Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

07.05.2024 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 0:1 0 : 1
Боруссія Д Проходить далі
Ліга чемпіонів
| Оновлено 08 травня 2024, 11:29
19875
130

Агонія в Парижі. Боруссія Дортмунд знову перемогла Мбаппе й компанію

Безславний виліт від підопічних Луїса Енірке, які ледь не зламали каркас чужих воріт

| Оновлено 08 травня 2024, 11:29
19875
130
Агонія в Парижі. Боруссія Дортмунд знову перемогла Мбаппе й компанію
Getty Images/Global Images Ukraine

Доволі рідкісним випадком у Лізі чемпіонів УЄФА є зустріч команд як на груповому етапі, так і в раунді плей-оф. Тим паче – на такій пізній стадії, як півфінальна. Але в історії стосунків французького «Парі Сен-Жермен» та дортмундської «Боруссії» цього року все ж таки хтось мав поставити вирішальну крапку.

Чемпіони Ліги 1 виграли в першому турі на власному полі (2:0), тоді як потім зіграли на полі суперників унічию (1:1), що в підсумку коштувало їм першого місця в групі. А тиждень тому команда Луїса Енріке взагалі поступилась із мінімальним рахунком (0:1) на тому самому «Зігналь-Ідуна-Парк», за що мусила покладати провину виключно на себе – хоч один гол із значної кількості гольових моментів потрібно було витискати. Таким чином, у «ПСЖ» був тиждень на підготовку за умови відсутності матчу на внутрішній арені для того, аби знову схилити шальки терезів на власний бік. Відповідно протилежним завдання було для колективу Едіна Терзича, який, на відміну від опонентів, у Бундеслізі все ж таки грав.

Однак на цьому етапі сезону ця різниця в ігрових кондиціях уже не так кидається у вічі. Тут радше треба підібрати більш успішну за суперників тактику, а там уже воно як піде на полі, так і буде. «ПСЖ» уже на перших хвилинах дав зрозуміти, що того переляку, який був у команди Енріке в першому таймі двоматчевої дуелі, уже не буде. Атакували господарі дуже багато й доволі непогано – моменти для Рамуша й Мбаппе не змусили на себе довго чекати.

Але то були тільки перші хвилини, після чого гості призвичаїлись до темпу й того-таки Мбаппе вже було доволі складно побачити з м’ячем у завершальній фазі атак. Дортмунд ще й на контратаках почав ловити команду Енріке, тож Доннаруммі хоча б у тому ж моменті Адеємі довелось рятувати партнерів від ще більших проблем. Суто за рівнем небезпеки, так, «ПСЖ» переважав, але «Боруссія» аж ніяк не походила на команду, опір якої буде легко здолати.

Другий тайм виявився тільки підтвердженням цієї тези. Господарі знову активно почали – навіть влучили в стійку зусиллями Заїра-Емері ледь не в першій ж атаці. І ось про ці влучання м’яча в каркаси ми ще будемо багато говорити в подальшому, тоді як на 50 хвилині світ для «ПСЖ» перевернувся з ніг на голову. Ніхто не тримав Гуммельса під час подачі кутового з лівого флангу від Брандта на дальню стійку, що виявилось фатальною помилкою.

Після забитого м’яча Дортмунд просто закрився. І той-таки Гуммельс виконав такий обсяг роботи, що наче всіх чотирьох захисників, які згодом перетворились на п’ять за рахунок появи Зюле на заміну, замістив собою. Чи доповнював на таку саму кількість, буде правильніше сказати. «Жовто-чорний» мур замість фанатської «стіни» – так і захищались футболісти Терзича.

А що «ПСЖ»? Команді Енріке просто не щастило. Це варто визнавати. Бо м’яч двічі тільки в поперечину прилітав після ударів Мбаппе та Вітіньї вже під завісу гри, а до цього ще ж була стійка від Мендеша. І це тільки ті моменти, які завершувались влучаннями в каркас воріт! Були ж й інші. Але небагато. Точніше – не настільки багато, аби врятувати цю гру. Переграв Терзич Енріке, а його футболісти перетерпіли безпосередньо на полі.

У підсумку, від звітної пари команд до фіналу Ліги чемпіонів УЄФА на легендарному «Вемблі» поїде дортмундська «Боруссія», тоді як для «ПСЖ» єврокубкова кампанія цього року добігла свого завершення.

Ліги чемпіонів УЄФА. Півфінал. Матч-відповідь.

«ПСЖ» – «Боруссія» Д - 0:1 (перший матч – 0:1)

Гол: Гуммельс, 50

Попередження: Дембеле, 75, Хакімі, 83 – Забітцер, 64, Гуммельс, 66

«ПСЖ»: Доннарумма – Мендеш, Бералдо, Маркіньйос, Хакімі – Руїс (Асенсіо, 63), Феррейра, Заїр-Емері (Кан Ін, 76) – Мбаппе, Рамуш (Баркола, 63), Дембеле.

«Боруссія» Д: Кобель – Матсен, Шлоттербек, Гуммельс, Р’єрсон – Забітцер, Брандт (Нмеча, 85), Джан – Санчо (Зюле, 67), Фюллькруг, Адеємі (Ройс, 56).

Арбітр: Даніеле Орсато (Чіо, Італія).

Стадіон: «Парк де Пренс» (Париж, Франція).

Удари (у площину): 31 (5) – 7 (3)
Кутові: 12 – 4
Офсайди: 0 – 3.

ПСЖ - БОРУССІЯ Д. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 20°C

Події матчу

50’
ГОЛ ! М'яч забив Матс Хуммельс (Боруссія Д).
Оцініть матеріал
(116)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 130
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alexandr Ladizhenskiy
👍
Максим Заиченко
Все так і мало бути.
Вітаю Дортмунд.
Лига конференций без динамо
ПСЖ уже который год не везёт, ну завтра Реал вые_бет баварию, а в финале Реал с Луниным и Ко выебет борусию на изи 
Sunrise
Безславний виліт? Може безславний прохід?
Я такого нефарту давно не бачив. ПСЖ молодці! Такого автобуса глухого від Дортмунда не чекав. А головне що пройшли вони не завдяки автобусу або воротарю, а чисто на фарті. 
Макс Максов
Темна конячка крокує далі... Ройс та Боруссія заслужили на перемогу в ЛЧ!
Viktor Shuper
жабоїди дніща переоцінені. Вартість Мбаппе 100 мішків картоплі, не більше. йому ніколи не стати рівня Лео та Роналду, які перевертали самотужки купу надважливих матчів
AleksDnipro
Порядок б'є клас. У цьому матчі чудово все і найголовніший висновок — гроші не грають у футбол.
Дортмунд сьогодні показав і порядок, і, як на шарфику вболівальника Дортмунда напис — "королівський клас".
Клуб, що займає п'яте місце в БЛ, який виступив ще гірше за Баварію у внутрішньому чемпіонаті, примудряється зносити всіх на своєму шляху в ЛЧ. Це важко пояснити як. Буду вболівати за них в фіналі.
P.s. сподіваюся побачити знову німецьку класику на Вемблі!
Phantom
Дортмунд з перемогою, Ройс ще на один крок до мрії 😄
Boodya
Саме псж я категорично не хотів бачити в фіналі, ці мішки донатні не заслуговують грати в фіналі ЛЧ.
Але як красиво їх перемогли, в обох матчах, та ще й андердог, та ще й який (Борусія завжди славилась своїм бійцівським характером).
Фінал точно гляну, бо він буде цікавий і видовищний.
Вітаю всіх, хто вболівав за Борусію.
А бульбашка залишається в Парижі...їм там і місце, хай свою лігу 1 виграють хоч по 2 рази на сезон, всім пох. (адекватним любителям футболу, які розуміються на справедливості)
der_MaiStier
Тренер Борусії своїми ідіотськими замінами повністю знищив контратакувальну гру своєї команди, але навіть це не допомогло ПСЖ з їх жахливою реалізацією. За що араби платять Мбаппе 100 млн і навіщо він всрався Реалу при наявності такого ж самого бігунка Вінісіуса ? Ще б завтра Байєрн обіграв "королівський автобус" і буде повне домінування арійського ногом'яча цього сезону
OtsoCity
Дуже великий відскок Боруссії
Олег Мандрівник
31 удар против 7. 12 угловых против 4. Французы обдолбаные что-ли на игру вышли?
😼
Кроти ну якій відскоку? Коли вони дома в себе в суху виграли жабоїдів і в них на їхньому стадіоні?!?!? Пля ну що за ху ню ви пишите??
😼
ПСЖ жодного голу не забили за два матчі німцям, а ви про якесь везіння
Boodya
Ще один доказ того, що бабло не грає в футбол.
Справедливо було б взагалі Борусії й Реал хлопнути (якщо він пройде в фінал), але я б хотів Луніна з кубком
VARioR
В черговий раз мільярдний ПСЖ обмежився Лігою 1, а Мбаппе призом "глядацьких симпатій", а не Золотим м'ячем.
uausa
Дортмунд в фіналі ЛЧ, Леверкузен однією ногою в фіналі ЛЄ. Одні німці в футбол грають?
luceorius
 Суттєва перевага у кілометражі в обох матчах конвертувалась у голи - класика інтенсивного футболу, подобається це комусь чи ні. 
Выталкиватель парашутистов
Теперь уже тем, кто в танке, стало понятно, какая разница между Месси и  распиаренным афрофранцузом Мбаппе? Как толко начинаются серьезные матчи, афрофранцуз вдруг пропадает, ни голов, ни результативных передач... А многие хотят видеть его с ЗМ.... Рано ему еще туда, очень рано....
AleksDnipro
А ШД може залишитися без гарантованого потрапляння до групи ЛЧ у наступному сезоні, адже на їхнє місце зайде Франкфурт, який займає 6-е місце у БЛ. Це звичайно, якщо БД візьме кубок ЛЧ.
Якщо так, то гут, нехай проходять кваліфай, як і всі інші клуби, приносять очки в євроскарбничку, то буде краще для України.