Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 квітня 2024, 16:32
2843
3

Ротаня знову змив одеський шторм. Чорноморець переграв Олександрію

Але цього разу «поліграфи» пручались навіть після вилучення на початку гри

| Оновлено 07 квітня 2024, 16:32
2843
3
Ротаня знову змив одеський шторм. Чорноморець переграв Олександрію
УПЛ

Сезон української Прем’єр-ліги перебуває в самому розпалі й уже точно позбувся зимового шару криги з наближенням спекотної весняної частини. Воно й не дивно – командам залишилось зіграти менше третини від запланованої кількості протистоянь, тож боротьба не просто загострилась, а по-справжньому розжарилась.

Для колективів, що перебувають під загрозою опинитись бодай у перехідних матчах, – тим паче. І станом на момент початку двадцять третього туру національної першості одеський «Чорноморець» та «Олександрія» належали до їхнього переліку. Команда Руслана Ротаня за останні кілька турів взагалі ледь нашкребла тих дорогоцінних залікових балів для того, щоб хоч трохи почувати себе в безпеці, але на шляху наближення до екватору для неї перешкоди ставив саме колектив Романа Григорчука.

Суто з математичних міркувань «поліграфам» потрібно було перемагати в звітному протистоянні на полі суперників, яким вони в першому колі взагалі згоріли з рахунком 1:5. Саме тому ми значно частіше за «моряків» бачили гостей в атаці на перших хвилинах, але вийшло так, що весь запал «Олександрії» себе вичерпав на дальньому ударі Калітвінцева, із яким упорався Варакута.

А далі із захистом команди Ротаня почали відбуватись уже звичні дивні речі. Як не Брагару залишать без опіки в центрі штрафного, із добивання удару якого відзначиться Бойчук на 10 хвилині, так уже за кілька миттєвостей Кампуш пропустить повз себе Штогріна, якого потім буде вимушений штовхати в спину вже в межах штрафного. Тоді ж у гру вперше доєднався VAR, і в підсумку захисника «Олександрії» вилучили, замість попередження.

Це рішення потім добре пояснив на широкий загал коментатор телетрансляції, тому хто почув – той почув, а решта могла й далі сперечатись. Але не дуже сильно, бо можна було пропустити й третій гол «Чорноморця» під завісу першого тайму, який опинився на рахунку Єрмакова. Чи мав захисник добивати в порожні ворота удар Штогріна майже з нульового кута на лівому фланзі штрафного, бо м’яч і так заходив за лінію, чи ні – хай поміж собою вирішують. Але Андрій спочатку дуже образився.

І з усіма цими перевагами та негараздами суперників, Брагару на рівному місці привіз пропущений м’яч наприкінці першого тайму, коли подарував можливість відзначитись Шулянському з центрального входу до штрафного. Але гірше навіть було те, що Максим жодним чином не зробив роботу над помилками, і вже другий тайм розпочинався із схожого епізоду за його участі, але тоді забивав Бєляєв. І не вперше ж у цьому сезоні подібне трапляється!

Та й узагалі гра команди Романа Григорчука після перерви викликала занадто багато запитань. Напевно, не слід так обережно поводити себе проти суперників, які перебувають у меншості та ледь збирають сили на черговий наступ. «Олександрія» в підсумку більше не загрожувала воротам Варакути, але ж і господарі не загрожували володінням Шевченка. А умови-то були дуже сприятливі! Проте «Чорноморець» переміг, і це вже серія в чемпіонаті.

Наступними вихідними одеський «Чорноморець» гратиме на виїзді проти луганської «Зорі», тоді як «Олександрія» вдома зустрінеться з київським «Динамо».

Наші оцінки:

«Чорноморець» (заміни): Ієде – 5,5, Альваренга – 5,5.

«Олександрія» (заміни): Де – 6,0, Шостак – 6,0, Смирний – б/о, Сігеєв – б/о, Костишин – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 23-й тур.

«Чорноморець» – «Олександрія» - 3:2

Голи: Бойчук, 10, Путря, 18 (пен.), Єрмаков, 44 – Шулянський, 45+2, Беляєв, 52

Попередження: Альваренга, 84, Варакута, 88 – Брагару, 54

Вилучення: Кампуш, 16 (грубий фол)

«Чорноморець»: Варакута – Єрмаков, Гучек, Салюк, Путря – Брагару, Васильєв, Бойчук (Ієде, 54) – Штогрін, Кузик, Бадібанга (Альваренга, 74).

«Олександрія»: Шевченко – Мартинюк, Кампуш, Логінов, Копина – Бєляєв (Де, 64), Михайленко (Костишин, 86), Калюжний (Смирний, 76) – Шулянський (Сігеєв, 76), Кулаков (Шостак, 65), Калітвінцев.

Арбітр: Денис Шурман (Київська обл.).

Стадіон: «Чорноморець» (Одеса).

Удари (у площину): 8 (5) – 9 (4)
Кутові: 1 – 2
Офсайди: 1 – 0.

ЧОРНОМОРЕЦЬ - ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 18°C

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
lair.of.ursus
Черноморец отскочил. Уже весь стадион с комментатором вместе скандировали - меняй Брагару. И с красной карточкой уж очень как-то подфартило - видимо судьи решили вернуть Гри должок за прошлый год. Александрия была, конечно, после позорной поразки, ну уж очень мотивирована. 
Но всех болел ЧО с хэппи эндом.
alex belogubko
а ГРИ доволен игрой  а команда и болельщики НЕТ--БРАГАРУ НЕ ЗАЩИТНИК а хороший атакующий ПОЛУЗАЩИТНИК  и не мучай пацана --где он играет в молодёжке впереди
bolelschik
Удаленный - здоровый, но дурной