр-Лізі суперники раніше провели 5 матчів. Дві перемоги у «Металіста 1925» один раз виграв «Чорноморець» і двічі була зафіксована нічия. Як вже зазначалося, у першому колі харків'яни виявилися сильнішими 2:1. У них забивали Борячук та Арі Моура, а у одеситів м'яч був на рахунку Штогріна.

Орієнтовні склади:

«Чорноморець»: Варакута, Єрмаков, Гучек, Салюк, Путря, Брагару, Авагімян, Шпорн, Штогрін, Кузик, Бадібанга

«Металіст 1925»: Мозіль, Капінус, Фарина, Імереков, Безуглий, Габелок, Вачіберадзе, Гармаш, Юсов, Сидоров, Борячук

Прогноз на протистояння:

Припустимо, що гра буде рівною і заб'ють обидві команди. Але ближче до успіху, швидше за все, будуть гості. Тож вони здобуть перемогу з рахунком 2:1.

12 травня, неділя

«Чорноморець» – «Металіст 1925»
Одеса. Стадіон «Чорноморець». 15:30
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ЧОРНОМОРЕЦЬ - МЕТАЛІСТ 1925. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Клим Заброда (Суми)
Прогноз Sport.ua — 1:2

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Легендарний Холіфілд відреагував на перемогу Усика у бою з Ф'юрі
Бокс | 20 травня 2024, 07:22 3
Легендарний Холіфілд відреагував на перемогу Усика у бою з Ф'юрі

Український боксер став абсолютним чемпіоном світу у хевівейті

Промоутер Ф'юрі розповів, чому реванш з Усиком може не відбутися
Бокс | 20 травня 2024, 07:48 8
Промоутер Ф'юрі розповів, чому реванш з Усиком може не відбутися

Френк Воррен не впевнений, що обидва боксери захочуть виходити на другий бій

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
alex belogubko
ГРИ хватит ставить этого Штогрина --если сдадите игру М 1925  подавай в отставку --хватит позорить Одессу стыдно обидно нет не тренера не команды