Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 05 квітня 2024, 01:29
11525
99

Досвід вирішив усе. Ворскла вийшла до фіналу Кубка України

У півфінальній грі на чужому полі полтавці обіграли житомирське «Полісся»

| Оновлено 05 квітня 2024, 01:29
11525
99
Досвід вирішив усе. Ворскла вийшла до фіналу Кубка України
ФК Полісся

Кубок України є тим змаганням, якого помітно не вистачало нашому футболу в минулому році, бо з емоціями від матчів цього турніру навряд чи щось може зрівнятись у наших футбольних реаліях. І цього разу змагання виявились дійсно конкурентними, бо, хоча донецький «Шахтар» і здобув напередодні першу перепустку до фіналу, ім’я його суперника ще потрібно було визначити за підсумком зустрічі двох дуже непоступливих колективів.

Житомирське «Полісся» мало ледь не унікальну можливість відзначити дебютний сезон в українській Прем’єр-лізі виходом до історичного для нього фіналу національного Кубка, проте на шляху «вовків» стояла не абихто, а полтавська «Ворскла», у якої цього кубкового досвіду за останні роки було хоч греблю гати. Включно з перемогою в 2009 році над тим-таки «Шахтарем», тож 15-річчя того славетного успіху «зелено-білі» хотіли відзначити не менш яскравим чином.

Багато боротьби було на житомирському «Центральному» цього вечора. Команди спочатку діяли дуже обережно, а подекуди – аж настільки обережно, що місцевій публіці потрібно було повертати їх до нормального атакувального ладу. Лише десь перед завершення половини першого тайму гра почала потрохи розгойдуватись і ми побачили перші гольові моменти.

Спочатку «Ворскла» вистрілила моментами в Степанюка та Челядіна, проте це був лише зачин перед небезпекою вже біля воріт полтавців, коли король другого поверху Будківський змарнував дві дуже солідні гольові нагоди ударами головою. Одного разу навіть поцілив у стійку, коли Ісенко помилився на виході під час подачі з кутового на правому фланзі.

Тоді здавалось, що ініціатива точно має й надалі зберігатись за «Поліссям» хоча б до завершення першого тайму. Але що команда Юрія Калітвінцева на це страждала, що вже колектив Сергія Шищенка перейняв її поганий приклад – просто не дограли до завершення 45 хвилин, чим скористались суперники. Степанюк перевів подачу Бацули з лівого флангу грудьми на Мякушка, а той зльоту розстріляв ворота за спиною Бойка.

Оскільки ми були присутні на кубковому матчі, то зволікати в тренерського штабу житомирян часу просто не було. Одразу подвійна заміна по перерві від них – це рішення слушне, безумовно, але малюнок команди в атаці від того аж ніяк не зазнав змін. У підсумку «Полісся» відіграло більшу частину другого тайму взагалі без моментів, після чого перед заключними десятьма хвилинами нас сполохала повітряна тривога.

І хто ж тоді знав, що ці миттєвості виявляться найбільш цікавими в цій грі. Хоча ні, усі здогадувались, і навіть захисники «Ворскли» могли щось підозрювати, однак усе одно припустились кричущої помилки. М’яч перебував у грі десь секунди дві після її поновлення подачею штрафного з правого флангу, але цього вистачило для того, аби Хрипчук потягнув на газон Будківського в боротьбі, а арбітр призначив пенальті. VAR ще й можливостей для апеляції гостей позбавив.

Залишалось лише переграти Ісенка, а це, як ми знаємо, легендарний кубковий воротар для всієї футбольної Полтави. Ось Пилип і схибив, поціливши у лівий нижній кут, але туди ж стрибнув і голкіпер. Уже тоді можна було здогадатись, до чого все йде, проте «Полісся» продовжувало атакувати й сподіватись на краще. Дарма, бо свою чергову нагоду відзначитись із другого поверху той-таки Будківський змарнував, а потім ще й Петряк не використав останній гольовий шанс.

У підсумку, проти донецького «Шахтаря» в Рівному на стадіоні «Авангард» 15 травня зіграє полтавська «Ворскла», тоді як для житомирського «Полісся» розіграш Кубка України цього сезону достроково втратив актуальність.

Кубок України. Півфінал.

«Полісся» – «Ворскла» - 0:1

Гол: Мякушко, 45

На 81-й хвилині Пилип Будківський («Полісся») не забив пенальті (воротар).

Попередження: Пердута, 59, Челядін, 65, Сіссоко, 73, Ісенко, 90+4

«Полісся»: Бойко – Кравець (Михайліченко, 62), Шабанов, Чоботенко, Смоляков – Крушинський, Кушніренко (Ндукве, 79) – Фортюне (Луїфер, 46), Танковський (Назаренко, 46), Козак (Петряк, 61) – Будківський.

«Ворскла»: Ісенко – Бацула, Хрипчук, Пердута, Крупський – Челядін (Павлюк, 70), Сіссоко – Мякушко (Корнієнко, 88), Степанюк, Кане (Глущенко, 71) – Ковталюк (Феліпе, 90+3).

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Стадіон: «Центральний» (Житомир).

Удари (у площину): 9 (2) – 6 (3)
Кутові: 3 – 4
Офсайди: 0 – 2.

ПОЛІССЯ - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Події матчу

45’
ГОЛ ! М'яч забив Сергій Мякушко (Ворскла).
Оцініть матеріал
(71)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні
Футбол | 01 травня 2024, 06:50 11
Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні

Олексій Сливченко – про оренду молодого венесуельського бомбардира «гірників» до «Цинциннаті»

Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?
Футбол | 02 травня 2024, 00:23 2
Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Коментарі 99
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Saxon1919
Ворскла заслужила. Зібратися і перемогти і фіналі!!!
BekXan
Щиро співчуваю Поліссю.По самій динаміці сітки і бажання с самого початку сезону ви заслужили.Але потім важко сказати що трапилося з командою останні 5-6 іггор.Не потрібно все ж таки було звільняти Каліту.В усіх буває спад в грі.Але призначення Шищенко взагалі розвалило команду.Сьогодні якби було те Полісся кінця першого кола зовсім все по іншому  було.По грі команда виглядала ніяк .Все що зараз в команді це саме керівники натворили.Шанс по пенальті тут лотерея на користь Ворскли а саме Ісенко знову став стіною.Ворскла зіграла прямолінійно і цього вистачило..Грали однакові команди.Нічого щось ординарного або найцікавішого не було.Одні забили інші ні.Все.Виграли і фінал це топ .А по грі навіть не уявляю як з такою грою можна щось протиставити Шахтарю.Це не та Ворскла на піці форми або гри.Якби вийшло Полісся теж саме не уявляю чим і як вони могли протистояти Шахтарю.
Max-Morlock
Г е р о Ї !
На чужом поле, с чужим пенальти сразу после тревоги.
Заслужили.
FunnyCat_____
кто там искал Федю 228
эта насадка на советское шампанское строчит под ником Александр Киев ниже
mayakovskiy1
Супер. Шахта і Ворскла це топ фінал.  
FunnyCat_____
главное чтобы болельщиков допустили на матч, Ворскла себя будет как дома чувствовать 
FunnyCat_____
Ворскла должна побеждать пытаться, а команды в чемпионате приложить все силы чтобы шахтер не попал в ЛЧ  -  от этого напрямую зависит развитие и успех клубного футбола Украины!
FunnyCat_____
Ворскла может рассчитывать на большинство симпатий футбольных болельщиков  Украины!
Ukr
По регламенту кажется только победитель играет в еврокубках, а не финалист если ШД выиграет кубок пятой команде отдадут место в еврокубках или Ворскле?
Iigor6583
Що, не було кому бити пенальті крім Пилипа. Пилип, Пилип з конопель
Андрій Некрасов
Все закономірно, виграла більш майстерна команда. 
Momento
Последнее время смотреть за игрой Полесья - все равно что наблюдать за крепко спящим телом в ожидании когда оно проснется...
Red
Блядкивский с партнёрами пускай отдадут свои месячные зарплаты ЗСУ.
Remark
Вся Україна від щирого серця буде в фіналі вболівати за Ворсклу. Головне - щоб дехто в кабінеті не вирішив долю матчу.
Chort
Ну что Ворскла финалист. И для нас крото ботвы это плохо. Чует мое роздолбаное очко что повториться сценарий Финала кубка Украины 2009 года.  А при таких раскладах мой любимый ШАХТЕР останеться без трофеев в этом году . А и да парни может мы уже динамовским фанам наконецто скажет что мы думаем про нашу легенду Срну. А то что мы как вонючии крысы не коментируем эту ситуацию
Pavel_i_CO
Після того, як в Поліссі з'явився єгакієвскій дєнісав, то ця команда приречена на невдачі
Chort
Моя стая днонецких шл-х, активнейминусем все коменты дернамовцев. В БООООООЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ
Chort
Моя бото-крото-банда предлагаю нам создать петицию ,что бы не допустили Ворсклу до матча, а то останемся мы без трофеев. А мы не можем этого допустить ,потому что легенда донецкого футбола СЕРНА назвал этот Шахтер сильнейшим в истории
roman75zpr
Пiдскажить, це, якщо Шахтар стане чемпiоном, Ворскла автоматично вийде до Еврокубкiв?