Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 травня 2024, 03:43
3486
26

Полтавські Робін Гуди. Металіст 1925 обіграв Ворсклу в матчі з 5 голами

Команда з Харкова вперше перемогла під орудою Скрипника та залишила зону вильоту

| Оновлено 06 травня 2024, 03:43
3486
26
Полтавські Робін Гуди. Металіст 1925 обіграв Ворсклу в матчі з 5 голами
УПЛ

Вирішальні миттєвості сезону української Прем’єр-ліги наближаються все сильніше з кожним наступним тижнем. І цього вікенду ми вели розмову в контексті двадцять сьомого туру національної першості, тобто до фінішу часу залишалось зовсім небагато. А отже й на будування планів щодо власного порятунку від вильоту в команд, яким це загрожувало, не залишалось.

Саме тому від матчу на полі стадіону «Лівий берег» у Києві проти полтавської «Ворскли» харківський «Металіст 1925» хотів лише одного – нарешті перемогти під орудою Віктора Скрипника та залишити останню сходинку турнірної таблиці, яку «жовто-сині» ділили із закарпатським «Минаєм» упродовж останнього тижня. «Зелено-білі» тим часом марили виключно майбутнім фіналом Кубка України проти донецького «Шахтаря», тож навіть три поспіль поразки в чемпіонаті їх не дуже хвилювали.

Цей матч приковував до себе увагу вже з перших хвилин, бо команди одразу набрали непогані оберти. Ну то й що, що десь пів тайму ми навіть натяку на небезпеку не бачили? Хіба в УПЛ таке вперше трапляється? Тут важливіше було зафіксувати той факт, що ніхто й не думав закриватись у щільному захисті, хоча й передумови для цього були.

І зрештою ця гра запала. На 26 хвилині «Металіст 1925» провів черговий м’яч у цьому сезоні за підсумком прямої подачі кутового, а Габелок за відсутності Юрченка оформив результативний пас на Безуглого. Здавалося б, що «Ворскли» за результат не дуже-то й потрібно було чіплятись, але вона одразу відповіла своїм кривдникам голом формально від Кане, але через суттєву зміну траєкторії польоту м’яча під час його удару з пів кола перед штрафним м’яч переписали на автогол Фарини.

Але то – суто формальність як для протоколу, так і для самих харків’ян, які не погодились перший тайм завершувати нічиєю, а отже пішли пресингувати до чужих воріт. І одразу ж Габелок перехопив передачу Хрипчука в небезпечній зоні й спрямував дальній постріл під праву стійку чужих воріт. А це вже геть інший настрій для господарів на другий тайм. Вони навіть не поспішали повертатись із підтрибунних приміщень через це.

І коли друга половина матчу таки стартувала, «Ворскла» одразу побігла відіграватись, тож у нас просто не залишалось часу на відпочинок. Степанюк ледь не з першої спроби поцілив у поперечину ударом головою на завершення подачі з правого флангу, але щоб такий момент ще раз виник у полтавців, то треба було ще почекати чимало часу. «Металіст 1925» кинувся вгамовувати гру.

Але в підсумку вийшло так, що саме заключні 15 хвилин вийшли ледь не найбільш гарячими для обох команд у цьому сезоні. Спочатку Феліпе не встиг вийти на поле, а вже за мить рукою зупинив подачу з лівого флангу атаки суперників у центрі власного штрафного. Арбітрам знадобився VAR, але рішення про очевидний пенальті це не змінило. Юсов його спокійно реалізував, хоч і у воротах проти нього стояв Ісенко, і тоді здавалось, що перемога від «жовто-синіх» нікуди не втече.

Але команда Долганського билась до останнього, через що в нас не компенсований час був, а суцільна сутичка на футбольному полі – такий бойовий настрій був у обох команд. І «Ворскла» в підсумку один м’яч відіграла. Теж із пенальті, який Степанюк прострілом із лівого флангу в руку Безуглого спочатку заробив, а потім і реалізував. Проте на більше часу в гостей просто не вистачило.

Наступними вихідними харківський «Металіст 1925» гостюватиме в одеського «Чорноморця», тоді як полтавська «Ворскла» прийматиме закарпатський «Минай».

Наші оцінки:

«Металіст 1925» (заміни): Фрімпонг – 6,0, Бичек – 6,0, Арі – б/о, Вачіберадзе – б/о, Курило – б/о.

«Ворскла» (заміни): Корнієнко – 6,0, Мякушко – 6,0, Скляр – 6,5, Феліпе – б/о, Глущенко – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 27-й тур.

«Металіст 1925» – «Ворскла» - 3:2

Голи: Безуглий, 26, Габелок, 39, Юсов, 80 (пен.) – Фарина, 32 (авт.), Степанюк, 90+5

Попередження: Гармаш, 46

«Металіст 1925»: Мозіль – Капінус, Фарина, Імереков, Безуглий – Обіная, Габелок (Вачіберадзе, 90+2) – Гармаш (Курило, 90+2), Юсов (Арі, 81) – Сидоров (Бичек, 73), Борячук (Фрімпонг, 73).

«Ворскла»: Ісенко – Бацула, Хрипчук, Пердута, Крупський – Сіссоко (Глущенко, 75), Челядін (Скляр, 59) – Якубу (Корнієнко, 46), Нестеренко (Мякушко, 59), Кане (Феліпе, 75) – Степанюк.

Арбітр: Михайло Райда (Закарпаття).

Стадіон: «Лівий берег» (Київ).

Удари (у площину): 11 (9) – 12 (4)
Кутові: 3 – 3
Офсайди: 1 – 0.

МЕТАЛІСТ 1925 - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C

Події матчу

90’ +4
ГОЛ ! З пенальті забив Руслан Степанюк (Ворскла).
79’
ГОЛ ! З пенальті забив Дмитро Юсов (Металіст 1925).
39’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Габелок (Металіст 1925).
32’
ГОЛ ! М'яч забив Ібрахім Кане (Ворскла).
26’
ГОЛ ! М'яч забив Микита Безуглий (Металіст 1925).
Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Max-Morlock
25 ничего не грозит - они переходные выиграют на левой ноге.
Gargantua
из Долганского тренера не получилось. Команда играет на старом багаже наигранных связок.
BekXan
Тут навіть щось коментувати важко грали дві невдахи.Але як показала гра Ворскла це дно...якби не очки першого кола це був би треш. 5 поразок 1 нічейка в Долганського а попереду ще 3 гри і кубок.В такому дні давненько Ворскла не була.Ото керівники довели команду до дупи...Ні результату ні очок ні гри.Мабуть будь який фізрук би очоливши команду показав кращий результат...
serhiy
Мінусів наставили мені нище ,але я це писав до Мр. Фрост а не всім . Просто він під матчем Оболонь - ЛНЗ написав що то договірняк (типу слабші виграли в сильніших ),тому я його і підколов, що як в нього там договірняк значить тут також .
avk2307
Зато вийшли з ФФП. Хоть чимось запамятались. 
А для кого це було?
BERNARDOS
Колхоз полтавский умудрился обдристаться против последнего места. А ведь был шанс на 7 место в турнирке.