Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 квітня 2024, 13:00
1614
2

Чорноморець – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Чи потраплять «моряки» в черговий шторм або ж самі знову накриють ним команду Ротаня?

| Оновлено 07 квітня 2024, 13:00
1614
2
Чорноморець – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У неділю, 7 квітня, в Одесі на стадіоні «Чорноморець» відбудеться матч двадцять третього туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють одеський «Чорноморець» і «Олександрія». Стартовий свисток рефері Дениса Шурмана з Київської області пролунає о 13:00 за київським часом.

Чорноморець


Команда Романа Григорчука наприкінці минулого року не могла виграти чотири матчі поспіль, але на зимову перерву йшла з перемогою над «Колосом», після якої всі були оптимістично налаштовані на роботу під час тривалої відпустки. Але потім зима залишилась позаду, а «моряки» повернулися до офіційних матчів усе з тими ж чотирма матчами без перемог поспіль.

Закономірність? Можливо, але в осінній частині «Чорноморець» боровся до останнього мало не в кожному матчі, чого на початку офіційної програми 2024 року й близько не було. Аж до виїзду в Житомир у гості до «Полісся» тижнем раніше – там «моряки» влаштували справжній шторм для новачків елітного дивізіону (4:1). І все заради того, щоб посеред тижня поступитися «Шахтарю» в Кубку із дзеркальним рахунком і вилетіти з півфіналу цього турніру відповідно.

Чи стане цей результат початком нової серії? Ось і дізнаємося найближчим часом. Далі у «Чорноморця» будуть «Зоря», «Кривбас» і «Минай», а потім ще й два поспіль матчі проти «гірників» на додачу, що зробить календар просто нестерпним. Чи є тут привід турбуватись про чергову смугу невдач? На наш погляд, є. Одеса для домашньої команди вже давно перестала бути фортецею, та й як тут справлятись без підтримки рідних уболівальників, коли єдине повноцінне місце для зустрічі з ними – Львів під час кубкової гри проти «Шахтаря«? Утім, запас міцності у середняка турнірної таблиці ще наявний, тому є, на що спертися в разі чергової невдачі.

Олександрія

Чого не скажеш про команду Руслана Ротаня. «Олександрія» за останні чотири тури набрала вісім очок, і якби не фокуси колишніх представників менеджменту клубу в матчі проти «Шахтаря», то цих самих балів було б аж дев'ять за п'ять ігор. Половина від набраного до цього моменту пунктів, що вже говорить багато про що.

Отже, «поліграфи» зараз на підйомі, а в їхній ситуації – на підйомі з підвалу турнірної таблиці, куди колектив Ротаня потрапив мало не зі старту сезону, поки намагався відшукати в собі поклик до специфічного футболу головного тренера. Саме в цей важкий період і відбулася перша зустріч із «Чорноморцем» у поточному сезоні, після якої вболівальники були шоковані – поразка 1:5 на «Ніці». Добре, що тоді публіку ще не пускали на трибуни.

Але це було в минулому, тоді як зараз в «Олександрії» вже чітко сформовано завдання по боротьбі за виживання, і тут навіть не матч проти «Чорноморця» відіграватиме важливу роль, а зустрічі з «Оболонню» і ЛНЗ у другій половині квітня. Тоді все і вирішиться, але чи на користь «поліграфів«? Команда, як і раніше, дуже мало забиває (удвічі менше за одеситів, наприклад), але при цьому досить багато пропускає. Навіть від «Миная» тижнем раніше колектив Ротаня отримав два м'ячі, хоча за ходом гри вів 2:0, а потім вирішив «відзначитись» Кирило Ковалець.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Чорноморця» та «Олександрії» раніше перетиналися 30 разів у рамках Прем'єр-ліги, Першої ліги та Кубка України. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку «поліграфів» – 12 успішних матчів проти 9 перемог «Чорноморця». Різниця голів – 42:43. Найбільша перемога «Чорноморця» – 5:1 (2023), «Олександрії» – 4:1 (2001), 3:0 (2019). Команди востаннє грали наприкінці вересня минулого року, коли голи Віталія Єрмакова, Андрія Штогріна, Ореста Кузика, Олександра Васильєва та Богдана Бойчука проти м'яча Антона Кравченка й зумовили ту саму найбільшу перемогу «одеситів» (5:1).

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 37-річний Денис Шурман із Київської області, який на своєму рахунку має вже 60 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Євген Петраков і Дмитро Оганесян, а резервним арбітром відпрацює Клим Заброда. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Олександром Солов'яном, якому допомагатиме Володимир Володін. У Шурмана є досвід проведення матчу за участю «Чорноморця» – 1 перемога і 5 поразок, тоді як з «Олександрією» він перетинався 11 разів – 2 перемоги, 3 нічиї та 6 поразок.

Орієнтовні склади


«Чорноморець»: Варакута – Єрмаков, Гучек, Салюк, Путря – Брагару, Васильєв, Огіря – Штогрин, Бойчук, Бадібанга.

«Олександрія»: Шевченко – Копина, Білошевський, Логінов, Скорко – Сігєєв, Михайленко, Калюжний – Шулянський, Кулаков, Калітвінцев.

Прогноз на протистояння

Ми вважаємо, що ці дві команди голами не дуже тішитимуть. Нашою ставкою буде позиція – «Олександрія» не програє і ТМ 2.5.

7 квітня, неділя

«Чорноморець» – «Олександрія»
Одеса. «Чорноморець». 13:00
Пряма ТБ-трансляція – УПЛ ТБ
ЧОРНОМОРЕЦЬ – ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Денис Шурман (Київська обл.)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар випереджає Динамо на 4 очки, Кривбас – третій
Футбол | 30 квітня 2024, 06:30 99
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар випереджає Динамо на 4 очки, Кривбас – третій

Команда Юрія Вернідуба входить до топ-3, значно відірвавшись від Дніпра-1

Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу
Футбол | 01 травня 2024, 00:30 0
Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу

Дивіться відеоогляд першого матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Southeast*
Матч дня!
Для Александрии.)
Fireball
Неужели будут опять в Одессе играть?  Там же каждый день прилёты.