Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

20.04.2024 18:20 – FT 0 : 2
Через повітряну тривогу початок матчу було зсунуто з 18:00 на 18:20
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 квітня 2024, 04:03
1638
5

Перші голи із серпня. Колос у важкому матчі переміг Ворсклу

Підопічні Ярослава Вишняка перервали свою безвиграшну серію

| Оновлено 21 квітня 2024, 04:03
1638
5
Перші голи із серпня. Колос у важкому матчі переміг Ворсклу
ФК Ворскла

Полтавська «Ворскла» та ковалівський «Колос» зустрілися у суботу, 20 квітня, у матчі 25-го туру Української Прем'єр-ліги. Перед початком 25-го туру команда з Полтави посідала у турнірній таблиці сьоме місце, маючи в активі 30 очок після 24 матчів. Клуб з Київської області, набравши у 23 поєдинках 25 очок, ішов на одинадцятій позиції.

Напередодні матчу з’явилися інформація про те, що головний тренер «Колоса» Ярослав Вишняк, який вже досить давно очолює колектив, може бути звільнений з посади. Причина – у незадовільних результатах ковалівського клубу. Перед поєдинком з «Ворсклою» безвиграшна серія «Колоса» складалася з шести матчів. У другій частині чемпіонату – лише одна перемога. Якщо команда не почне вигравати, то їй доведеться боротися за виживання. Наставник «Ворскли» Сергій Долганський міг почувати себе досить впевнено. Він очолив команду по ходу сезону, поки що суттєвих претензій до його роботи не було.

Обидва тренери мали чимало кадрових проблем. У «Ворскли» Крупський пропускав матч через дискваліфікацію. У матчі минулого туру отримав травму найкращий бомбардир команди Степанюк. Досі не вилікували травми Скляр і Чеснаков. Вишняк, для якого цей матч став 60-м на чолі «Колоса» в УПЛ, не міг розраховувати на Цурікова, Лучкевича та Рангела, які отримали пошкодження. Продовжують відновлюватися від травм Тотовицький, Дієго, Богданов.

ФК Ворскла

Цілком прогнозовано команди розпочали матч у спокійному, навіть повільному темпі. Обидві команди традиційно довго готують атаки, не відійшли вони від своїх принципів і цього разу. Протягом майже усього першого тайму боротьба велась переважно поблизу центральної лінії поля. Саме там вже на 8-й хвилині отримав попередження капітан «Колоса» Вадим Мілько, який провів 200-й матч в УПЛ.

Інколи команди прискорювалися, тоді виникала напруга поблизу воріт. На 18-й хвилині після дальньої передачі зі своєї половини поля Мякушко скинув м'яч на хід Нестеренку. Той увійшов під гострим кутом у штрафний майданчик та пробив у ближній кут – Фесюн відбив. А можна було віддати у центр на Ковталюка, який був один перед воротами. На 25-й хвилині гості заробили штрафний удар майже на куті штрафного майданчика «Ворскли». Демченко закрутив м'яч у ближній кут воріт, Ісенку довелося попрацювати, щоб ліквідувати загрозу. На 40-й хвилині Челядін у штрафному майданчику віддав пас під удар Ковталюку, форвард пробив, але Фесюн відбив м'яч.

Другий тайм розпочався з гола «Колоса». На 53-й хвилині Ільїн зі своєї половини поля віддав дальній верховий пас на Безбородька. Форвард головою прокинув м'яч собі на хід, а потім у боротьбі з двома захисниками несподівано пробив з-за меж штрафного майданчика – м'яч влучив у дальній нижній кут воріт! Це другий гол Безбородька в поточному чемпіонаті. Попереднього разу він відзначився у серпні.

ФК Ворскла

Господарі після пропущеного голу активніше заграли в атаці. Протягом майже всього ігрового часу м’яч перебував поблизу штрафного майданчика «Колоса». Але підопічні Долганського до кінця матчу не змогли створити жодної можливості для взяття воріт. Гості без проблем справлялися з завданнями, які ставили перед ними полтавці. Завдання ці були доволі простими.

Команда Вишняка наприкінці матчу забила вдруге. Після простого виносу від воріт «Колоса» гравець «Ворскли» послизнувся в центрі поля, Салабай протягнув м'яч майже до штрафного майданчика та відпасував ліворуч на Велетня, який наблизився до воріт та переграв Ісенка. Велетень забив вперше з серпня минулого року.

Після голу вся команда побігла обійматися з головним тренером. Схоже, що питання звільнення Ярослава Вишняка поки що втратить актуальність. А от до Сергія Долганського після п’ятого поспіль матчу без перемоги можуть виникнути претензії.

Українська Прем'єр-ліга. 25 тур.

«Ворскла» – «Колос» – 0:2

Гол: Безбородько (53), Велетень (87).

Попередження: Челядін (55) - Мілько (8), Чорноморець (57), Ємець (59).

«Ворскла»: Ісенко – Пердута, Павлюк, Хрипчук, Якубу (Корнієнко, 69) – Нестеренко (Глущенко, 69), Мякушко, Челядін (Островський, 80) – Кане, Сіссоко – Ковталюк.

«Колос»: Фесюн, Ємець, Чорноморець, Бондаренко, Бурда – Мілько, Демченко, Оріховський (Велетень, 82) – Топалов (Дорош, 90+2), Ільїн – Безбородько (Салабай, 75).

Арбітр: Роман Блавацький (Львів).

Стадіон: «Ворскла» імені О.Бутовського (Полтава).

Наші оцінки:

Заміни «Ворскла»: Корнієнко - 5.0, Глущенко - 5.0, Островський - б/о.

Заміни «Колос»: Салабай - 6.0, Велетень - 6.5, Дорош - б/о.

ВОРСКЛА - КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

87’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Велетень (Колос К).
53’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Безбородько (Колос К).
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andy_P
Чем ближе финиш сезона - тем больше будет таких удивительных матчей. ВП решили уже все задачи, кроме финала КУ.
BekXan
Все закономірно.Моя думка що влітку команду повинен очолити новий тренер лише закріпилася.Після перемоги над Поліссям в кубку ,тоді казав виграли тільки за рахунок того що вони не забили.а ми забили.Багато хто писав та Ворскла ще побореться за кубок з Шахтарем в фіналі.Ні.Тоді була команда.Зараз це 11 гравців які займають місце на полі.А те що капець в команді я зрозумів з пресухи Долганського після гри з Динамо.Коли доросла людина яка все життя в футболі сказала що ми злякалися коли Динамо залишилося в 10 ром ,не знали що робити з м'ячем.Це коли команда вже програвала.Тобто замість того щоб скористатися шансом і на піднесенні почати грати вони злякалися.Це слова головного тренера..Це треш...Долганському надали шанс він його вибачте провалив.Скрипник довів команду до ручки то схоже Долганський якщо не змінять доб'є до кінця.Перспектив не бачу.Ставка на кубок ,фінал?З такою грою?...