Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 квітня 2024, 16:26
11327
19

Ексарбітр ФІФА прокоментував вилучення Зубкова

Олег Орєхов вважає, що гравця «Шахтаря» можуть жорстко покарати

| Оновлено 15 квітня 2024, 16:26
11327
19
Ексарбітр ФІФА прокоментував вилучення Зубкова
УПЛ

У ході матчу «Ворскла» – «Шахтар», який відбувався напередодні у рамках 24-го туру УПЛ на стадіоні імені Бутовського у Полтаві, стався неприємний епізод.

На 56-й хвилині донеччани проводили атаку, у заключній фазі якої передачу Кевіна від лицьової лінії намагався замкнути Данило Сікан. Воротар «Ворскли» Павло Ісенко на мить відбив м’яча перед собою, а на добивання кинувся Олександр Зубков, який не став перестрибувати воротаря і приклався бутсою до його голови. Голкіпер відразу ж схопився за ушкоджене місце, а футболіст побачив перед собою червону картку від арбітра Олександра Омельченка.

Прокоментувати цей епізод Sport.ua попросив відомого у недалекому минулому арбітра Олега Орєхова, за плечима якого не один матч, проведений у статусі рефері ФІФА.

– Зубков мав можливість запобігти зіткненню, проте не прибрав ногу і завдав удару Ісенку, – каже Орєхов. – І це велике щастя, що травма не виявилась серйозною. Як на мене, гравцем «Шахтаря» це було зроблено навмисне. Тому червона картка є абсолютно справедливим покаранням.

Арбітр Омельченко спілкувався з колегами по VAR – і вони це підтвердили. А от якою буде дискваліфікація Зубкова – це вже залежить від відповідних органів нашого футболу. Покарання точно однією грою не обмежиться. Адже внаслідок таких от епізодів та чи інша людина із учасників матчу може стати інвалідом.

Раніше наставник «Шахтаря» Маріно Пушич після перемоги 1:0 над «Ворсклою» у матчі чемпіонату України зупинився на питанні суддівства.

Оцініть матеріал
(93)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чемпіон світу: «Здається, Мудрик не уявляє, як треба грати у футбол»
Футбол | 30 квітня 2024, 07:42 18
Чемпіон світу: «Здається, Мудрик не уявляє, як треба грати у футбол»

Франк Лебеф висловився про гру українського вінгера

Неймовірний Роберт! Барселона виграла трилер у Валенсії та обігнала Жирону
Футбол | 30 квітня 2024, 00:10 1
Неймовірний Роберт! Барселона виграла трилер у Валенсії та обігнала Жирону

Результат матчу вирішив хет-трик Левандовськи у другому таймі

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
potemkin78
мячь уже был в руках  вратаря когда он начал делать замах, так что там явная красная. и пусть скажет спасибо что на поле небыло ни  Хачериди, ни Езёрского а то бы лежал рядом. ИМХО
sergio_terry
Чомусь гравці Шахтаря не знають поняття честь чи гідність, можливо це все від їх хазяїна йде?
vbrjkf
Мій знайомий, воротар, отримав такий же удар ногою по голові. Мучився після цього головними болями, а через 10 років помер... Рецидив травми. Навіть бик не наступить ногою на лежачу людину, а цей бичара бачив, що Ісаєнко перший на м'ячі і не перестрибнув через нього. Підла людина, для мене він, як футболіст, вмер. Вигнати до кінця сезону.  
serhiy
Червона 100%. Але в чому суть - ніби і забирав ногу і мав змогу забрати але всерівно залишив.
Ну не криса з крис з крисиного клубу !!!
Умник
Игрока Шахтера могут жестоко наказать?
Серьезно?
Вроде Сайт Спортивный, не про Зону 51, не про Етти.
mini.f
Я смотрю, шахтеры отрабатывают командную игру в меньшенстве, как в футзале... А так. все по делу, даже удивительно, что арбитр такой смелый, не боится кирпичем по голове получить в подворотне от фанатов Шахтера. И тут правильно заметили по-поводу "эксперта" в судейских вопросах - вытащили из небытия самого коррумпированного украинского арбитра, которого вовремя остановило УЕФА, а то он бы сейчас вместо Кати возглавлял-бы наш комитет арбитров... Не гоже руководству сайта приглашать для дачи экспертных оценок людей, которые похоронили себя в футболе... 
Burevestnik
точно-точно...
покарають жорстко:  дисква на 1 матч і  1 матч умовно.
ну як завжди для Шахтьорівців...                    
samird
Передивився повтор епізоду. Дуже важко прокоментувати дії Зубкова. Він завжди у мене залишав враження трошки пригальмованого хлопця, але це щось зовсім незрозуміле було. 
DK1961
В ФК Крыса играют подлые крысы. Почему вы этому удивляетесь?
Выталкиватель парашутистов
Ничего себе... Вытащили с нафталина одного из одиозных бывших арбитров, пожизненно отстраненного от всех видов футбола, за деньги хорватской мафии спициализирующуюся на европейском футбольном тотализаторе, делал заказные результаты в европейских турнирах - О.Орехова. А нормального, более честного арбитра не нашли? Или он внес приличную сумму денег, чтобы о нем вспомнили?  А то народ совсем забыл этого продажного арбитра,который еще и рулил юношеским футболом в ФФУ, когда во всех командах играли переростки , не бесплатно конечно... Ребята, которые работают на сайте,пора фильтровать такие проворовавшиеся личности, а то мы скоро скатимся к тому, что воры, бандиты и мошенники будут нам на сайте рассказывать , как нам жить в футболе.... Ужас....
Chort
МНЕ НЕ ОЧЕНЬ НРАВИТЬСЯ ЧТО НА ЭТОМ САЙТЕ СЛОВО ПОПУСКИ И ГУМА С СЕРГО КАК СИНОНИМЫ. ПРОШУ НЕ ОБИЖАЙТЕ МОИХ КОРЕШЕЙ. ЭТО ТУТ ОНИ ТАКИЕ ГРОЗНЫЕ. А ТАК ОНИ РАНИМЫЕ И ЛЮБЯТ БОЛЬШИЕ ПИСЮНЫ В СВОЁ РАЗОРВАННОЕ ОЧКО 
Фанькин кот
Враньё! Зубков пытался убрать ногу, смягчивал удар, но банально не успел. Он не мог предвидеть, что Исенко бросится головой вперёд, а не попытается сыграть руками.