Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 21 квітня 2024, 01:27
3867
6

Раян може здивувати проти Хейні. Але наразі він – тотальний аутсайдер

Так низько шанси на перемогу Гарсії ще не оцінювались

| Оновлено 21 квітня 2024, 01:27
3867
6
Раян може здивувати проти Хейні. Але наразі він – тотальний аутсайдер
Getty Images/Global Images Ukraine

21 квітня у Нью-Йорку, США, відбудеться поєдинок за титул чемпіона світу за версією WBC у першій напівсередній вазі (до 63,5 кг) між чемпіоном Девіном Хейні (31-0, 15 КО) та претендентом Раяном Гарсією (24-1, 20 КО).

Протистояння, в якому ще недавно Раяну не давали жодного шансу. А тепер багато фанатів бачать його не фаворитом, але боксером, в якого є якийсь дивний та цікавий план.

Раян поводиться під час промо так, що люди сумніваються в його адекватності. Можливо, це такий план

Розкрутка поєдинку між Раяном та Девіном почалась з того, що Гарсія та Хейні поштовхались. А ще в одній перепалці розповіли один про одного багато цікавого. Наприклад, Гарсія згадав спаринг, в якому Джервонта побив Хейні і який йому показав Флойд Мейвезер.

Схоже, не тільки показав, бо пізніше Раян виклав епізоди того самого спарингу. А Девін згадав, що він тоді був геть юний, але на Мейвезера-молодшого все ж образився.

Після цього Раян з’являвся на пресконференції на коні та приносив собі трон. Цікаво, але не дивно. Дивне почалось пізніше.

В якийсь момент Гарсія зник, а пізніше розповів речі, до яких важко ставитись серйозно. Про те, що його викрала секта багатіїв та змушувала дивитись, як вони проводять обряди жертвоприношення дітей. З цього і почалась та сама історія, через яку всі фани переживають за Раяна.

Під час пробіжки від міг легко почати питати прохожих про те, чи підтримують ті педофілів. Писав десятки твітів про те, що він просто хоче захищати дітей і що все, що він говорить – правда.

Дійшло і до інформації про інопланетян, з якими контактувала влада США, але та історія так сильно, як попередня, не розійшлась.

Getty Images/Global Images Ukraine. Раян Гарсия

Разом з цим Раян не забував чіпати суперника. Обіцяв, що Хейні буде нокаутований швидко – казав, що може зробити це й у першому раунді, але дасть Девіну вистояти та запропонує батьку здатись. А ще зробив пропозицію 35-річній порнозірці, яка погодилась.

В якийсь момент градус абсурду піднявся настільки високо, що люди запідозрили те, що Раян, можливо, грає роль. Хоче створити багато галасу задля того, щоб команда Хейні поставилась до нього не так серйозно, як могла б. І зіграти на цьому.

Якщо це дійсно так, то чи спрацює план – покаже ринг. Але поки що не схоже на це. Максимум, що вдалось Раяну – розізлити Девіна та Білла Хейні так, що на повторній битві поглядів перед боєм вони знову влаштували штовханину. І першим цього разу штовхнув чинний чемпіон.

Раян відповів у своєму стилі – заявив, що ідентифікує себе, як жінку, а отже подаватиме на суперника до суду через напад на жінку. Таке відчуття, що йому або підказують ці ідеї, або він просто знайшов у собі новий талант.

Разом з цим не схоже, щоб Девін, побачивши всі дії Раяна, заявив, що готуватись не буде і пролежав на дивані весь час. Як видно на фото та відео з тренувань, чинний чемпіон у чудовій формі.

Хейні став міцнішим у новому дивізіоні і разом із цим пройшло достатньо часу з моменту дебюту, щоб освоїтись тут. Тобто, як мінімум, фізично Девін буде готовий до протистояння. Питання більше по Гарсії.

Річ у тім, що Раян не сильно відмовляв собі в гульках. Або робив вигляд, що це так – тому що він, схоже, навіть по прибуттю у Нью-Йорк влаштував вечірку. Проте, влаштувати таку постанову дуже просто і не будемо стверджувати, що саме так, як на відео, де тусується Гарсія, все й було.

Саме ця поведінка дарує нам інтригу. Яким буде Раян? Мотивованим, як він розповідає, чи розтренованим, як він намагається показати? Чи буде він готовий до тактичних рухів суперника? Чи просто тусувався весь кемп і тепер вийде в надії на нокаут?

Хто фаворит?

Настільки великим аутсайдером Раян Гарсія ще не був. На Девіна Хейні можна поставити за 1.13. На його опонента – за 6.40.

Частково це і результат поведінки Раяна. Мало хто готовий ризикнути грошима на користь людини, яка виглядає психічно нестабільною. Але, можливо, дарма.

Getty Images/Global Images Ukraine. Девін Хейні

Уявімо, що з Гарсією все добре. Раян тренується, готується, Деррік Джеймс пропрацьовує план. І попутно претендент вигадує історії, які продає, неначе він здурів. Чи може за таких умов він створити конкуренцію Хейні?

Точно може. Раян швидкий в руках, міцно б’є, має габарити і упевненість в собі. Варто згадати, як стартові хвилини бою проти Джервонти Гарсія лише захищався та боровся в ринзі з фаворитом. Далі був пропущений удар, але і після нього Раян не виглядав дуже погано.

Інше питання – чи був би Гарсія тоді фаворитом? Ну тут можна з упевненістю сказати, що ні. Раян має велику аматорську школу. Він шість разів бився з Хейні в любительському боксі (рахунок 3-3), але помиляється у базових речах. На них його ловив Джервонта, наприклад.

І не сказати, що вони стали сильно кращими. Все ж в плані дисципліни, техніки та навичок Девін Хейні набагато кращий за Раяна Гарсію.

Проте, якщо повертатись до розмови про можливу адекватність та спланованість Раяна, маємо те, що Гарсія дійсно може бути небезпечним. Він габаритний і стартує з перших хвилин. Малоймовірно, що Хейні має достатню силу удару, щоб вкласти суперника одним ударом. А тоді Раян може ризикувати і рватись на зручну для нього дистанцію. І де гарантія, що той самий лівий боковий все ж не досягне мети?

Але це лише роздуми. Хейні – кращий, як боксер, і має більше шансів на перемогу. Якщо не піде робити те, що треба Раяну, має перемагати. Гарсія хоче втягнути Хейні в розміни, в бійку. Тут у нього точно більше шансів.

Проте, як показала практика, Девін занадто обережний, щоб лізти в таке. І щоб розважати публіку. Не дивлячись на всі обіцянки жорсткої відплати опоненту.

??

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ще один камбек. Завацька вперше за рік обіграла суперницю з топ-100
Теніс | 02 травня 2024, 15:12 6
Ще один камбек. Завацька вперше за рік обіграла суперницю з топ-100

Катаріна виявилася сильнішою за Анну Бондар у Вісбадені

Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 06:35 6
Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
andre_lui
З Танком вже здивував...Побачимо. Чому Джервонта не бьеться з Девіном. Бігають лише категоріями
Андрій
За Райана он талантливый, интересный. У него в послужном списке тоже есть Олимпийский чемпион!