Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

ITF
| Оновлено 13 квітня 2024, 14:04
12602
1

Україна перемагає Румунію після 1-го дня. Що потрібно для виходу в фінал?

У перший ігровий день Леся Цуренко переграла Ану Богдан, а Еліна Світоліна здолала Жаклін Крістіан

| Оновлено 13 квітня 2024, 14:04
12602
1
Україна перемагає Румунію після 1-го дня. Що потрібно для виходу в фінал?
Getty Images/Global Images Ukraine

12 квітня жіноча збірна України з тенісу розпочала матч кваліфікації до фіналу Кубка Біллі Джин Кінг проти команди Румунії.

Першого ігрового дня Леся Цуренко (WTA 42) виграла у Анни Богдан (WTA 64) з рахунком 3:6, 6:2, 6:0, а перша ракетка країни Еліна Світоліна (WTA 18) здолала Жаклін Крістіан (WTA 75) 6 :3, 7:5.

Таким чином, зараз українки перемагають румунок 2:0.

13 квітня матчеве протистояння України та Румунії продовжиться. Першими на корт вийдуть перші номери збірних: Еліна Світоліна vs Ана Богдан.

Якщо Світоліна зуміє переграти Богдан, то збірна України достроково вийде до світового фіналу КБДК, оскільки «синьо-жовті» матимуть 3 очки, які якраз і треба здобути для перемоги у матчевому протистоянні.

У разі перемоги Еліни, швидше за все, буде зіграний парний матч, який вже не матиме турнірного значення.

Якщо перша ракетка України поступиться Богдан, то українська команда матиме ще два шанси здобути третю перемогу: у поєдинку Лесі Цуренко проти Жаклін Крістіан, або ж у парній грі, в якій, імовірно, виступатимуть сестри Кіченок Людмила та Надія проти дуету Анка Тодоні / Мара Гае.

Фінал Кубка Біллі Джин Кінг відбудеться з 12 по 17 листопада у Севільї, Іспанія. Титул у фінальній частині турніру розіграють 12 команд, 4 з яких уже відомі: Чехія, Італія, Канада та Іспанія. Ще 8 визначаться у кваліфікації, однією з яких якраз і може стати Україна вже сьогодні, 13 квітня!

ФОТО. Україна – Румунія. Перший ігровий день

Відеоогляд матчу Леся Цуренко – Ана Богдан

Відеоогляд матчу Еліна Світоліна – Жаклін Крістіан

Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sashamar
Шкода, що Світоліна - Богдан першим запуском. У Богдан за її нинішнього стану шансів практично нема, тобто четверту зустріч скасують. А можна було випустити проти Крістіан Стародубцеву. Просто для досвіду.
Відволікаючись від цих ігор: ганьба для Калініной. Не тому, що не взяла участь, а тому, що на улюбленому грунті програла матершинніці Путінцевой, яку сьогодні укатала Хібіно. Добре, вчора Осака, це зрозуміло, але Хібіно! Ось вам Юлькин рівень, а Геля їй програє.