Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 травня 2024, 13:00
1117
0

Полісся – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Результати конкурентів змушують перемагати

| Оновлено 05 травня 2024, 13:00
1117
0
Полісся – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У неділю, 5 травня, у Житомирі на стадіоні «Центральний» відбудеться матч двадцять сьомого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють житомирське «Полісся» і луганська «Зоря». Стартовий свисток рефері Володимира Новохатнього з Києва пролунає о 13:00 за київським часом.

Полісся


Новачки «елітного» дивізіону поступово повертають собі жагу до перемог. Проте вже наближається кінець сезону, тож у колективу Сергія Шищенка не лишається часу на розкачку. Математичні шанси на єврокубки все ще досить великі для того, щоб ними нехтувати, от тільки чи вистачить резервів у житомирського «Полісся» для того, щоб перетворити перший сезон на найвищому національному рівні на справжню казку?

«Вовки» мали всі шанси після першої частини сезону заздалегідь забезпечити себе місцем у верхній частині турнірної таблиці, але спочатку Юрія Калитвинцева відправили у відставку через смугу невдалих результатів, а потім і Сергій Шищенко дуже важко стартував на новій посаді. Але три з останніх чотирьох матчів «Полісся» таки виграло. Не впоралися лише з київським «Динамо» (0:3), але протилежне в тому випадку, скоріш за все, викликало б значно більше здивування.

«Кривбас», «Металіст 1925» і «Шахтар» – із таким календарем особливо й розігнатися не дадуть, і якби «Рух» більш розважливо використав свої шанси, то «Дніпро-1» і «Полісся» зараз би винятково із заздрістю дивилися б услід «жовто-чорним». Шансів на успіх проти чотирьох заряджених на перемогу колективів, м'яко кажучи, небагато, а тим паче, коли два з них усе ще ведуть боротьбу за чемпіонський титул. Та й харків'яни тепер уже не здаються подарунком під кінець сезону. Але йти варто крок за кроком, адже якось же робило це «Полісся» на старті сезону. І начебто тоді все дуже непогано виходило. Без форварда на вістрі – це, звичайно, проблема.

Зоря


Для луганської «Зорі» цей сезон є часом пошуку самої себе. Нічого якісно нового команда ні під керівництвом Ненада Лалатовича, ані під орудою Валерія Кривенцова, ані під керуванням тандему спеціалістів Юрій Коваль – Младен Бартулович, запропонувати нам так і не змогла. Учасник єврокубків досі не зняв питання про свою участь у наступному сезоні УПЛ. Це і є те, чому «мужики» мають присвячувати зараз усі свої зусилля.

У них на руках карт-бланш – п'ять матчів до завершення кампанії в запасі. Така можливість значно виправити своє становище є тільки у «Колоса» станом на зараз. Але потім ми відкриваємо календар і бачимо, що дві з цих п'яти зустрічей якраз і відбудуться проти «колосків», а ще три доведеться зіграти проти команд, які або борються за місця в єврокубках, як «Полісся», або відчайдушно намагаються врятуватися від вильоту, як «Верес» і ЛНЗ. Отже, «легких» очок тут не передбачається.

Та й що таке «легкі» очки в контексті сучасної «Зорі»? У команди можна назбирати чотири перемоги в другій частині сезону, на яких і тримається зараз її місце над зоною перехідних матчів. Здається, що гра луганчан стала більш стабільною, а виняток становлять лише матчі проти відверто сильних команд на кшталт «Динамо» та «Шахтаря».

Хоча й проти останніх футболісти Коваля були дуже близькі до успіху зовсім нещодавно. Загалом, можна прогнозувати «Зорі» порятунок, але в неї така сама ситуація, як і в «Полісся», – варто конкурентам почати рух у таблиці, і всі плани підуть нанівець.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Полісся» і «Зорі» раніше перетиналися 11 разів у рамках Прем'єр-ліги, а також Першої ліги України та СРСР. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку «мужиків» – 5 успішних матчів проти 2 перемог «Полісся». Різниця голів – 10:18. Найбільша перемога «Полісся» – 1:0 (2023), 2:1 (1996), «Зорі» – 5:0 (2004). Команди востаннє грали наприкінці жовтня минулого року, коли гол Бені Макуана приніс житомирянам гостьову перемогу на арені «Лівий берег».

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 39-річний Володимир Новохатній із Києва, який на своєму рахунку має вже 47 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Євген Гашков і Владислав Дрикін, а резервним арбітром відпрацює Олександр Каленов. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Віктором Копієвським, якому допомагатиме Сергій Приступа. У Новохатнього є досвід проведення матчу за участю «Полісся» – 2 поразки, тоді як із «Зорею» він перетинався 9 разів – 6 перемог, 2 нічиї і 1 поразка.

Орієнтовні склади


«Полісся»: Кудрик – Михайличенко, Шабанов, Чоботенко, Смоляков – Кушніренко, Таллес Коста – Назаренко, Мустафаєв, Козак – Фортюне.

«Зоря»: Турбаєвський – Вантух, Батагов, Джордан, Бутко – Хахльов, Башич – Антюх, Яцик, Кирюханцев – Герреро.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що «вовки» на своєму полі повинні чіплятися за результат. Нашою ставкою буде позиція – «Полісся» не програє і ТБ 2.5.

5 травня, субота

«Полісся» – «Зоря»
Житомир. «Центральний». 13:00
Пряма ТБ-трансляція – УПЛ ТБ
ПОЛІССЯ – ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Володимир Новохатній (Київ)
Прогноз Sport.ua – 2:1
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хоффенхайм – Баварія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Німеччини
Футбол | 18 травня 2024, 13:25 0
Хоффенхайм – Баварія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Німеччини

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Йожеф САБО: «Час Усика, як і Мілевського, вже минув»
Футбол | 17 травня 2024, 14:54 1
Йожеф САБО: «Час Усика, як і Мілевського, вже минув»

Колишній головний тренер збірної України розповів, як могла б скластися футбольна кар'єра боксера

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.