Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 21 квітня 2024, 01:26
3564
3

Дерев’янченко повертається. Суперник – середняк, але це те, що треба Сергію

Можливо, один з останніх поєдинків українця в профі

| Оновлено 21 квітня 2024, 01:26
3564
3
Дерев’янченко повертається. Суперник – середняк, але це те, що треба Сергію
Getty Images/Global Images Ukraine

21 квітня у Нью-Йорку, США, в андеркарді чемпіонського протистояння між Раяном Гарсією та Девіном Хейні відбудеться повернення українця Сергія Дерев’янченка (14-5, 10 КО) після поразки у поєдинку проти Хайме Мунгії. Його опонентом стане американець Вон Александер (18-10-1, 11 КО).

Не найтоповіший варіант, так. Але після поразки прийнято повертатись саме з такими. Проте для Сергія це, можливо, навіть гірше, ніж бій проти чергового топа.

Дерев’янченко ледь не переміг Мунгію. Тепер Хайме битиметься проти Сауля Альвареса

Кар’єра Сергія Дерев’янченка окутана суцільним невезінням та нерозумінням його стилю боковим суддями. Або ж, якщо говорити відверто, невмінням продати, як самого себе Сергієм, так і свого бійця його промоутером.

Дерев’янченко, будучи претендентом на титул на початку кар’єри, зайняв дещо інше місце в ієрархії категорій, в яких виступав. Сергій завжди в топ-5, але ніхто й ніколи не поставить на те, що він виграє титул чи бій проти справжнього топа. Дерев’янченко – така собі остання ланка перевірки. Якщо боксер пройшов його, то готовий і до титульних випробувань. Якщо ні – не бачити йому великих поєдинків найближчим часом.

Щоправда, варто відзначити, що й сам Сергій мав вдосталь шансів. І суперники його не завжди перемагали, але частіше отримували бажане, ніж він сам.

Так, з п’яти поразок Сергій не програвав як мінімум двічі. Можливо, навіть тричі. Ще один бій програв, бо опонент виявився занадто великим та скіловим. І один, доволі неочікувано, припав на час розквіту опонента.

Не програв Дерев’янченко Геннадію Головкіну та Хайме Мунгії. Про першого зараз забувають. Точніше, про той бій. Легенда про те, що удари Геннадія були в рази потужніші і тому він переміг, настільки активно пропагувалась казахстанськими фанатами, що багато людей дійсно в це повірили. Сенсу у цьому жодного. У близькому та напруженому протистоянні Сергій перепрацював суперника. Так, отримав нокдаун, але в один-два, а то й три раунди все ж перемогу мав забирати Сергій. Просто українець не був потрібен саме тут з його перемогою. Попереду маячила чергова серія поєдинку між Канело Альваресом та Геннадієм Головкіним. Кому у цьому випадку потрібна поразка останнього?

Getty Images/Global Images Ukraine. Сергій Дерев’янченко і Хайме Мунгія (праворуч)

З Мунгією все приблизно так само. Тільки перемога Сергія була ще більш очевидною. Враховуючи нокдаун, в який все ж потрапив Дерев’янченко, у суддів мала вийти нічия у найкращому для мексиканця випадку. У підсумку ми почули 114-113, 114-113 та 115-112 на користь мексиканця. Останній рахунок, якщо не дурня, то, як мінімум, абсурд.

Можливо, Сергій витягнув на нічию і бій проти Даніеля Джейкобса. Там у суддів вийшло розділене рішення суддів – один віддав Сергію 114-113, а інші двоє Джейкобсу 115-113 та 115-112. Але це спірний момент. Був нокдаун, і Джейкобс в ті часи справді виглядав пречудово.

Часи минули, роки пройшли, Дерев’янченку вже 38 років. Можна з упевненістю сказати, що основна частина кар’єри позаду і титульні шанси, якщо не мінімальні, то дуже близькі до цього. Сергій не боксував з літа 2023 року, коли якраз і поступився Мунгії. За цей час Хайме встиг побити Джона Райдера і стати суперником Сауля Альвареса. А Сергій виходитиме проти американського вікового середняка – однолітка українця. Неприємно, але такий він, бокс.

Насправді, в середньому рівні суперника також є небезпека для Дерев’янченка. Він завжди чудово боксує проти топів. Навіть величезному Джермаллу Чарло дав класний бій. А от з менш відомими суперниками виходять менш якісні бої.

Так було проти Джека Кулькая. Не середняк, не топ, не великий, але у Сергія вийшов чи не найгірший бій. Так було проти Карлоса Адамеса, коли він не був, як зараз, одним з головних боксерів категорії. Українцю неначе важче мотивуватись на таких опонентів.

Проте, це було раніше. Як буде зараз, у 38 років, в одному з фінальних професійних поєдинків у житті та в андеркарді бою, який по-справжньому хайпує зараз в США, сказати важко. Хочеться вірити, що буде цікаво і Сергій зробить все на свій теперішній максимум.

Хто фаворит?

Очевидно, що Сергій. Відрив – гігантський. На Дерев’янченка можна поставити з коефіцієнтом 1.08. На Вона Александера – з коефіцієнтом 9.50.

Що вміє цей американець? Нічого такого, з чим не зустрічався у ринзі Дерев’янченко. Вон – габаритний хлопець. Норма для Сергія. Міцний, збитий, з дуже непоганим ударом. Стоїть міцно на ногах, намагається влучати силовими. Через це іноді валиться за ударами. Хороший боксер середньої руки.

Американець не виграє вже три поєдинки поспіль. А з останніх п’яти боїв виграв лише один – проти Браяна Даміана Чавеса нокаутом у першому раунді. Програв Крістіану Мбіллі (рішенням суддів), Іану Гріну (нокаутом у 8 раунді), Джошону Джеймсу (рішенням суддів) та Петру Хамукову (рішенням суддів).

Статистика Сергія – ідентична. Так, теж одна перемога в останніх п’яти поєдинках. Але тут поразки боксерам вищого рівня. Геннадій Головкін, Джермалл Чарло, Карлос Адамес та Хайме Мунгія. Всі рішеннями суддів. Ще й двох українець мав перемагати. Одна офіційна перемога – над Джошуа Сонлі також рішенням суддів.

Сергій провів більше раундів за останній час. Сергій бився із кращими боксерами, ніж Александер за останній час. Очевидно, що саме Дерев’янченко зараз фаворит.

Що може дати Сергій, ми не знаємо, бо давно не бачили його в ринзі. І бо йому 38 років, позаду багато великих поєдинків та неприємні травми. Але Дерев’янченко в адекватній формі може дати темп та щільність. Те, проти чого в Александера немає навичок частої роботи. А отже, хочеться бачити яскраву перемогу Сергія. Він заслужив на красиві фінальні хвилини кар’єри.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Довбика хочуть купити 2 топ-клуби. Жирона визначилась з його майбутнім
Футбол | 30 квітня 2024, 21:40 11
Довбика хочуть купити 2 топ-клуби. Жирона визначилась з його майбутнім

На Артема претендують «Наполі» та «Челсі»

Феєрія новачка. Шахтар у Києві ефектно розібрався з Чорноморцем
Футбол | 01 травня 2024, 15:01 25
Феєрія новачка. Шахтар у Києві ефектно розібрався з Чорноморцем

Марлон Гомес оформив одразу три голи в першому матчі в стартовому складі за донецький клуб

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Нурлыбек
Полная чушь. Он Геннадию проиграл. Минимально, но проиграл. Смиритесь с этим .