Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 квітня 2024, 15:59
731
0

Колос – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Команда Ротаня планирует останавливать падение?

| Оновлено 28 квітня 2024, 15:59
731
0
Колос – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У неділю, 28 квітня, в с. Ковалівка на стадіоні «Колос» відбудеться матч двадцять шостого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють ковалівський «Колос» та «Олександрія». Стартовий свисток рефері Олександра Афанасьєва з Харкова пролунає о 15:30 за київським часом.

Колос


Ковалівський «Колос» завжди вирізнявся не надто результативним футболом за часи своїх виступів на найвищому рівні, але так, щоб увесь сезон у такому стилі пройти фактично без зривів – за історію «колосків» іще не траплялося подібного. 18 забитих голів – це в нас майже найменший показник серед усіх команд «елітного» дивізіону (менший лише в «Оболоні» – 16), а от 19 пропущених м'ячів – таким не може похвалитися навіть лідер чемпіонських перегонів донецький «Шахтар».

Саме ці дві цифри красномовно говорять про становище команди Ярослава Вишняка в турнірній таблиці. Ані туди, ані сюди. До зони єврокубків уже навіть у найсміливіших фантазіях просто нереально дістатись, тоді як опинитись у зоні перехідних матчів набагато реальніше, але й тут треба і самим примудритися провалити кінець сезону, і ще щоб конкуренти свої очки незмінно здобували. До речі, про конкурентів – майбутня зустріч якраз і буде присвячена протистоянню одному з переслідувачів.

І не тільки майбутня, до речі. Далі у «Колоса» в календарі стоїть регіональне дербі проти «Динамо», але це скоріше щось на кшталт випробування із зірочкою, аніж плановий матч для здобуття очок. А ось потім належить зіграти двічі проти «Зорі», а також проти ЛНЗ і «Миная». Як не складно здогадатися, це і є та сама група переслідувачів, у матчах проти якої можна назбирати очки три-чотири і, з великою часткою ймовірності, відпочивати до початку наступного сезону. Можливо, вже під керівництвом нового головного тренера, а то аж надто активно навколо Вишняка водили хороводи гравці після попереднього матчу проти «Ворскли» (2:0).

Олександрія


У «Олександрії» все набагато складніше. Команда Руслана Ротаня начебто непогано увійшла до другої частини сезону, але, як виявилося, саме ті вісім очок на старті і є зараз рятувальним колом, який тримає колектив на плаву. Чотирма балами менше і все – починається зона перехідних матчів, де вже активізувалися три з чотирьох учасників, і що ближче наближатиметься до завершення сезон, то сильніше загострюватиметься становище.

Але «поліграфи» не перемагають уже п'ять матчів поспіль і, на їхній жаль, ідеться не про протистояння проти «єврокубкової» групи, а якраз про зустрічі проти прямих конкурентів на кшталт «Чорноморця» (2:3), «Миная» (2:2) або «Оболоні» (2:2). А як команда Ротаня примудрилася сама себе закопати в попередній грі проти ЛНЗ (1:2) – це взагалі смертельний цирковий номер. До слова, як була нестабільність у першій частині сезону, так вона нікуди і не поділася. Чудес не буває.

Утім, ще не все втрачено. Календар може допомогти «Олександрії», але не відразу. Далі в «поліграфів» матчі проти «Руху» та «Дніпра-1», які конкурують між собою в заочному режимі, тож спробують здобути по три очки, без зволікань на побажання команди Ротаня. А от далі – усе в руках виключно команди з поки що Кіровоградщини. Необхідно буде обіграти «Верес» і «Оболонь» в останніх турах і, швидше за все, рибка в сітці. Але якщо й тут будуть невдачі, то тоді вже «торба» буде амбіціям колись учасника єврокубків.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Колоса» і «Олександрії» раніше перетиналися 10 разів у рамках Прем'єр-ліги. Спостерігається рівність за кількістю перемог – по чотири успішних матчі та ще дві гри завершилися нічиєю. Різниця голів – 12:15. Найбільша перемога «Колоса» – 2:0 (2021), «Олександрії» – 4:1 (2022). Команди востаннє грали наприкінці жовтня минулого року, коли гол Валерія Лучкевича приніс мінімальну перемогу «колоскам» на «Ніці» (1:0).

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 37-річний Олександр Афанасьєв із Харкова, який на своєму рахунку має вже 6 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Ярослав Трехліб і Максим Чертоляс, а резервним арбітром відпрацює Дмитро Євтухов. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Віктором Матяшем, якому допомагатиме Олександр Дердо. У Афанасьєва є досвід проведення матчу за участю «Колоса» – 3 перемоги і 3 поразки, тоді як з «Олександрією» він не перетинався.

Орієнтовні склади


«Колос»: Фесюн – Ємець, Чорноморець, Бондаренко, Бурда – Мілько – Топалов, Оріховський, Демченко, Ільїн – Безбородько.

«Олександрія»: Шевченко – Мартинюк, Кампуш, Кравченко, Копина – Ковалець, Михайленко, Калюжний – Костишин, Кулаков, Калітвінцев.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в матчі двох не надто результативних команд більш імовірна невелика кількість голів. Нашою ставкою буде позиція – «Колос» не програє і ТМ 2.5.

28 квітня, неділя

«Колос» – «Олександрія»
с. Ковалівка. «Колос». 15:30
Пряма ТБ-трансляція – УПЛ ТБ
КОЛОС – ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків)
Прогноз Sport.ua – 1:0
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті відреагував на слова Касільяса, що Лунін має зіграти у фіналі ЛЧ
Футбол | 11 травня 2024, 10:48 3
Анчелотті відреагував на слова Касільяса, що Лунін має зіграти у фіналі ЛЧ

«Реал» зіграє з «Боруссією Д» 1 червня у фіналі головного єврокубка

Перше золото та професійний прогрес Пушича
Футбол | 12 травня 2024, 00:11 3
Перше золото та професійний прогрес Пушича

Трохи більше, ніж за півроку перебування в Україні, боснійський фахівець вже завоював чемпіонство

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.