Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 травня 2024, 18:18
933
0

Оболонь – Рух. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Поєдинок суперників з полярними завданнями

| Оновлено 11 травня 2024, 18:18
933
0
Оболонь – Рух. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У суботу, 11 травня, «Оболонь» у матчі 28-го туру чемпіонату прийматиме «Рух». Рухівці на полі «пивоварів» проведуть перший матч в УПЛ, а в Першій лізі в гостях ще не зазнавали поразок від столичного клубу.

Оболонь

«Оболонь» на відміну від «Руха», який бореться за місце у єврокубках, намагається зберегти прописку в УПЛ, де проводить перший сезон. У попередньому турі підопічні Валерія Іващенка вдома здобули перемогу над ЛНЗ. Після цієї гри головний тренер «Оболоні» зазначив: «Звісно, дуже задоволені, що перервали нічийну серію, але до зони комфортності ще далеко. Тому й далі – повна концентрація та максимальний настрій».

«Пивовари» не програють в чемпіонаті впродовж п’яти ігор: перемога та чотири нічиї. «Оболонь» не пропускає голів в УПЛ протягом 205-ти хвилин і може за Валерія Іващенка здобути 10-ту перемогу у всіх турнірах. У «пивоварів» є суттєва кадрова втрата перед суботнім матчем: через перебір жовтих карток пропустить гру півзахисник Тарас Мороз.

Рух

У попередньому турі «Рух» в гостях порівну поділив очки з «Олександрією» і продовжує перебувати на п’ятому місці. До суботнього протистояння суперників у Києві «Рух» підійшов з гольовою клубною рекордною серією, яка триває в УПЛ одинадцять ігор - 17 голів. Гольова ж виїзна серія рухівців триває в чемпіонаті впродовж рекордних для клубу семи ігор – 11 голів. Загалом же «жовто-чорні» можуть 40-й раз зіграти внічию в елітному дивізіоні. Через дискваліфікацію не зможуть вийти на поле «Оболонь Арени» основні захисники рухівців Богдан Слюбик та Роман Дідик.

«Рух» за Віталія Пономарьова може здобути 10-ту гостьову перемогу в УПЛ. Ось його передматчева думка: «Оболонь» – бойова команда, яка зараз бореться за виживання. У «Руха» попереду важкий поєдинок. Деякі моменти матчу, який був у першому колі, команда проаналізувала, втім загалом пройшло багато часу, і зараз протистоятимуть один одному фактично різні команди з різними завданнями. У суботній грі велику роль відіграватиме психологія та настрій футболістів».

Статистика зустрічей

Попередні зустрічі «Руха» та «Оболоні» проходили в рамках Першої ліги, де було зіграно 6 ігор, та один матч відбувся в УПЛ. Баланс усіх поєдинків: по дві перемоги кожного із суперників та три нічиї. У суботу буде перший матч рухівців та «пивоварів» в УПЛ на полі «Оболоні». У Першій же лізі у трьох попередніх домашніх матчах «Оболоні» з «Рухом» двічі фіксувалися нічиї та одна перемога була на боці рухівців. При цьому столичний клуб домашніх голів у ворота «жовто-чорних» ще не забивав. Перший матч суперників в УПЛ завершився бойовою нічиєю на «Арені Львів» – 2:2. У складі рухівців голи забивали Ілля Квасниця і Ярослав Карабін, у гостей – Сергій Суханов та Ігор Краснопір.

Феміда

Арбітром матчу призначено Олександра Шандора (Львів), який в УПЛ провів 37 матчів. Раніше «Оболонь» за Шандора провела один матч в чемпіонаті, зазнавши гостьової поразки від «Вереса». «Рух» за львівського арбітра зіграє першу гру в УПЛ.

Прогноз на протистояння

«Рух» налаштований зберегти місце у першій п’ятірці команд чемпіонату, продовживши свій гольовий рекордний серіал. З іншого боку, «Оболонь» в попередніх п’яти матчах не програвала і налаштована зберегти прописку в УПЛ. Прогнозуємо бойову нічию на «Оболонь Арені».

Орієнтовні склади:

«Оболонь»: Кичак, Осман, Дубко, Карась, Лук’янчук, Мединський, Косовський, Черненко, Чернов, Краснопір, Тарануха.

«Рух»: Ледвій, Сич, Холод, Лях, Роман, Підгурський, Таллес, Пастух, Квасниця, Федор, Карабін.

11 травня, субота

«Оболонь» – «Рух»
Київ. Стадіон «Оболонь Арена». 15:30
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ОБОЛОНЬ – РУХ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олександр Шандор (Львів)
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ф'юрі звинуватив свою команду в поразці від Усика
Бокс | 20 травня 2024, 07:29 10
Ф'юрі звинуватив свою команду в поразці від Усика

Наприкінці бою Тайсону говорили, що він веде в рахунку

Джерело: у Першій лізі стурбовані через мобілізацію – не вистачає гравців
Футбол | 20 травня 2024, 15:50 15
Джерело: у Першій лізі стурбовані через мобілізацію – не вистачає гравців

Клуби поки що не знають, як проводити новий сезон

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.