Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 11 квітня 2024, 03:18
1980
0

ХАВІ: Гра на виїзді в Лізі чемпіонів означає, що перемога – велика перемога

Головний тренер Барселони прокоментував перемогу над ПСЖ у Лізі чемпіонів (3:2)

| Оновлено 11 квітня 2024, 03:18
1980
0
ХАВІ: Гра на виїзді в Лізі чемпіонів означає, що перемога – велика перемога
Getty Images/Global Images Ukraine. Хаві

10 квітня відбувся перший матч 1/4 фіналу Ліги чемпіонів між командами «ПСЖ» та «Барселона». Гра завершилася з рахунком 3:2 на користь каталонців.

Після завершення зустрічі головний тренер «синьо-гранатових» Хаві прокоментував успіх своїх підопічних:

«Звичайно, це велика перемога: гра на виїзді у Лізі чемпіонів означає, що перемога – це велика перемога. Ми виступили дуже добре, особливо в обороні, але тактично ми виступили дуже добре. Вінгери нам дуже допомогли.

Це була важка робота, попереду ще гра, і Париж зараз залишається одним із найкращих у Європі. Заслуга академії в тому, що Кубарсі у 17 років, Ламін у 16 років плюс Фермін, який цього сезону новачок в основному складі, були готові грати тут. Після цього ми знаходимося лише на півдорозі, це невелика перевага, але це велика перемога. Тепер нам треба добре відновитись.

Я дуже пишаюся своєю командою. Якщо ти не відчуваєш гордості зараз, то коли? Я думаю, що Париж, ймовірно, залишиться фаворитом. Це приголомшлива команда, і сьогодні нам вдалося зменшити їхній вплив – ми прагнули відправити їх в атаку, і нам це вдалося. Особливо у першому таймі ми дуже добре пресингували; красиво та високо.

Дуже важко добре захищатись від паризької команди, але я думаю, що сьогодні ми впоралися з цим завданням добре. Ми знали, що повернення до чвертьфіналу через довгий час – це велика можливість, і ми змагалися так, начебто все це розуміли. Мої гравці вірили у себе. Але нічого ще не зроблено.

Наш захист розумів, що треба робити. Було багато індивідуальних поєдинків. Ламін [Ямаль] та Рафінья сьогодні були нашими найкращими гравцями. Ми знаємо, що ПСЖ сильний індивідуально. Але ми показали хорошу роботу як у нападі, так і в обороні.

Ми вважали ПСЖ фаворитами, але добре змінили оборону. Ми добре пресингували, і загалом я задоволений тим, що ми зробили. Я думаю, що вболівальники Барселони можуть бути задоволені тим, що ми зробили. Тепер настав час подумати про матч-відповідь.

Я фанат Барси, я щасливий, але це ще не кінець шляху. Пройшло багато часу з тих пір, як ми виробляли те, що маємо сьогодні, але ще багато треба зробити».

Гравець матч та вінгер Барселони Рафінья:

«Останні кілька тижнів ми дуже старанно працювали на тренуваннях. Я сказав би, що приїхати сюди і повернутися додому з перемогою – це дуже позитивно. Перемога важлива, але це протистояння ще далеке від завершення».

Півзахисник Барселони та автор асиста Педрі:

«Хаві просто сказав мені вийти морально підготовленим і готовим зробити свій внесок. Він хотів, щоб ми підштовхнули ПСЖ та витіснили їх високо на полі.

Я вийшов на поле з величезним бажанням допомогти команді, і цей пас на Рафінью, який забив гол, вдався просто чудово. Обидва тренери сьогодні люблять грати в атакуючий футбол із сильним пресингом, і саме цим пояснюється той матч, який ми тут побачили.

Фініш Рафіньї був посланий ангелами. Ми приїхали сюди, щоб завзято змагатися, і я думаю, сьогодні ми довели, що одна з найкращих команд у світі. Насправді, я думаю, що ми найкращі. Ми приїхали, щоб перемогти, і ми це зробили, але тепер у нас буде важкий матч-відповідь».

Відеоогляд матчу ПСЖ – Барселона – 2:3

Події матчу

77’
ГОЛ ! М'яч забив Андреас Крістенсен (Барселона).
62’
ГОЛ ! М'яч забив Рафінья (Барселона).
51’
ГОЛ ! М'яч забив Вітор Феррейра (ПСЖ).
48’
ГОЛ ! М'яч забив Усман Дембеле (ПСЖ).
37’
ГОЛ ! М'яч забив Рафінья (Барселона).
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Довбик – перший. Список бомбардирів Ла Ліги після хет-трику Левандовськи
Футбол | 30 квітня 2024, 07:44 0
Довбик – перший. Список бомбардирів Ла Ліги після хет-трику Левандовськи

Артем відзначився з пенальті у ворота Лас-Пальмаса за Жирону, забивши 19-й гол

Таблиця Ла Ліги. Скільки потрібно очок Жироні, щоб вийти до Ліги чемпіонів?
Футбол | 30 квітня 2024, 12:00 8
Таблиця Ла Ліги. Скільки потрібно очок Жироні, щоб вийти до Ліги чемпіонів?

26–29 квітня відбулися матчі 33-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.