Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Через повітряну тривогу час початку матчу було зсунуто з 18:00 на 18:30
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 квітня 2024, 10:53
3875
16

Знищили за один тайм. Кривбас розгромив Металіст 1925

Харків'яни нічого не змогли протиставити одному з лідерів чемпіонату

| Оновлено 29 квітня 2024, 10:53
3875
16
Знищили за один тайм. Кривбас розгромив Металіст 1925
ФК Кривбас

Криворізький «Кривбас» і харківський «Металіст 1925» зустрілися у матчі 26-го туру чемпіонату України з футболу. Команди розмістилися на різних полюсах турнірної таблиці та вирішують свої завдання. Для обох цей поєдинок був вкрай важливим. Підопічні Юрія Вернидуба ведуть боротьбу за медалі чемпіонату, втрачати залікові бали їм не можна. Команда Віктора Скрипника перебуває у дуже важкому становищі. Харків’яни борються за виживання, очки їм потрібні, як повітря.

Різниця у класі команд далася взнаки вже на самому початку матчу. Через п’ять хвилин після стартового свистка господарі відкрили рахунок. Бандейра з правого флангу віддав передачу у штрафний майданчик, Задерака прийняв м'яч спиною до воріт, у боротьбі з захисником розвернувся та завдав удару. М'яч після невеликого рикошету від Жичикова, який дозволив опоненту пробити, влетів у ближній кут воріт. За перші п’ятнадцять хвилин матчу підопічні Юрія Вернидуба створили ще кілька нагод для взяття воріт. Одного разу «Металіст 1925» від пропущеного голу врятував Мозіль, іншого – голкіпера підстрахував Овусу, який вибив м’яч з лінії воріт.

У середині тайму господарі дещо зменшили тиск на захист гостей. Харків’яни спробували організувати хоч якийсь небезпечний момент біля воріт Маханькова, однак нічого путнього зробити не змогли. Запам’ятався дальній удар у виконанні 18-річного Обінайя, який фактично дебютував в УПЛ. Маханьков відбив м'яч кулаками. До сьогоднішнього матчу Обінайя лише кілька разів виходив на заміну, відігравши в сумі близько 10 хвилин.

ФК Кривбас

Наприкінці першої половини зустрічі команда Вернидуба забила два голи. Знову успіх принесли передачі з флангів. На 37-й хвилині Кузик отримав м'яч на правому куті штрафного майданчика та виконав навіс. Микитишин головою переправив м’яч у ворота приблизно з восьми метрів. Гравцю «Кривбаса» ніхто не заважав. Жичикова взагалі не було на своїй позиції, Імереков чомусь залишив свою зону…

На 43-й хвилині Імереков помилився при виконанні передачі, віддавши м'яч на Дібанго. Легіонер «Кривбаса» промчав лівим флангом і прострілив у штрафний майданчик, Луньов результативно замкнув цю передачу.

На початку другого тайму господарі продовжили активно атакувати. На 52-й хвилині Микитишин вивів Хомченовського на ударну позицію на правому краю штрафного майданчика. М'яч після пострілу капітана «Кривбаса» пролетів повз дальню стійку воріт. На 57-й хвилині Кузик мав нагоду відзначитися, але Мозіль врятував «Металіст 1925», відбивши м’яч після удару з кількох метрів.

Після години гри команда Вернидуба знизили оберти. Господарі продовжували володіти перевагою, однак вона вже була не такою значною. Наприкінці матчу харків’яни навіть змогли завдати кількох ударів по воротах, але вони не були небезпечними.

ФК Кривбас

«Кривбас» показав, що недаремно посідає третю сходинку в турнірній таблиці. Команда має свій малюнок гри, свого стилю вони дотримуються протягом усього чемпіонату. Після цієї перемоги команда Вернидуба збільшила до 9 очок відрив від четвертого місця, яке на цей час посідає «Дніпро-1».

За своїм складом та досвідом цілої групи футболістів «Металіст 1925» ну ніяк не виглядає аутсайдером. Але з кінця першого кола і до сьогодні в клубі вже забули, що таке перемога. Команда не може виграти вже 14 матчів поспіль (4 нічиї та 10 поразок). Навіть зміна головного тренера поки що не допомагає. Після 26-го туру «Металіст 1925» опустився на останнє місце.

Українська Прем'єр-ліга. 26 тур.

«Кривбас» – «Металіст 1925» – 3:0

Голи: Задерака (5), Микитишин (37), Луньов (43).

Попередження: Жичиков (27), Імереков (55), Капінус (88).

«Кривбас»: Маханьков Бандейра (Понєдєльнік, 70), Сантіні, Стецьков (Бескоровайний, 70), Дібанго Д.Кузик (По Жан, 78), Бізімана, Хомченовський, Луньов (Твердохліб, 78), Задерака Микитишин (Кожушко, 63).

«Металіст 1925»: Мозіль Капінус, Жичиков (Безуглий, 39), Фарина, Імереков Юсов, Гармаш, Обінайя (Вачіберадзе, 71), Юрченко Фрімпонг (Бичек, 79), Сидоров (Борячук, 79).

Арбітр: Олександр Шандор (Львів).

Стадіон: «Гірник» (Кривий Ріг).

Наші оцінки:

Заміни «Кривбас»: Кожушко - 5.5, Понєдєльнік - 5.5, Бескоровайний - 5.5, По Жан - б/о, Твердохліб - б/о.

Заміни «Металіст 1925»: Безуглий - 5.5, Вачіберадзе - б/о, Борячук - б/о, Бичек - б/о.

КРИВБАС - МЕТАЛІСТ 1925. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

43’
ГОЛ ! М'яч забив Максим Луньов (Кривбас).
37’
ГОЛ ! М'яч забив Артур Микитишин (Кривбас).
5’
ГОЛ ! М'яч забив Максим Задерака (Кривбас).
Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ворскла – Шахтар. Прогноз і анонс на фінал Кубка України
Футбол | 14 травня 2024, 16:05 14
Ворскла – Шахтар. Прогноз і анонс на фінал Кубка України

Гірники спробують зробити золотий дубль, а полтавцям потрібен трофей та вихід у єврокубки

Чемпіонат світу з хокею. Календар і результати матчів (оновлюється)
Хокей | 14 травня 2024, 08:00 1
Чемпіонат світу з хокею. Календар і результати матчів (оновлюється)

Чемпіонат світу в елітному дивізіоні пройде в Чехії

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Казав що Скрипник все таки якусь команду завалить.Може нарешті всім дійде.
adidas777
Сука, який сором.  
Коли головний тренер української команди, який пропрацював в Україні кілька років, не може двох слів зв'язати українською.
 Говорив би вже німецькою!
zhyr
Голкіпер - топ
alexssumin1
Кривбас мчить на всіх порах у єврокубки, щоб злитися з крупними рахунками)) Жаль не можна тільки 2 клуби залишити для України в єврокубках
Фанькин кот
Гуд. Есть, есть ещё у Кривбасса возможность обойти дынамку суркисову и завоевать серебро! 
Ukraine78
Добрий ранок! Я знаю как выиграть у России теоритечески. Нужно чтобы весь мир помогал нам финансово , а это означает что все наши Украинцы должны создавать массово новые аккаунты и сушествующие ( Инстаграм Тик Ток и Фейсбук и т.д во всех возможных соцсетях мира! И тогда люди нам будут кидать деньги и будет много оружия за счет их финансов. Максимальный репост по всему миру!!! ВСІХ КОХАЮ ДУЖЕ!
Viktor Shvachko
Дійсно, знищили швидко...зе нищить країну 5й рік...