Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
327
1

Сергій РЕБРОВ: «Чемпіонат України став більш рівним і збалансованим»

Головний тренер збірної України оцінив рівень нинішньої УПЛ

Сергій РЕБРОВ: «Чемпіонат України став більш рівним і збалансованим»
УАФ. Сергій Ребров

Головний тренер національної збірної України з футболу Сергій Ребров оцінив рівень нинішньої Української Прем'єр-ліги.

– Багато хто вважає цей чемпіонат України найцікавішим за всі останні роки, чи згодні Ви з цим?

– Навіть коли я спостерігав за зимовими зборами майже всіх команд УПЛ, то відзначив для себе, що їхній рівень між собою майже не відрізняється. Може, тільки «Динамо» і «Шахтар» на загальному тлі виділяються. Але в цьому немає нічого дивного. Те саме «Динамо» хоч грає зараз практично без легіонерів, але дається взнаки те, що в клубу дуже хороша дитячо-юнацька школа, у складі першої команди зараз багато випускників власної Академії. Вони і без легіонерів створюють хорошу конкуренцію в складі. Я завжди говорив, що в будь-якій команді дуже важлива наявність конкуренції на кожній позиції. Зараз це є і в «Динамо», і в «Шахтарі». За рахунок цього обидві команди, незважаючи на щільний графік, демонструють те, що від них вимагається.

Але інші команди УПЛ теж дають хорошу боротьбу. Вони між собою більш рівні. Та й сам чемпіонат став більш рівним і збалансованим, ніж це було раніше, коли наші клуби купували велику кількість легіонерів або залучали іноземних футболістів як вільних агентів. Нині ж моду в нашому чемпіонаті задають саме українські футболісти, причому, у великій кількості наша ліга зараз представлена молодими вітчизняними виконавцями.

– Конкуренція в чемпіонаті стала вищою, але загальний рівень турніру, вважається, впав. Де тут золота середина?

– Так у цьому і є та сама середина. Раніше вищий рівень чемпіонату України досягався за рахунок легіонерів. Їх було дуже багато, команди мали можливість їх залучати. Зараз цього вже немає. Але зате настав час українських футболістів. Багато з них, вважаю, вже зараз показують стабільну гру і продовжують прогресувати – це найважливіше. Тож і рівень чемпіонату поступово зростає, ми не стоїмо на місці. Важливо, щоб команди показували стабільну гру від матчу до матчу, але від молодих футболістів складно очікувати цього відразу.

Раніше Сергій Ребров розповів, в чому секрет «Динамо» Олександра Шовковського.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Xvalenok03
Стал ровнее, слабее и никакого баланса.