Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 09 квітня 2024, 20:13
28880
7

Достроковий фінал, Луїс Енріке проти Барселони та останній шанс Баварії

Sport.ua разом із GGBET анонсує чвертьфінальні матчі головного турніру Старого Світу

| Оновлено 09 квітня 2024, 20:13
28880
7
Достроковий фінал, Луїс Енріке проти Барселони та останній шанс Баварії

Sport.ua у рамках спецпроєкту з GGBET анонсує чвертьфінальні поєдинки Ліги чемпіонів. Партнер проєкту — ліцензійний букмекер GGBET з найширшою лінією, понад 70 видів спорту та дисциплін кіберспорту. Компанія створює унікальний україномовний контент на YouTube, активно допомагає нашим захисникам з 93 ОМБР.

Головний континентальний турнір Європи та всього світу – Ліга чемпіонів – входить у пору вирішальних матчів. Дев'ятого та десятого квітня відбудуться перші чвертьфінальні поєдинки.

Цього разу чвертьфінальні пари дуже рівні, що робить і так непередбачувані протистояння ще більш інтригуючими. А в тому, що всі поєдинки цього раунду будуть видовищними, можна не сумніватися. Саме чвертьфінал – справжня віддушина Ліги чемпіонів. Вона такою була завжди. І, напевно, так буде і цього разу.

Напередодні перших матчів 1/4 фіналу Ліги чемпіонів Sport.ua оцінює шанси всіх суперників та намагається визначити найсильнішого у всіх чотирьох парах.

Реал – Манчестер Сіті

Фінал у чвертьфіналі. Така вивіска могла б справді прикрасити головний матч головного континентального турніру. Однак цього разу сліпий жереб звів команди лише на підступах до вирішального поєдинку.

А ось минулого сезону цей жереб звів їх у півфіналі. І той півфінал став справжнім бенефісом команди Пепа Гвардіоли, яка із загальним рахунком 5:1 розбила головного гегемона чемпіонської Ліги. Після того протистояння стало зрозумілим, що цього разу «Сіті» точно візьме трофей. Тому що минулого сезону «міщани» були у приголомшливій формі.

А «Реал» якщо й міг похвалитися чимось вагомим із того півфінального серіалу, то це, хіба що тим, що тренер «королівського клубу» Карло Анчелотті став абсолютним рекордсменом Ліги чемпіонів: він провів найбільше матчів як наставник у цьому турнірі, випередивши знаменитого екс-керманича «МанЮнайтед» Алекса Фергюсона.

Майбутній матч «Реала» проти «МанСіті» стане для Анчелотті двохсотим у рамках чемпіонської Ліги. Неймовірне досягнення.

Однак з моменту тріумфу команди Гвардіоли в минулому розіграші ЛЧ вибігло досить багато води. Якщо судити виключно в контексті цього протистояння, то можна стверджувати, що з того часу «Сіті» трохи здав, а «Мадрид» – навпаки, додав.

Лідери «Реала» - Вінісіус, Беллінгем та Кроос – у приголомшливій формі. Лише диво може перешкодити «вершковим» цього сезону виграти золото Примери. Команда демонструє дуже збалансовану гру, однаково вправна і в захисті, і в атаці. А якщо говорити про контратакуючі потужності команди Анчелотті, то її називають ні багато, ні мало – найкращою в Європі.

На користь «Мадрида» - і невеликий спад у грі «Сіті», і величезне бажання взяти реванш у команди Гвардіоли за торішнє фіаско у півфіналі.

Єдина слабка, якщо можна так сказати, ланка команди – хай пробачать особисті вболівальники нашого Андрія Луніна – відсутність основного голкіпера команди Тібо Куртуа. Бельгієць мав встигнути відновитися до матчів проти «Сіті». І він поновився. Але потім знову травмувався на тренуванні. Тепер ворота команди захищатиме або Лунін, або Кепа, які не мають того досвіду, яким володіє Куртуа.

«Манчестер Сіті» взагалі без проблем пройшов перший раунд плей-оф ЛЧ. І в цьому він якісно відрізняється від «Реала». Однак і суперник у команди Гвардіоли був простіший, ніж у команди Анчелотті («Копенгаген» і «Лейпциг» відповідно).

А ось знайти інші серйозні аргументи на користь чинного чемпіона Англії зараз досить складно. Так, «містяни» продовжують боротися за титул АПЛ, проте вони вже не виглядають явними фаворитами цієї боротьби, як було минулого сезону. Підопічні Гвардіоли дуже невпевнено грають проти суперників з топ-4 внутрішньої першості. Не вражає і головний бомбардир команди Холанд. З іншого боку, відмінну форму мають Де Брюйне, Родрі та Фоден.

Тим не менш, вважаємо, що цього разу культове протистояння «Мадрида» та «Сіті», Анчелотті та Гвардіоли завершиться на користь «Реала». Саме «вершкові», на наш погляд, проб'ються до півфіналу ЛЧ.

Прогноз Sport.ua: прохід Реала

Арсенал – Баварія

Дуже цікава пара. І теж дуже рівна. Особливо, якщо врахувати не найкращий функціональний стан німецького рекордмайстра та непоганий темп «канонірів».

«Арсенал» вперше за довгі роки повернувся до восьми найкращих команд ЛЧ. Цьогорічну команду «канонірів» часто порівнюють із тією, вже легендарною, якою керував Венгер. Проте, поки що ці порівняння – не на користь команді Артети. Тому що нинішній «Арсенал» поки що лише на шляху до того, справді знакового «Арсеналу». Проте на правильному шляху. І це також треба визнати.

У босів клубу вистачило терпіння не звільнити Артету після двох стартових сезонів. Не найвдаліших. Але минулого сезону «каноніри» були дуже близькими до чемпіонства. Якби не приголомшливий «Сіті», то саме вони стали б першими. Але й друге місце – це також серйозне досягнення для команди, яка тривалий час перебувала у турбулентності.

Нинішнього сезону «Арсенал» теж бореться за чемпіонство. Команда виглядає монолітною, без видимих слабких місць. Потрібного балансу вдалося досягти, в першу чергу, через придбання Райса.

Тим не менш, нинішній «Арсенал» не можна назвати унікальною, винятковою командою. Командою-машиною. «Каноніри» поки що лише навчаються бути такими. І поєдинок першого раунду плей-оф – проти «Порту» - зайвий доказ: португальців лондонці пройшли на жилах.

«Баварія» внутрішній сезон провалює. З Кубка давно вилетіли, чемпіонат теж можна вважати справою програною – надто вже гарний зараз «Байєр». Як наслідок – наставник команди Тухель влітку залишить свою посаду. Та й чвари час від часу розбурхують мюнхенський гранд, нагадуючи йому про не дуже приємне прізвисько - «ФК «Голлівуд».

Проте «Баварія» все одно залишається грандом. А от «Арсенал» до цього статусу, на наш погляд, поки що не дотягує. Загальний клас «Баварії» вищий. До того ж, у її складі є справжній фахівець по «Арсеналу» - Кейн, який регулярно забивав у ворота «канонірів» у свій час, коли був футболістом «шпор». Якщо не станеться нічого надприродного, то путівку до півфіналу від цієї пари має отримати поки що чинний чемпіон Німеччини.

Прогноз Sport.ua: прохід Баварії

ПСЖ – Барселона

Ось справжня гримаса долі. Або парадокс, як вам завгодно. Сім років тому жереб звів ці дві команди на цій же стадії Ліги чемпіонів. І тоді каталонців очолював нинішній наставник парижан Луїс Енріке. Під його чуйним керівництвом «Барса» розгромно поступилася у першій грі – 0:4, однак у зустрічі-відповіді здійснила камбек на всі часи: перемога 6:1. Тепер Луїс Енріке намагатиметься ставити підніжку своїй колишній команді, де він по-справжньому відбувся і як футболіст, і як тренер.

Аргументів на користь нинішньої команди Енріке є чимало. «ПСЖ» може собі дозволити в режимі «лайт» проходити турнірну дистанцію у чемпіонаті Франції: навряд чи хтось завадить парижанам знову стати найкращими. Тому зекономлені там сили можна кинути на омріяну Лігу чемпіонів.

А якщо говорити про конкретний ігровий козир Луїса Енріке та його «ПСЖ», то це, звичайно ж, Мбаппе. Кіліан – беззастережно найкращий футболіст Європи на даний момент. І він, напевно, захоче довести свою «найкращість» у грі проти такого зіркового суперника. Не виключено, що найпринциповішого суперника в найближчому майбутньому.

Але якщо говорити в цілому, то «ПСЖ» якщо і бачиться фаворитом протистояння з «Барселоною», то фаворитом не явним. «Сен-Жермен» зараз досить уразливий. Особливо у захисті. А якщо судити загалом, то саме із загальнокомандної точки зору нинішня «Барса» виглядає навіть краще. Тому що команда Хаві більш рівна, ніж у його колишнього наставника Луїса Енріке.

Однак ця «рівність» грає з «Барсою» злий жарт. Окрім Левандовського, та може, ще Гюндогана, досвідчених і по-справжньому зіркових гравців у складі нинішньої «блауграни» немає. А нинішня її захисна ланка – аж ніяк не найсильніший бік «Барселони».

Тому крихкість нинішньої «Барси», вразливість її у захисті, а з іншого боку, нестримність Мбаппе, який три роки тому оформив хет-трик на «Камп Ноу», саме чемпіонів Франції робить претендентом, на наш погляд, на місце у півфіналі.

Прогноз Sport.ua: проход ПСЖ

Атлетіко – Боруссія Д

На перший погляд, найменш цікава пара. І, якщо знову намагатися слідувати цьому самому першому погляду, то і футбол у її виконанні може бути не видовищним. Однак перші враження найчастіше оманливі. До того ж, ці дві команди, які втратили шанси у боротьбі за титули на внутрішній арені, напевно захочуть залишити по собі яскравий спогад у нинішньому сезоні Ліги чемпіонів.

Цьогорічний «Атлетіко» - це вже не той оборонний «Атлетіко», до якого ми звикли останнім часом. Низка травм гравців оборони, а також бажання Сімеоне поставити команді більш атакуючий стиль гри принесло свої плоди. Атакуючий дует «матрацників» Грізманн – Мората на даний момент є найкращим у нинішній ЛЧ.

З іншого боку, та характерна риса «Атлетіко» останніх років – вміння вигризати результат – нікуди не поділася й досі. У подібному стилі мадридці вийшли з групи та пройшли перший раунд плей-оф, де обіграли торішнього фіналіста турніру – «Інтер».

Саме ця живучість, вміння боротися до кінця, а також блискуча форма Грізманна та Морати роблять «Атлетіко» фаворитом у грі з «Дортмундом».

Але це не означає, що «Боруссія» апріорі приречена. Зовсім ні. Хоча б тому, що від «джмелів» майже ніхто не чекає на диво. Тому вони можуть собі дозволити зіграти із чистого аркуша. А грати із чистого аркуша вони вміють. Якщо попре, то команду Терзича зупинити дуже непросто. І нещодавня її перемога на виїзді над самою «Баварією» у рамках чемпіонату Німеччини – тому зайве підтвердження.

Втім, якщо порівнювати і потенціали суперників, і їхній нинішній рівень гри, перемога «Атлетіко» за сумою двох матчів бачиться нам найвірогіднішим результатом цього протистояння.

Прогноз Sport.ua: прохід Атлетіко

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Фінал? Спорт.юа, я ставлю 1 до 1 що титул візьме хтось інший а не переможець пари Реал-МС)
aka_MIK
Судя по ставкам, шансов больше как раз у Ман Сити, причем гораздо
Fireman
Ставлю на прохід Баварії, вершкових, парижан та матрасників.
Игорь Плахтий
я правильно розумію, що ГГБЕТ ставить на Арсенал (при чому, з великою перевагою), а спорт.юа на Баварію? Подивимось )
cooperchack
Рискну сказать что Арсенал , ПСЖ, Дортмунд и МС пройдут.
Max-Morlock
Главное что бы Зина сидел на банке, как талисман.
GeloN83
На мою думку, "Атлетико" заслужив взяти кубок ЛЧ, чисто, як то кажуть "за заслуги", але щось йому не вистачає... шкода...