Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 квітня 2024, 23:21
4271
26

Дві тривоги, гольовий бліц, травма лідера. Дніпро-1 поділив очки із Зорею

Команда Максимова в гольові перестрілці після перерви примудрилась утратити перевагу в два м'ячі

| Оновлено 09 квітня 2024, 23:21
4271
26
Дві тривоги, гольовий бліц, травма лідера. Дніпро-1 поділив очки із Зорею
СК Дніпро-1

Двадцять третій тур української Прем’єр-ліги вийшов дуже розтягнутим за часом і зачепив ледь не середину вже нового тижня. Однак матч поміж дніпровським «Дніпром-1» та луганською «Зорею» на «Дніпро-Арені» все одно мав відбутись у заплановані терміни. На жаль, ця афіша в цьому сезоні через посередні результати обох команд уже не є настільки привабливою для публіки, тож у прифронтовому місті колективам довелось грати прямо посеред обідньої перерви.

І перший тайм вийшов таким, щоб у умовних південних країнах Європи його б назвали «сієста». Майже без гольових моментів, а найбільш гострою ситуацією на полі була травма Олександра Піхальонка на самому початку гри, яка фактично залишила господарів без ключового механізму в передній лінії. У Юрія Максимова й без того були проблеми через відсутність номінального нападника в стартовому складі, а тут ще й ці непередбачені складнощі виникли. Юрій Коваль тим часом теж не міг похизуватись різноманітністю вибору виконавців, і в нього на вістрі так само перебував лише умовний форвард Денис Антюх.

Із такими кадровими негараздами команди награли всього на два небезпечних дальніх удари від «Зорі» у виконанні Башича та того-таки Антюха, і кілька непоганих спроб пробити з правого флангу штрафного від Гуцуляка в приблизно схожому стилі – усе полетіло у воротаря Сапутіна. І на цьому все. Було багато боротьби, та майже жодного просування в бік воріт не відбувалось. Здавалось, що команди дійсно не прокинулись своєчасно посеред робочого тижня.

Ця так звана «сієста» теж не могла б тривати цілу вічність, а Коваль на другу половину гру виявив бажання розбудити своїх підопічних заміною. Проте вийшло так, що керманич «Зорі» радше спровокував суперників більш ретельно підходити до реалізації власних гольових моментів. У підсумку, дві подачі стандартів від «Дніпра-1» – два забитих м’яча на інтервалі в чотири хвилини. Спочатку Сваток зіграв на добиванні під час навісу із штрафного з правого флангу, а потім Гуцуляк замкнув ближню під час кутового з протилежного боку поля.

І це вже був геть інший за якістю та рівнем гостроти футбол. Відчувала це й луганська команда, бо від неї одразу надійшла позитивна реакція на зміни в рахунку на табло. Майже одразу після другого пропущеного Бутко з власної половини закинув до правого флангу штрафного на Кирюханцева, а той красиво перекинув Волинця з гострого кута. А ще трохи після цього Горбач у падінні замкнув навіс Антюха з лівого флангу, і це вже 2:2. Дійсно несподівано, із огляду на події першого тайму.

А що нам залишалось робити за таких умов? Певно, що вимагати продовження від команд. І вони б радо й надалі бомбардували один одного ударами різного калібру, проте на 75 хвилині гру зупинили через повітряну тривогу саме в той момент, коли треба було вирішувати щось щодо розв’язки протистояння.

Активність ворожих війська дала нам поспостерігати за футболом ще десять хвилин, після чого матч було знову зупинено через тривогу. Що цікавого відбулось за цей час? Нічого. Лише поява технічного Слесара в складі «Зорі» отримала відображення в протоколі, проте куди там демонструвати свої вміння з такими тривалими вимушеними перервами. У підсумку, нічого значущого заключні хвилини гри так і не принесли.

Наступний матч дніпровський «Дніпро-1» зіграє в гостях у харківського «Металіста 1925», тоді як луганська «Зоря» прийматиме одеський «Чорноморець».

Наші оцінки:

«Дніпро-1» (заміни): Очеретько – 6,0, Горбунов – 6,0, Третьяков – б/о, Є. Пасіч – б/о.

«Зоря» (заміни): Горбач – 6,5, Слесар – б/о, Дришлюк – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 23-й тур.

«Дніпро-1» – «Зоря» - 2:2

Голи: Сваток, 48, Гуцуляк, 52 – Кирюханцев, 55, Горбач, 62

Попередження: Бабенко, 54, Адамюк, 68 – Батагов, 47

«Дніпро-1»: Волинець – Мірошніченко, Сарапій (Пасіч, 74), Сваток, Адамюк – Рубчинський, Бабенко – Лєднєв (Третьяков, 74), Піхальонок (Очеретько, 6), Танчик (Горбунов, 63) – Гуцуляк.

«Зоря»: Сапутін – Вантух, Батагов, Боль, Бутко – Башич – Кирюханцев (Слесар, 82), Яцик, Чурко (Дришлюк, 90+3), Волошин (Горбач, 46) – Антюх.

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків).

Стадіон: «Дніпро-Арена» (Дніпро).

Удари (у площину): 11 (5) – 11 (7)
Кутові: 3 – 3
Офсайди: 0 – 2.

ДНІПРО-1 - ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 24°C

Події матчу

62’
ГОЛ ! М'яч забив Ігор Горбач (Зоря).
55’
ГОЛ ! М'яч забив Ігор Кірюханцев (Зоря).
52’
ГОЛ ! М'яч забив Олексій Гуцуляк (Дніпро-1).
48’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Сваток (Дніпро-1).
Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Как и ожидалось стандарты днепрян стали ключевыми. Казалось что стали) Но оказалось что ещё есть и сам футбол, комбинации, не только стандарты.Жаль тревоги оборвали концовку. Заря могла и дожать, но хорошо что хоть сравнять успели. 
Max-Morlock
Даааа... теперь Максимову надо обыгрывать подряд  М1925,  Верес, Динамо и Кривбасс.  
  Если хочет быть вторым.
CheMP
Заря - красавцы!
🔱Avtoigor🔱
Молодці👍
Михайло
я завжди Ренат все купив, а винен Мудрик 
Xvalenok03
2-2 в пользу шахты и динамы
🔱Avtoigor🔱
Тут пох хто виграє, було цікаво хто буде спритніше і більш підготовлений 
nick07
Нічия на користь Зорі. І то користь мінімальна. Дніпро1 з чемпіонської гонки випав ще раніше. 
odiniznashih
С Зарёй поступили так, как после ее чемпионства в 1972 году - растащили, убрали тренера...
Krisis
Ну то такe…
Гумакрыс
Сегодня праздник у киевских девчат, сегодня будут голубые танцы, на третьем голубые  закрепились месте днепрушу опередили! Ура ,Ура! суркис чемпион, динамо молодец 
AK.228
Мусорятам знов пощастило, вчора Кривбас, сьогодні Дніпро втратив очки 
aleks8-48
Були би на полі Піхальонок,Філіпов,Сарапій,який був травмований,так до кінця і не дограв Зоря ніколи би не відібрала очки у Дніпра-1.